Вища ліга. Микола БОРИС: «У важкі моменти волейболісти показали характер»

11:10 | 16 апреля 2015

Друга команда ВК «Барком-Кажани» стала володарем малих срібних медалей чемпіонату України, взявши верх в заключному матчі 2-го фінального туру над харківським «Локо-Експресом».

 

Коментує події головний тренер команди Микола БОРИС:

- Звичайно, ми не їхали займати друге місце. За підсумками туру ми побачили, як команда зуміє організуватися у важкі моменти гри. Важкі ігри були і з «Новатором», і «Локо-Експресом», і вони показали, що у таки моменти хлопці можуть акумулювати в себе сили і вирвати перемогу. Щоправда, не дуже вийшло у нас у матчі з «Дніпром». Але в цьому випадку ми спробували свого майбутнього суперника по Суперлізі, як говорять, на смак. Гадаю, що хлопці зроблять свої висновки, втім, як і тренерський штаб, і рухатимемося далі.

- Наскільки змінився склад команди у фінальній частині у порівнянні з регулярним чемпіонаті?

- В основний склад ми взяли пасуючого, діагонального та догравальника. Щоб вони щільніше почали контактувати з гравцями команди вищої ліги та більш відчували один одного на майданчику.

- Перша гра з «Новатором» вийшла дуже щільною – чотири з п’яти сетів на «більше-менше». Чи очікували такого опору від суперника?

- «Новатор» - дуже цікава команда, яка мала у складі досвідчених гравців. Зокрема, було підсилення екс-гравців «Баркому» в обличчі Удода та Оліщука. До того ж суперник добре на нас налаштувався, а ми у свою чергу, можливо, їх трохи недооцінили, тому що упродовж всього сезону доволі впевнено їх обігравали. У підсумку хмельничани дали справжній бій, який, напевно, їх виснажив до кінця змагань.

- Як і ваших підопічних?

- Так, деякою мірою, але з іншого боку підштовхнув до того, щоб зробити деякі висновки. Такі матчі закаляють спортсменів.

- Але й поєдинок з «Локо-Експресом», який був вирішальним у боротьбі за другу сходинку, вийшов п’ятисетовим. За рахунок чого вдалося все ж таки зламати опір молодих харків’ян?

- Так, гра вийшла дуже важкою, до того ж розпочали ми ії не дуже вдало, суперник молодий, амбіційний. Гадаю, що перемогли за рахунок того, що стабільніше грали, адже гравці у нас більш досвідчені. Після того, як програвали 1:2, відступати нам було вже нікуди, і хлопці це чітко зрозуміли. Треба було показати свою гру, а не сподіватися на помилки суперника.  П’ята партія це показала. Хлопці зібралися з останніх сил та витримали всю напругу від початку і до кінця, вони розпочали дуже впевнено, так продовжили, і так закінчили. Яскраво на тай-брейку зіграв наш діагональний Володимир Тевкун.

Взагалі-то ці матчі були дуже корисними і для гравців, і для тренерського штабу, адже суперники були різношерстими за складом – від молоді «Локо-Експресу» до досвіду «Новатора».

- Хто з другої команди «Баркому» може вже допомогти колективу Суперліги?

- Олександр Буздуган та Юрій Семенюк. Це ті волейболісти, які можуть в майбутньому стати в стартовий склад першої команди. Звісно, вони повинні пройти деякій період адаптації і до тренувального процесу, і до рівня Суперліги, підтягнути свої слабкі сторони.

 

Прес-служба ФВУ

Источник