Суперліга (чоловіки). 3-й фінальний тур. Напередодні. «Хімпром» та «Вінниця»

14:25 | 16 апреля 2015

Можливо, саме у третьому фінальному турі вирішиться доля срібла. Поки що «Хімпром» та «Вінниця» мають рівні шанси, але на користь сумчан – їхні рідні стіни.

 

Згадаємо, що після першого фінального туру, який проходив у Харкові на майданчику «Юракадемії» три команди заявили про своє бажання вести боротьбу за срібний комплект медалей. Але вже хід змагань другого туру у Вінниці показав, що реальних претендентів, скоріше за все, двоє – це команди Миколи Пасажина та Олександра Бондаренка. Вінничани майже ідеально зіграли в рідних стінах, зрівнявшись за кількістю балів з «Хімпромом». Але тепер черга сумчан продемонструвати те, на що вони здатні перед рідними вболівальниками.

Матч, який відбудеться сьогодні, у четвер, очікується ледве як не найцікавіший в рамках «срібної гонки». О 17.00 на майданчик СК «Олімп» вийдуть колективи, які ведуть очну боротьбу за друге місце Суперліги.

Як говорить всезнаюча статистика, у цьому сезоні у взаємовідносинах «Хімпрому» та «Вінниці» перевага, хоч і мінімальна, на боці вінничан. Підопічні Бондаренка перемогли сумчан у чотирьох зустрічах, тоді як команда Пасажина святкувала успіх у трьох матчах. У цих поєдинках «Хімпром» набрав 10 очок, «Вінниця» -- 11. Різниця виграних і програних партій – 15—14 на користь «Вінниці». Нагадаємо, в минулому турі на своєму майданчику вінничани у п’ятисетовій очній дуелі взяли верх – 3:2.

Напередодні початку чергового туру ми запропонували наставникам обох команд відповісти на питання нашої анкети.

Що вдалося і що не вдалося вашій команді у попередньому, другому фінальному турі, і які висновки були вами зроблені? Яким компонентам гри приділили особливу увагу на тренуваннях напередодні третього туру? Хто або що стане вирішальним фактором у фінальному розподілі місць у турнірній таблиці Суперліги?

 

Микола ПАСАЖИН (головний тренер «Хімпрому»):

1. Якщо згадувати минулий тур, то ми добре зіграли з «Юракадемією», а ось другий матч, з «Локомотивом», повністю провалили. У третій зустрічі з «Вінницею» нам завадили досягти прийнятного результату деякі обставини, які не залежали від нас. Не буду уточнювати, які саме… У третій партії почалося щось незрозуміле. Після програшу цього сету – 26:28 – наша команда психологічно десь знітилася, віддала ініціативу. Хоча для успіху в п’ятій партії не вистачило зовсім трошки – вели 14:13, і в якихось моментах підвела Фортуна, в інших -- виявився наш технічний брак. Звичайно, ми знаємо ті помилки, яких ми припустилися, і шукаємо свою гру. Сподіваємося, що в третьому турі все складатиметься на нашу користь. Ми розраховуємо на максимальний результат, адже граємо перед своїми рідними вболівальниками. Дома, як-то кажуть, і стіни допомагають. Але усіх розсудить лише сама гра.

2. Над усім працювали в комплексі – і над подачею, і над прийомом, і над атаками першим темпом та з догравання, і над організацією захисту. У волейболі немає другорядних моментів, якщо якийсь один елемент випадає, то відразу страждає уся гра і відповідно результат. Хоча специфіка рідних стін є такою, що велику роль відіграє гарна подача. Якщо вона піде, це створить супернику додаткові проблеми. Цей елемент гри і справді дуже важливий.

3. У нас та у «Вінниці» -- рівна кількість очок. Не втратила шанси на друге місце і «Юракадемія». Гадаю, що за ті ігрові дні, що залишились, все може не раз змінитися – я із самого початку говорив, що доля срібних і бронзових медалей, скоріше за все, вирішиться в останній день. У третьому турі ми граємо вдома, а це накладає додаткову відповідальність на хлопців. Інші команди, можливо, відчуватимуть менший психологічний тиск і будуть більш розкуті в плані гри. На перший план вийдуть настрой, психологія і, звичайно, майстерність.

 

Олександр БОНДАРЕНКО (головний тренер «Вінниці»):

1. Попередній тур порадував тим, що ми набрали багато очок – перемогли у двох матчах, відібрали один пункт у «Локомотива»… І ще – долучили до наших лав досвідченого ліберо Сергія Середу. Само собою, все це підняло нам настрій, і хлопці зрозуміли, що дійсно здатні поборотися за високе призове місце. Не все в нас виходило в деяких компонентах – ще не встиг повністю вписатися у гру на прийомі той же Середа, але загалом з його приходом захисні дії стали більш якісними, і він зумів завести партнерів.

2. Наприкінці сезону більше думаємо про фізичну готовність гравців, а вигадувати щось нове дуже складно. Сподіваємося, що прийом та догравання у нашому виконанні стануть більш якісними, ніж у минулому турі.

3. Гадаю, що доля срібних медалей чемпіонату з великою ймовірністю вирішиться саме в третьому турі. Багато що залежить від нашої дуелі з «Хімпромом». Якщо сумчани нас здолають у себе вдома, наздогнати їх буде складно. Ще не сказала останнього слова і «Юракадемія». На сьогоднішній день жодна команда, за виключенням хіба що «Локомотива», не забезпечила собі медалі Суперліги…

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник