Суперліга (жінки). 2-й фінальний тур. Післямова. Сергій ГОЛОТОВ

13:25 | 14 апреля 2015

Головний тренер ВК «Хімік» Сергій ГОЛОТОВ прокоментував виступ команди у другому фінальному турі чемпіонату України.

 

- Сергію Івановичу, спершу ваші коментарі з останнього матчу?

- У першу чергу, задоволений результатом. Взагалі, хочу подякувати команді за ці ігри. Протягом трьох останніх тижнів ми зіграла вісім матчів. Це вже занадто. Для будь-якого рівня гравців. Важко. Волейболістки ледве-ледве ходять, але, слава Богу, знайшли в собі сили виграти цей матч.  І чим більше турів ми гратимемо, тим менш красивими будуть матчі. Ну не можуть люди на такий втоми показувати щось надприроднє. Просто втомилися.

- Найбільш складною вийшла гра з «Орбітою». Очікували настільки серйозного опору?

- А що було серйозний опір з боку «Орбіти»? (здивовано). Я цього не помітив абсолютно. Не грали десь ми місцями, дозволяли собі розслабитися. А суперник нічого нового нам не підніс, нічого нового ми не побачили. І заяви тренера «Орбіти», що він знайшов протиотруту проти «Хіміка», на мій погляд, сильне перебільшення. Ми провели з «Орбітою» серйозно гру в Тернополі. Рахунок ви знаєте: 10, 12 і, якщо не помиляюся, 15. Це є нормальний результат, який мав би бути. Ми граємо на такій втоми, на якій не грає ні одна команда в чемпіонаті. Всі суперники готувалися до цих фінальним турам місяць, ми - три дні. Три дні, які були між єврокубками і першим туром, який проходив у Тернополі. Ніякої серйозності в грі з «Орбітою», ніякої загрози я не побачив.

- Яке завдання буде поставлено перед командою між турами?

- Перше, що я хочу зробити, дати гравцям відпочити, бо на втомі починаються травми, починаються психологічні зриви. Тому хочу дати гравцям відпочити. Тренування пройдуть в такому режимі, щоб підтримати форму до третього фінального туру.

Але ми в будь-якому випадку, і в запорізькому турі, і в домашньому ми будемо грати на перемогу. Це однозначно. Я максималіст як тренер і не допускаю програшу навіть в непотрібних матчах. Сподіваюся, що команда мене підтримає і зрозуміє.

- Відрив «Хіміка» від другого місця досить великий. Це не позначається на концентрації гравців?

- Я зараз ставлю перед командою завдання не виграшу чемпіонату, а на виграш кожного матчу. Якщо приходять глядачі, керівництво, яке багато вкладає в цю команду, вони повинні бачити віддачу. Гравці повинні бути дисципліновані і виконувати свою роботу, за яку вони отримують зарплатню. Вони повинні її відпрацьовувати.

Ще хотів би окремо сказати. Зазвичай, я називаю гравців, ким я незадоволений, сьогодні – відзначу гравця в позитивному сенсі. В останніх іграх мене дуже порадувала Катерина Кальченко. У всіх елементах. Минулі матчі вона відіграла як №1. Це були найкращі її гри. Дай Бог, щоб її підтримали всі інші, і ми виграли чемпіонат.

 Сергій ГОЛОТОВ. Прес-конференція. ВІДЕО

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник