Дитяча ліга. Фінальна стадія. Всі нагороди знайдуть найкращих!

14:55 | 07 апреля 2015

З наближенням тепла підходить до завершення волейбольний сезон у Дитячій лізі. На часі – фінальні змагання та визначення переможців.

 

У цьогорічному розіграші Дитячої ліги бере участь близько 70 команд хлопців та дівчат, які розділені на три вікові групи. До найстаршої категорії входять команди, складені з гравців 1998—1999 років народження (U-17). До середньої – колективи за участю юнаків та дівчат 2000 та 2001 р.н. (U-15). До молодшої групи належать команди, в яких змагаються діти 2002 р.н. і молодші (U-13).

Турніри у кожній віковій категорії на основному етапі проходили в два тури, за підсумком яких були визначені колективи-фіналісти.

 

Хлопці U-17

На сьогоднішній день вже відбувся фінальний етап у настаршій категоії серед хлопців. Вирішальні змагання проходили у Харкові на майданчику ДФСК «Локомотив» ім. Г.Кірпи. П’яте місце здобула команда Київського спортивного ліцею-інтернату. В матчі за бронзові нагороди команда Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту (ХОВУФКС) обіграла дніпропетровський «Дніпро» — 3:0.

І, нарешті, дві найсильніші команди – «Локомотив» (Харків) та колектив СДЮШОР №2 (Полтава) — зійшлися в дуелі за перше місце. Поєдинок видався гострим, але господарі майданчика підтвердили звання фаворита (протягом усього чемпіонату залізничники не програли жодного матчу). У підсумку юніорська команда «Локомотива» переграла полтавчан з рахунком 3:1.

Юніорскька команда харківського "Локомотива"  -- чемпіон України у своїй віковій категорії!

 

Юрій Столяренко: «В Локомотива» є достойна зміна!»

Свій коментар прес-службі ФВУ дав головний тренер переможців Юрій СТОЛЯРЕНКО:

— Фінальна гра видалася дуже складною. Хоча б тому, що більшість наших гравців перед цим хворіла, а найбільше засмучували проблеми зі здоров’ям у нашого нападника Дмитра Вієцького, в якого боліла спина. Вдома перед своїми глядачами хочеться зіграти якомога краще, та не завжди стається так, як хочеш. Було хвилювання, адже хотілося справити враження на вболівальників, на керівництво… Саме це стало причиною того, що ми поступилися в одній партії. Хоча і полтавчани молодці – у них дуже хороша команда, добре зіграна (хлопці виступають разом кілька років, у попередні сезони ставали чемпіонами України). Але «Локомотив» переміг, і сезоном ми задоволені: відіграти чемпіонат без жодної поразки – це про щось-таки свідчить!

— Чи є у складі вашої команди талановиті гравці, які вже скоро проявлять себе на дорослому рівні?

— В принципі, нашим головним завданням саме і є – підготовка нових кадрів для Суперліги. А якщо ми при цьому ще й перемагаємо на дитячому рівні — це подвійний плюс. Можу назвати того ж таки Вієцького і ще деяких виконавців. В «Локомотива» є дуже достойна зміна!

 

Хлопці U-15

Якщо фінальний раунд у найстаршій категорії змагань серед хлопців вже відбувся, то в решті вікових груп визначення переможців ще попереду.

Вирішальний етап серед команд хлопчаків 2000—2001 р.н. проходить в ці дні в Києві – з 6-го по 10 квітня.

До завершальної стадії змагань вийшли СДЮШОР №2 (Полтава), КСЛІ-3 (Київ), ХОВУФКС-2 (Харків), ЄДЮСШ (Дніпропетровськ), ДЮСШ м. Житомира, збірна Вінницької області, ДЮСШ м. Сокаль (Львівська область), ДЮСШ м. Прилуки (Чернігівська область).

 

Хлопці U-13

Розіграш призових місць у наймолодшій категорії юнаків відбудеться 20—24 квітня у м. Жмеринка (Вінницька обл.).

До числа фіналістів увішли дев’ять команд – ОДЮСШ (Дніпропетровськ), ДЮСШ м. Первомайське (Харківська обл.), збірна Вінницької області, СДЮШОР №2 (Полтава), ДЮСШ м. Стрий (Львівська обл.), «ДЮСШ Чернігів», ОКДЮСШ (Чернігів), ОДЮСШ (Ужгород), ДЮСШ м. Ємільчино (Житомирська обл.).

 

Дівчата U-17

Що стосується дівчат, то змагання у старшій віковій категорії проходитимуть з 7-го по 9 квітня в м. Біла Церква (Київська область). Відповідно до результатів основного етапу тут сформовані дві групи колективів. Чотири команди поборються за призові місця. Це відповідно «Спортліцей» (Біла Церква), ВУФК ДЮСШ №5 (Миколаїв), збірна Вінницької області і збірна Полтавської області.

Місця з п’ятого по сьоме розіграють ХОВУФКС (Харків), КОЛІФКС (Костопіль, Рівненська область) і ДЮСШ м. Боярка (Київська обл.).

 

Дівчата U-15

Фінальний етап за участю команд, в яких грають дівчата середньої вікової групи (2000-го і 2001 р.н.) проходитиме з 22-го по 26 квітня також у Білій Церкві. Очікується участь восьми колективів. А саме — КДЮСШ ППО ХАЄС (Нетішин, Хмельницька обл.), ОДЮСШ (Луцьк), збірна Вінницької області, команда спорт інтернату м. Запоріжжя, ХОВУФКС (Харків), СДЮШОР №2 (Полтава), «Спортліцей» (Біла Церква) та ДЮСШ №10 (Київ).  

 

Дівчата U-13

Нарешті, змагання у наймолодшій категорії серед дівчат відбуваються з 6-го по 10 квітня в Лубнах (Полтавська область). Тут борються між собою дев’ять колективів – ОДЮСШ (Луцьк), ДЮСШ м. Деражня (Хмельницька обл.), ДЮСШ м. Медівка (Вінницька обл.), ДЮСШ «Юність» (Біла Церква), ДЮСШ №5 (Миколаїв), Спортінтернат-ОДЮСШ (Запоріжжя), ДЮСШ №2 (Кременчук), ДЮСШ «Орбіта» (Запоріжжя) та СДЮШОР №2 (Полтава).

 

Андрій Паткевич: «Любов дітей до волейболу нікуди не зникла»

Підводити підсумки сезону ще зарано, і все ж технічний директор чемпіонату України «Дитяча ліга», державний тренер штатних збірних команд України Андрій ПАТКЕВИЧ у розмові з кореспондентом прес-служби ФВУ прокоментував деякі тенденції нинішнього сезону:

— Незважаючи на всі економічні негаразди, любов дітей до волейболу нікуди не зникла. Більш того, в Україні проводиться достатня кількість змагань, які підтримує держава – окрім Дитячої ліги, це і турніри під егідою Міністерства з питань сім’ї, молоді та спорту. Звичайно, на цьому шляху у нас не все так гладко, як хотілося б. Значний фінансовий тягар, як і раніше, лягає на плечі батьків. До того ж, деякі клуби-учасники не виконують регламенту змагань і не платять заявочні внески, особливо цим грішать колективи з Полтавської області.

На жаль, у Дитячій лізі вперше за багато років кількість команд зменшилася порівняно з попереднім сезоном. Це пов’язано знову ж таки з економічною кризою. Не може не впливати і неспокійна ситуація на сході країни, тому від проведення змагань у східних областях ми також утримуємося.

Були і невеличкі недоліки в організації турів, вони стосувалися в основному суддівства. Скажу лише, що таким містам, як Луцьк і Ужгород треба покращити якість арбітражу...

— Фінальні матчі – це те, чого спортсмени очікують з нетерпінням, а діти — і поготів…

— Звичайно, командам, які посядуть перше, друге та треті місця, урочисто вручать пам’ятні кубки та призи. Окрім того, організатори, які проводять фінальні тури в окремих містах, визначать гравців-номінантів в індивідуальних категоріях в кожному амплуа. Деякі міста ідуть далі, долучають хороших спонсорів, організовують для дітей святкові програми, намагаються зробити для нашого підростаючого покоління свято волейболу у повному сенсі цього слова. Якщо не ми будемо піклуватися про наше волейбольне майбутнє, то хто?..

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник