Суперліга (жінки). 1-й фінальний тур. Післямова. Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ

16:55 | 08 апреля 2015

Головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ оцінив проаналізував події 1-го фінального туру та зазирнув у другий, який стартує вже в четвер в Южному.

Вийшов такий собі емоціональний монолог на тлі кадрових труднощів команди. 

- Ну розбалансована у нас команда. Що ще казати. Розбалансована. Тим не менш, ми знаходили варіанти, як вирівняти гру. Наші конкуренти потужніші апріорі, ми – фізичними даними похвастати не можемо, але є самовідданість, якась злагодженість дій. Є кадрові моменти.

Лідія Лучко, як ви знаєте, пішла в декрет, Олександра Биценко захворіла - по своїй безглуздості. Не завжди успішна зв’язуюча Ольга Скрипак, хоча цей тур провела нормально. Вікторія Дєдкова –  наше спасіння. Я з нею співпрацював в Азербайджані. Так вийшло, що ми по життю один одному допомагаємо.

Тур ще раз показав, що не вміємо поводитися з м"ячем, це – камінь в город моїх попередників: по м’ячу вдарити не можемо, подати подачу в задану зону – це для нас складно. Але разом зі всім цим ми ще пробуємо щось там колупатися.

- В матчі із «Сєвєродончанкою» «Орбіта» вела 2:0, але потім відбувся повний провал…

- Є внутрішні проблеми, зокрема невіра в себе деяких волейболісток, для них рівень – це рівненська «Регіна». Такі в них ще пріоритети – команди вищої ліги. Вони не розуміють, що з цим багажем можливостей їм неможна грати у півсили, їм треба надуватися завжди. Це стосується і Пугачової, і Сильченкової, і Дуднікової. Багато опосередкованих гравців. Ними і стріляємо. Є амбіції тренера і ще декого. Від нас вже чекають результату, думають, що ми щось з себе представляємо. Ажніяк. Але, як говорять в Одесі: «Надо держать фасон». Чи вдасться це? Гарантувати не можу.

Так, ми раді, що вирвали на зубах матч у «Галичанки». Чохлили чисто, в майданчик – без варіантів для пана Козловського. Позитив в тому, що ми тримали гру. Добре, що допомогла Віка Дєдкова, непогано грала Сухорукова. Ось і все.

- Які цілі на другий тур?

- Боротимемось. Але потужності нам, як я говорив, не вистачає.

 

Прес-служба ФВУ

Источник