Вища ліга. Анатолій ЯНУЩИК: «Команді не вистачило характеру»

15:25 | 15 апреля 2015

Свою думкою з приводу виступу «Локо-Експресу» у другому фінальному турі вищої ліги з прес-службою ФВУ поділився головний тренер команди Анатолій ЯНУЩИК. 

- Задача у нас, як відомо, була перше-друге місце, і ми цілком могли ії виконати – зазначив Анатолій Валерійович на початку бесіди. – Вже першу партію в першому матчі, з «Дніпром», ми провалили. Потім зібралися, але більш досвідчений суперник в кінцівці виявився сильнішім. В третій перемогли, в четвертій теж були шанси для цього, але підвів прийом. У підсумку 1:3. Таким чином, ми самі собі ускладнили виконання задачі. Наш наступний суперник «Новатор» зіграв провів в той же день важкий п’ятисетовий поєдинок з «Баркомом-2», що зіграло нам на руку в очному поєдинку з хмельничанами. Вони не змогли чинити нам гідний опір, тому і результат був 3:0 на нашу користь.

Заключний поєдинок зі львівською командою, з якою у нас було по вісім очок, був вирішальним в боротьбі за другу позицію.  Начебто і гра складалася нормально – в першій партії 18:8. Але розслабилися і дали розігратися супернику. Партію виграли, але шлейфом за нею полетіла друга партія. Зрозуміли, що це не прогулянка, заграли – 25:13 в третій партії. Але тут же поступилися. Тобто явно у команди не вистачає характеру. Хлопців трохи притискають і вони здаються. Не можуть впертися. Немає, нажаль, лідера, який може потягнути за собою команду в складні хвилини. Було чимало епізодів в четвертій партії, коли можна було виграти, але, на жаль, наші лідери неякісно грають в ключові моменти. Слідом за четвертою і п’яту 9:15.

- Судячи з рахунку, тай-брейк був програний без боротьби…

- Так. У нас абсолютно нічого не виходило, а суперник тим часом розігрався. Наші гравці поникли: Богатирьов не добив багато необхідних догравань, не дуже добре діяв Плотницький, почав нервувати зв’язуючий Бєдуха. Просто опустили руки, хоча рахунок третьої партії, 25:13, говорить про те, що команда може легко грати та обігравати «Барком-2». Але… Незрозуміло… Не вистачає їм чогось. Як притискають, починають нервувати. Хоча потенціал дуже добрий.

- Судячи з всього, проблема першого туру так і не була вирішена?

- Так. І, скоріш за все, ці психологічні проблемі – наслідок віку. Все ж таки хлопцям приходилося грати проти дорослих волейболістів, які вже грали, і не один рік, на рівні Суперліги. А у нас хлопці начебто грали у вищому дивізіоні, але на других-третіх ролях і тому у ключові моменти їм не вистачає впевненості в собі. Боремося з цим, але впевненість приходить з практикою, з досвідом. Так що сподіваємося, що кращі матчі хлопців ще попереду.

- Хто з гравців «Локо-Експресу», на ваш погляд, може допомогти першій команді?

- В першому турі добре вийшов Полуян, але в цьому турі в нього не залагодилося, і він повністю провалився. В цьому сезоні вже підтягують до першої команди Вієцького. Але перша команда грає швидше, він почав підлаштовуватися під таку гру і загубився в нашій, адже наш зв’язуючий ще не може таку давати таку передачу. Подає надії Олег Плотницький, але грає дуже нестабільно: одну партію чудово, потім втрачає впевненість і зникає. Владислав Богатирьов іноді таку гру показує, хоч в стартовий склад команди Суперліги став, але трапляються провали – рухи стають одноманітними, починає зривати прийом. Тобто немає стабільності гри, що повинно бути в першій команді.

 

Прес-служба ФВУ

 

 

Источник