Суперліга (чоловіки). 3-й фінальний тур. Напередодні. Юрій ФІЛІПОВ та Володимир РОМАНЦОВ

19:25 | 15 апреля 2015

16 квітня розпочнеться 3-й фінальний тур у чоловічій Суперлізі. Поєдинки в Сумах можуть стати вирішальними у боротьбі за нагороди...

 

Нагадаємо, що після попереднього туру, який проходив у Вінниці, харківський «Локомотив» ще більше зміцнив свої лідерські позиції, і тепер лише диво може завадити йому оформити сьоме поспіль чемпіонське звання.

А ось щодо розподілу інших місць у турнірній таблиці вирішено ще далеко не все. Не втратила шанси на п’єдестал пошани і «Юракадемія», від якої від самого початку багато не чекали, та вона не раз доводила, що може потріпати нерви фаворитам.

Перед початку туру у Сумах ми запропонували головним тренерам команд Суперліги відповісти на питання анкети. Зараз до вашої уваги відповіді наставників «Локомотива» і «Юракадемії»…

Що вдалося і що не вдалося вашій команді у попередньому, другому фінальному турі, і які висновки були вами зроблені? Яким компонентам гри приділили особливу увагу на тренуваннях напередодні третього туру? Хто або що стане вирішальним фактором у фінальному розподілі місць у турнірній таблиці Суперліги?

 

Юрій ФІЛІПОВ (головний тренер «Локомотива»):

1. У нас все йде за планом – у цьому чемпіонаті ми не припустилися жодної поразки. Тому навряд чи варто говорити про те, що не вдалося. Наш колектив впевнено крокує до перемоги в чемпіонаті. Так, була у Вінниці напружена зустріч з господарями майданчика, яка тривала п’ять сетів, але навіщо повертатися до того, що було два тижні тому?

2. Волейбол – це командна гра, тож працювали над удосконаленням колективних дій. Складно виокремити якийсь один елемент… Усі вони важливі.

3. Ми випереджаємо найближчих конкурентів на дев"ять очок і не збираємося озиратися назад. Постараємось розставити всі крапки над «і» у питанні чемпіонства вже в найближчому турі. За розбірками інших колективів на нижніх щаблях таблиці мені спостерігати не так цікаво, на це питання дадуть відповідь інші тренери.

 

Володимир РОМАНЦОВ (головний тренер «Юракадемії»):

1. Минулий тур був для нас неоднозначним. Коли чотири гравці основного складу приїжджають з температурою вище 38-ми, то щось вимагати від цих хлопців не варто. Людський фактор ніхто не відміняв. Олег Шевченко приходить вранці в день першого матчу – температура 38,8. Якось збили, і він вийшов грати. На другий день ситуація повторюється – 38,6. Так хлопця можна й загнати. На останній поєдинок проти «Локомотива» я Олега вже не став включати до складу… Схожі проблеми зі здоров’ям мали Грюк, Брова, Діденко… Зараз вже усі в колективі здорові і бажають продовжити боротьбу за медалі чемпіонату.

2. Особливо прискіпливо працюємо над блокуванням, оскільки цей компонент, я вважаю, -- наша ахеллесова п’ята. Взагалі зараз, наприкінці сезону, важливо підтримати команду в гарному ігровому тонусі. Але спарингів, звичайно, в останні два тижні ми не проводили. Дав гравцям лише один вихідний -- на Великдень. В інші дні ми наполегливо працювали.

3. На перший план вийдуть бійцівські якості. Нашій команді відступати нікуди з урахуванням того, що погано виступили в минулому турі. Багато що вирішать стратегія і тактика у фінальних матчах. На кону стоїть кожна партія. Тож боротьба буде гострою…

 

 

Прес-служба ФВУ

 

 

 

 

Источник