Суперліга (жінки). 2-й фінальний тур. Післямова. Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ, Гарій ЄГІАЗАРОВ

19:25 | 13 апреля 2015

Головні тренери «Северодончанки» і «Орбіти-ЗТМК-ЗНУ» Гарій ЄГІАЗАРОВ та Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ на спільній прес-конференції підбили підсумки 2-го фінального туру.

 

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер ВК «Сєвєродончанка»:

- По-перше, хочу привітати суперника з перемогою. Складно коментувати цей матч, так як він вийшов досить нервовим. Його результат, на мій погляд, зумовило те, що наші гравці четвертої зони не впоралися з поставленим завданням, а вигравати матчі першими темпами дуже складно. Думаю, що це була основна наша проблема сьогодні: ми не впоралися з прийомом і з атакою з четвертої зони


Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ, головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»:

- У попередніх наших матчах, якщо ми не справлялися з гравцями четвертої зони - Деніної і Лісєєнкової, то сьогодні нам десь це вдалося - якщо не зблокувати, то відзахищатися. Ми значно краще подавали, ніж раніше, і все це десь зрівняло гру. В цілому гра вийшла рівною і нервовою. Навіть ведучи в рахунку 11:1, ми примудрялися упустити ініціативу. У нас свої внутрішні проблеми теж є. На жаль, дуже багато травмованих людей. Навіть ось перед цією грою волейболістка впала і вивернула плече - слава Богу, що вправили. Але це позначилося на її грі - в атаці і на блоці вона не була сильна. Удача була на нашому боці, хоча в цілому гра була рівною - рахунок говорить сам за себе. Думаю, що детальна статистика підтвердить все це.

- Підведіть, будь ласка, підсумки виступу вашої команди в 2-му фінальному турі.

Гарій ЄГІАЗАРОВ: - В цілому по двох перших іграх враження позитивні, ну а про останню гру я вже сказав. Тепер «Орбіта» відірвалася від нас, і тому буде досить складно в останніх турах її наздогнати. За останній грі дуже багато претензій до нападників, особливо, повторюся, четвертої зони.

Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ: - Безумовно, залік є. Напружило тільки те, що ми розхлябано провели початок гри з «Галичанкою». Ми вели 22:20 в першій партії, але поступилися, потім на цьому тлі програли і другу. Потім «вилізли». Не хочу образити тернопільську команду, але це команда свого залу. А в таких залах, як «Олімп», нам набагато простіше з ними грати. Ми все ж виграли, але очко втратили.

Звичайно ж, ми боремося з «Сєвєродончанка». Дай Бог, щоб таких ігор було більше, тому що у нас команда не в усьому спроможна, зокрема, за вмінням, з психології. Звичайно, такі ігри приносять гравцям команди велику користь. Отже, у  нас є одинадцять очок і досить хороший заділ, щоб поборотися за «срібло».

- Гарію Шамоєвичу, незважаючи на п"ять очок відставання, боротьба триває?

- Запорізький тур буде визначальним у тій, чи іншій мірі. Чи він відразу розставить всі крапки над «i», або питання залишиться відкритим до останнього туру. Думаю, що в Запоріжжі буде вирішуватися багато чого.

Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ: - Я повністю згоден з Гарієм Шамоєвичем. У мене аналогічна точка зору з цього питання.

 

Прес-конференція. ВІДЕО

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами сайту ВК «Хімік»

 

Источник