Свято дитячого волейболу у місті над Сулою

13:41 | 14 апреля 2015

Місто Лубни, що на Полтавщині, прийняло фінальну частину чемпіонату України у Дитячій лізі серед дівчат 2002 року народження і молодших.

Вісім кращих команд країни були розділені на дві групи. До групи «А» ввійшли: ДЮСШ м. Деражня (Хмельницької області), «СДЮШОР-2» (м.Полтава), ДЮСШ «Юність» (м. Біла Церква Київської області), «ДЮСШ-2» (м.Кременчук Полтавської області). Група «Б» складалася з команд: «Спортінтернат-ОДЮСШ» (м. Запоріжжя), ДЮСШ «Медівка» (Медівка Вінницької області), ДЮСШ «Орбіта» (м.Запоріжжя) і ОДЮСШ (м.Луцьк).

Як повідомили головний суддя змагань, суддя міжнародного класу Леонід Францишко (м. Львів) і суддя Ірина Худосовська (м. Черкаси), за підсумками цікавих протистоянь чемпіонське звання вперше у своїй історії виборола команда ДЮСШ м. Деражня з Хмельниччини. У фіналі деражнівці у впертій боротьбі здолали з рахунком 3:1 досвідчену запорізьку команду «Спортінтернат-ОДЮСШ». До речі, треба зауважити, команда ДЮСШ м. Деражня не програла жодної гри за час проведення чемпіонату України, поступившись лише у двох партіях в фінальних іграх.

Склад переможниць, яких виводила на майданчик тренер Юзефа Слівінська, є таким: Ірина Чорна, Міла Грабчак, Анастасія Хорик, Маріетта Кіракосян, Ольга Мельник, Тетяна Корунець, Анастасія Калинюк, Олена Чабан, Юлія Ковалик та Катерина Ткаченко.

Рішенням тренерів команд-учасниць чемпіонату України в Дитячій лізі сезону 2014--2015 років, серед дівчат 2002 р.н. та молодших були визнані наступні номінантки: у складі ДЮСШ м. Деражня -- кращий гравець чемпіонату Оля Мельник та краща блокуюча Катя Ткаченко; у складі срібних призерів – запорізької команди (тренер Любов Перебийніс) -- кращий нападаючий чемпіонату Вероніка Жукова.

Бронзові нагороди заслужено здобули дівчата з команди «Медівка», що на Вінниччині. Як зазначив їх наставник Василь Палюра, на майданчику в Лубнах відзначалися добротною грою Катерина Ярмолюк і Лілія Безпалько.

Четверте місце посіла команда з Полтави, п’ятими стали дівчата з Луцька, а шостим – колектив з Кременчука.

На урочистому закритті змагань переможці та призери отримали чудові кубки і медалі, а кращим юним волейболісткам фінальної частини чемпіонату України вручені цінні призи та подарунки.

Асоціація дитячого волейболу України в особі президента Георгія Дмитровича Поддєнєжного та технічного директора АДВУ Андрія Володимировича Паткевича завдячують за підтримку: міському голові м.Лубни Олександру Грицаєнку, раднику міського голови м. Лубни Олександру Ткаченку, Лубенській ДЮСШ в особі Олександра Семенця, приватному підприємцю Олександру Антоненку, банку «IСredit» в особі Людмили Карпенко, готелю «Лубни» в особі Володимира Олексієнка, фірмі «Інтер Парк» в особі Юрія Зілінського.

Як повідомили головний суддя Леонід Францишко і тренер чемпіонів Юзефа Слівінська, вони цілком задоволені організацією фінальної частини чемпіонату в Лубнах. Тисячолітнє спортивне місто над Сулою за п’ять змагальних днів сподобалося усім учасникам своєю красотою та щирістю. Юні спортсменки отримали багато позитиву від спілкування та приємного дозвілля під час відпочинку між іграми.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник