Суперліга (жінки). 1-й фінальний тур. Післямова. Андрій РОМАНОВИЧ

20:10 | 08 апреля 2015

Головний тренер ВК «Галичанка-ТНЕУ» Андрій РОМАНОВИЧ оцінив виступ команди в першому турі та поділився думками стосовно подальшої боротьби в чемпіонаті.

 

- По-перше, ми не добилися такого результату, який треба було зробити вдома, якщо судити по останній грі. В цілому, як і передбачалося, «Хімік» попереду, решта команд розбираються між собою. У нас вийшло три рівних гри. В перший день, з «Хіміком», рівної за рахунком, другий та третій – рівні за змістом. Якщо у грі з «Сєвєродончанкою» нам на «більше-менше» посміхнулася вдача, то з «Орбітою» вдача посміхнулася супернику. Це, якщо образно сказати, якщо конкретніше, то запорізькі волейболістки в ці моменти зіграли більш впевнено та з меншою кількістю помилок, ніж у нас в кінцівках другою та четвертої партій.

Що стосується другого туру, то сценарій передбачається приблизно такий же, хоча щось спрогнозувати практично нереально. У кого вийде краще зіграти, хто допустить меншу кількість помилок, той заробить більше очок.

- В чому повинна додати «Галичанка» у порівнянні з першим туром?

- Хотілось би бачити від своїх підопічних більшої концентрації, меншої кількості безглуздих помилок.

- Чи показала гра вашої команди в першому турі спроможність боротися за медалі чемпіонату?

- Так, в домашньому турі волейболістки показали, що вони спроможні боротися за медалі, але показати це в домашніх матчах – це одно, робити це упродовж всього фінального турніру – зовсім інше. Далі їм треба продемонструвати рівень майстерності. Якщо у другому, третьому та четвертому турах буде така тенденція, можна буде говорити, що ми зробили два кроки вперед, говорити про серйозний прогрес. Якщо це не вдасться, то ми, по-перше, залишимося без медалей, а другий висновок – значить, ми недопрацювали і треба шукати шляхи для підсилення гри.

 

Прес-служба ФВУ

 

 

Источник