Суперліга (чоловіки). «Вінниця» обходить на віражі «Хімпром»

12:11 | 17 апреля 2015

 У перший день третього фінального туру сумчани програли вдома основним конкурентам у боротьбі за срібло, а харківське дербі завершилося без сенсації.

 

«Локомотив» (Харків) - «Юракадемія» (Харків) – 3:0 (25:12, 25:20, 25:20) 

«Локомотив»: Татарінцев (к), Жилинський, Ковальчук, Єрещенко, Рудницький, Томін; Стаценко, Гуменюк, Фомін (л), Гармаш (л), Вієцький, Сухінін, Дрозд. Тренер – Юрій Філіпов.

«Юракадемія»: Рогожин, Русін, Бегменко, Рудь, Грюк, Шевченко; Жолоб, Шаповал, Діденко (к). Тренер – Володимир Романцов.

Судді: В.Паршин (Рівне, О.Скибицький (Львів).

Тривалість матчу: 63 хв. (18+21+24)

Кращі гравці (версія ФВУ): Єрещенко – Грюк.

16 квітня. Суми. СК «Олімп». 250 глядачів.

Харківське дербі відкрило третій фінальний тур чемпіонату країни в Сумах. В цьому матчі підопічні Юрія Філіпова вже в першій партії розставили всі пріоритети в цьому протистоянні, вигравши сет з рахунком 25:12. У наступних двох сетах все, що вдалося «Юракадемії», так це дістатися до рахунку 20. У підсумку чергова «суха» перемога «Локомотива». Чемпіон країни вже набрав 20 очок у турнірній таблиці четвірки найсильніших.

 

«Хімпром-СумДУ» – ВК «Вінниця» – 1:3 (23:25, 21:25, 25:21, 22:25)   

«Хімпром»: Кісілюк, Богдан, Гребенюк, Шоркін (к), Цепков, Синиця; Маринченко, Зуй (л), Антоненко (л), Нев’ядомський, Тупчій. Тренер – Микола Пасажин.

«Вінниця»: Калініченко, Мельник (к), Слинчук, Николайчук, Сидоренко, Ковальов; Середа (л), Тищенко, Краєвський, Поліщук. Тренер – Олександр Бондаренко.

Судді: О.Скибицький (Львів), В.Паршин (Рівне).

Тривалість матчу: 96 хв. (20+24+26+26)

Кращі гравці (версія ФВУ): Богдан – Середа.

16 квітня. Суми. СК «Олімп». 700 глядачів.

Про значення цього поєдинку було сказано дуже багато. Всі чудово розуміли, що його переможець значно наблизить себе до заповітного другого місця в чемпіонаті. Тому настрій у суперників був дуже серйозний.

У першій партії боротьба була рівною, і за рахунку 22:22 команди мали однакові шанси на успіх. Однак вирішальні розіграші були за гостями, які в підсумку взяли верх.

Сумчани краще розпочали другу партію і домінували протягом більшої частини сету – 15:12, а потім – 18:15. Але підопічні Олександра Бондаренка і тут проявили характер, добре грали в захисті, а вирішальною стала їхня подача: Владислав Тищенко завершив партію ефектним ейсом під задню лінію. 25:20.

У наступному сеті події розгорталися майже точно навпаки. Вінничани вели в рахунку 9:5, але тут вже господарі зібралися з духом і взяли у підсумку партію.

Приблизно рівна боротьба точилася у четвертій партії. Сумчани протиставили суперникам гідну гру в блоці, але десь, можливо, поступилися в бійцівських якостях. Сет вони програли – 22:25, а разом з ним і матч – 1:3. «Вінниця» відірвалася від «Хімпрому» на три пункти, але до кінця чемпіонату обидва клуби проведуть по п’ять матчів, тоже боротьба далеко не закінчена!..

 

  

Прес-служба ФВУ

Источник