Суперліга (чоловіки). Драма в боротьбі за срібло

02:10 | 05 апреля 2015

В останній день другого туру харківське дербі пройшло без сенсацій, а «Вінниця» і «Хімпром» закрутили інтригу в боротьбі за срібло!

 

«Юракадемія» -- «Локомотив» -- 0:3 (18:25, 21:25, 25:27)

«Юракадемія»: Рогожин, Діденко (к), Брова, Грюк, Шаповал, Луговий; Камінський, Русін, Канаєв (л), Бегменко (л), Шевченко, Рудь. Тренер – Володимир Рогожин.

«Локомотив»: Єрещенко, Рудницький, Стаценко, Сухінін, Дрозд, Ковальчук; Фомін (л), Гармаш (л), Томін. Тренер – Юрій Філіпов.

Судді: М.Мельник (Івано-Франківськ), С.Гулька (Тернопіль).

Тривалість матчу: 63 хв. (18+21+24)

Кращі гравці (версія ФВУ): Діденко – Стаценко.

4 квітня. Вінниця. Зал ВДПУ. 160 глядачів.

Першими на майданчик вийшли земляки – дві харківські команди. Цього разу, на відміну від першого туру, юристам не вдалося відібрати у вищого за класом «Локомотива» бодай партію. У першому сеті перевага підопічних Юрія Філіпова була очевидною від перших розіграшів, і залізничники швидко повели в матчі – 1:0. 

У другій партії студенти трошки позмагалися з «Локомотивом» на міцність і витривалість і навіть деякий час були попереду, та починаючи від рахунку «18» ініціатива повернулася до діючого чемпіона України, який довів сет до логічного завершення – 2:0.

Найдовшою в матчі була третя партія, яку юристи мали шанси вигравати. Вони лідирували на початку (9:6), а також на момент технічного тайм-аута (12:11), та й у завершальній частині їхня перевага складала два пункти (21:19). І все ж «Локомотив» у вирішальних моментах гри виявився більш вправним. Справа дійшла до «більше-менше», а вирішальне очко – 27:25 – залізничники заробили ефектним ейсом.

 

«Хімпром-СумДУ» -- «Вінниця» -- 2:3 (25:21, 25:19, 26:28, 18:25, 15:17) 

«Хімпром-СумДУ»: Кісілюк, Богдан, Гребенюк, Шоркін (к), Цепков, Синиця; Нев’ядомський, Зуй (л), Антоненко (л), Маринченко, А.Пасажин. Тренер – Микола Пасажин.

«Вінниця»: Мельник (к), Слинчук, Николайчук, Сидоренко, Ковальов, Калініченко; Поліщук, Середа (л), Патратій (л). Тренер – Олександр Бондаренко.

Судді: М.Мельник (Івано-Франківськ), С.Гулька (Тернопіль).

Тривалість матчу: 106 хв. (24+18+27+19+18)

Кращі гравці (версія ФВУ): Синиця – Середа.

4 квітня. Вінниця. Зал ВДПУ. 360 глядачів.

«Хімпром» та «Вінниця», скоріше за усе, і будуть тими командами, які розіграють між собою срібні нагороди нинішньої першості. Напередодні цього матчу сумчани випереджали суперника на одне очко, тож «Вінниці», особливо у рідних стінах, не слід було програвати.  

У волейболі іноді буває так - одна команда веде в рахунку по партіях 2:0 і дуже близька до того, щоб виграти третій сет, будучи попереду 25:24, але в кінці кінців, у матчі перемагає її суперник. Саме це сталося у звітному матчі.

До останніх хвилин третьої партії сумські волейболісти грали впевнено і перевершували господарів майданчика в багатьох компонентах. Перші два сети завершилися на користь підопічних Миколи Пасажина – 25:21 і 25:19. В третій партії до загальної перемоги залишалося зробити лише крок.

Але в грі на нервах гості все ж поступилися команді з Вінниці. Спочатку це сталося в кінцівці третього сету, який господарі майданчика, програючи 24:25, виграли 28:26, а потім і в четвертій і п"ятій партіях.

У вирішальному сеті на боці вінницької команди була і удача -- з рахунку 13:14 господарі зуміли добитися перемоги 17:15.

Тепер у турнірній таблиці суперники зрівнялися за набраними очками. Як кажуть у таких випадках, вся боротьба між ними ще попереду…

 

 

 Прес-служба ФВУ

Источник