Волейбол пляжний. Зимовий чемпіонат України 2015. Підсумки

05:55 | 06 апреля 2015

Цього року відбувся десятий за ліком зимовий чемпіонат України з волейболу пляжного.

Підбиваючи його підсумки, варто зазначити, що цьогорічний турнір став наймасовішим за всю історію – загалом участь в ньому взяли 320 команд юнаків та дівчат. Також щороку розширюється як географія учасників та організаторів турнірів. В 2015 році тури зимового чемпіонату України вперше завітали до Нової Каховки, Миколаєва та після деякої перерви повернулись до Іллічівська та Києва.

 

Юнаки до 15 років (2001 р.н. та молодші).

В наймолодшій віковій категорії юнаків протягом трьох турів ми мали змогу спостерігати як за дебютантами всеукраїнських змагань з волейболу пляжного, так і за командами, котрі й в попередні роки були активними учасниками різноманітних турнірів.

Основна боротьба за нагороди, як на попередніх турах, так і на фіналі йшла між командами Чернігова, Ужгорода, Нової Каховки та Рівного. У підсумку п’єдестал набув такого вигляду: 1 місце – Роля Валерій / Мошак Ростислав (Ужгород), 2 місце – Бойко Євген та Олексагдр (Нова Каховка), 3 місце – Феньо Володимир / Стасьо Станіслав (Ужгород).

 

Дівчата до 15 років (2001 р.н. та молодші).

Ще з першого туру стало зрозуміло, що золоті нагороди в очному протистоянні будуть розігрувати дівчата з Іллічівська та Чулаківки (Херсонська обл.), котрі й минулого року демонстрували високі результати. З таким розкладом сил не були згодні команди Рівного, Деражні (Хмельницька обл.) та Запоріжжя, які щоразу втручались в боротьбу за нагороди. У фінальному матчі фінального туру, за підтримки місцевих вболівальників, з рахунком 2-1все ж таки вдалось перемогти дівчатам з Іллічівська – Риловій Софії та Авторській Анастасії. Срібло дісталось команді з Чулаківки – Волосян Анастасія / Олійник Лідія, бронза – дівчатам із Запоріжжя – Лохманчук Вікторія / Гужва Катерина.

 

Юнаки до 17 років (1999-2000 р.н.).

Павлюк Владислав та Гурин В’ячеслав з Рівного були беззаперечними фаворитами турніру серед юнаків до 17 років. Попередні тури та фінал мали дати відповідь на головне питання: чи зможе команда з Кіровограда, Свірідов Ігор / Матвєєв Антон, втрутитись у розподіл місць на п’єдесталі. Але рівняни без поразок пройшли весь турнірний шлях і впевнено посіли 1 місце. На сходинці нижче завершила турнір команда з Кіровограда. Не менш цікавою виявилась боротьба за бронзу. Серед представників Запоріжжя, Рівного, Ужгорода, Роздільної, Чернігова та Києва нагороди вдалось здобути Каменському Денису та Свириду Михайлу з Рівного.

 

Дівчата до 17 років (1999-2000 р.н.).

І знову дівчата з Іллічівська та Чулаківки подарували неймовірні матчі та надпринципове протистояння, почергово здобуваючи перемоги в турах. Проте цього разу й суперниці з Миколаєва, Рівного, Сум, Запоріжжя та Дніпропетровська не здавались на милість фаворитів, раз по раз відбираючи перемоги в сетах або матчах. За результатами фінального туру призові місця розподілились наступним чином: бронзові медалі – Лисиця Вікторія / Дашевська Катерина (Рівне), срібні – Волосян Анастасія / Олійник Лідія (Чулаківка), золоті – Рилова Софія / Рилова Раїса (Іллічівськ).

 

Юніори до 19 років (1997-1998 р.н.).

Турнір в даній віковій категорії проводиться лише в один тур. Серед 20 команд з 8 міст, що змагались в Рівному, кожна могла розраховувати на перемогу, адже всі вони мали значний досвід виступів в чемпіонатах України. Без поразок до фінального дня йшла пара Стасенко Сергій / Мозоль Євген, але через хворобу не змогли поборотись за чемпіонство, залишившись на 4-ій сходинці. В результаті шлях до нагород став відкритий для команд Кіровограда та Рівного, які повторили фінал серед юнаків до 17 років. Результат теж був аналогічний: 1 місце - Павлюк Владислав / Гурин В’ячеслав, 2 місце - Свірідов Ігор / Захаровський Тарас, 3 місце – Шмалько Денис / Мельниченко Віктор.

 

Юніорки до 19 років (1997-1998 р.н.).

Турнір в Чернігові був завершальним в зимовому чемпіонаті України 2015 з волейболу пляжного. Серед учасників були як кращі команди в своїй віковій категорії – Чернігів, Суми, Дніпропетровськ, так і призери чемпіонатів серед дівчат до 17 та до 15 років – Іллічівськ та Чулаківка. Потрібно відзначити дівчат з Херсонщини Волосян/Олійник та Пєшкова/Поддобрівна, окрім того що вони були наймолодшими учасницями турніру, до останнього обидві команди претендували на місця в трійці призерів. Проте призові місця дістались все ж таки більш досвідченішим командам. Чемпіонками України стала збірна Суми-Іллічівськ Затилкіна Анна / Рилова Раїса, срібло в дніпропетровчанок – Мосціцька Вікторія / Перетятько Дарія, бронза в команди Чернігова – Лисенко Анастасія / Ковальчук Анна.

Фотогалерея

Календар та результати

Більше новин:



Прес-служба ФВУ.

Источник