Суперліга (чоловіки). Дома й стіни допомагають

01:10 | 04 апреля 2015

У другий день туру, що проходить у Вінниці, господарі перемогли, а «Локомотив» реабілітувався за свою невдалу гру напередодні.

 

Першими на майданчик вийшли лідери турнірної таблиці. «Локомотив» і «Хімпром» посідають відповідно першу і другу сходинку в табелі о рангах…

«Локомотив» -- «Хімпром-СумДУ» -- 3:0 (25:14, 25:16, 25:22)

 

«Локомотив»: Татарінцев (к), Жилінський, Ковальчук, Єрещенко, Дрозд, Томін; Сухінін, Фомін (л), Гармаш (л). Тренер – Юрій Філіпов.

«Хімпром-СумДУ»: Кісілюк, Богдан, Гребенюк, Шоркін (к), Цепков, Синиця; Нев"ядомський, Маринченко, А.Пасажин, Ревега, Жуков, Зуй (л), Антоненко (л). Тренер – Микола Пасажин.

Судді: С.Гулька (Тернопіль), М.Мельник (Івано-Франківськ).

Тривалість матчу: 57 хв. (17+18+22).

Кращі гравці (версія ФВУ): Ковальчук – Богдан.

3 квітня. Вінниця. Зал ВДПУ. 140 глядачів.

Цього разу підопічні Юрія Філіпова були більш сконцентрованими, ніж у попередній зустрічі з «Вінницею», і не дали своєму супернику багато шансів на виграш хоча б однієї партії. Про переконливу перевагу однієї з команд свідчить і тривалість гри: менше години знадобилося залізничникам, щоб долучити три пункти до своєї скарбнички в таблиці фінального етапу.

Основну здобич «Локомотив» мав за рахунок впевненої подачі, а сумчани в свою чергу не могли справитися з прийомом. Перша партія завершилася за переваги харків’ян «плюс 11». Практично те саме відбувалося і в другому сеті – 25:16.

В третій партії сумчани продемонстрували бажання не здаватися без бою. Спочатку вони знову ж таки програвали – 9:12, але потім змогли вирівняти гру, і деякий час рахунок балансував на позначці «рівно». Та все ж завдяки більш вдалій кінцівці «Локомотив» переміг і в цьому сеті – 25:22, і в матчі загалом. 

 

«Вінниця» -- «Юракадемія» -- 3:1 (25:15, 24:26, 29:27, 25:23)

 

«Вінниця»: Мельник (к), Слинчук, Николайчук, Сидоренко, Ковальов, Калініченко; Середа (л), Патратій (л), Краєвський, Галюк, Тищенко, Поліщук. Тренер – Олександр Бондаренко.

«Юракадемія»: Рогожин, Діденко (к), Брова, Грюк, Шаповал, Шевченко; Канаєв (л), Луговий, Русін, Рудь. Тренер – Володимир Романцов.

Судді: М.Мельник (Івано-Франківськ), С.Гулька (Тернопіль).

Тривалість матчу: 93 хв. (17+21+29+26).

Кращі гравці (версія ФВУ): Николайчук -- Шаповал.

3 квітня. Вінниця. Зал ВДПУ. 320 глядачів.

Дома й стіни допомагають. У правдивості цієї істини зайвий раз можна пересвідчитися на прикладі команди «Вінниця». Після минулого туру, який проходив у Харкові, підопічні Олександра Бондаренка опинилися на останній сходинці у фінальному квартеті, та вже у другому турі вони вирішили реалізувати перевагу домашнього майданчику по максимуму. Що й казати, якщо у перший день туру ледве ноги від вінничан уніс «Локомотив».

Не солодко прийшлося і «Юракадемії». На відміну від інших ігор фінального етапу, юристам цього разу навіть не вдалося провести свій фірмовий стартовий штурм. Перша партія була повністю за «Вінницею». Харків’яни трохи ще пободалися в середині сету (13:13), та після цього втратили нитки гри – 15:25.

Друга партія пройшла більш цікаво. Глядачі спостерігали приблизно рівну боротьбу – у першій частині сету невелика перевага була на боці господарів, потім на один-два бали вперед вирвалися гості. У підсумку «Юракадемії» вдалося зрівняти рахунок у матчі – 1:1.

У третій партії гойдалки тривали: жоден з суперників не мав переконливої переваги в рахунку. Наприкінці в «Юракадемії» було кілька можливостей взяти сет, та вона ними не скористалася. У грі «більше-менше» цього разу вінничани виявилися міцнішими. 

Четвертий сет, як з’ясувалося, був вирішальним, а перевага рідних стін – не порожній звук. «Вінниця» вела в рахунку протягом більшої частини сету і святкувала перемогу в матчі. Це дозволило підопічним Олександра Бондаренка піднятися у турнірній таблиці на третю сходинку. Вони лише на одне очко відстають від «Хімпрома», який іде другим…  

 

 

Прес-служба ФВУ

 

Источник