Суперліга (чоловіки). "Вінниця" дала жару!

00:56 | 03 апреля 2015

2 квітня відбувся перший ігровий день у другому фінальному турі чоловічої Суперліги. Матчі подарували дуже багато цікавого!

Чого варте лише протистояння господарів другого туру – «Вінниці» -- і «Локомотива», в якому діючі чемпіони були на відстані волосинки від першої у нинішньому сезоні поразки!..

Але про все по порядку. Першими на майданчик вийшли ті самі два колективи, які завершували програму першого туру – «Хімпром» та «Юракадемія». Наприкінці минулого тижня їхня дуель у Харкові розтягнулася на п’ять сетів, і вікторію тоді святкували менш досвідчені юристи. Цього разу матч тривав «лише» чотири партії, але також був напруженим.

«Хімпром-СумДУ» -- «Юракадемія» -- 3:1 (20:25, 28:26, 25:17, 25:16)

«Хімпром-СумДУ»: Нев"ядомський, Цепков, Гребенюк, Шоркін (к), Богдан, Синиця; Кісілюк, Зуй (л), Антоненко (л), Маринченко, Ревега. Тренер – Микола Пасажин.

«Юракадемія»: Шевченко, Рудь, Діденко (к), Брова, Грюк, Шаповал; Канаєв (л), Бегменко (л), Луговий, Русін, Камінський, Рогожин. Тренер – Володимир Романцов.

Судді: М.Мельник (Івано-Франківськ), С.Гулька (Тернопіль).

Тривалість матчу: 83 хв. (19+25+20+19).

Кращі гравці (версія ФВУ): Шоркін – Рудь.

2 квітня. Вінниця. Зал ВДПУ. 180 глядачів.

 Знову, як і в попередньому турі, «Юракадемія» добре розпочала свою гру. У стартовому сеті підопічні Володимира Романцова домінували, не давши можливості супернику зачепитися за свої шанси, і без проблем довели партію до кінця – 25:20.

Однак після цього вже «Хімпром» почав надолужувати згаяне. Команда Миколи Пасажина не збиралася віддавати очки своєму безпосередньому конкуренту за друге місце. Сумчани знайшли свою гру і вели в рахунку у другому сеті, хоча не обійшлося і без інтриги. Юристи ліквідували відставання «мінус чотири» і довели рахунок до 24:24, а потім і до 26:26. Але досвід сумчан дався взнаки, і вони впоралися з нервами – 28:26.

Перевага «Хімпрому» у третій та четвертій партіях була більш значною. А молоді юристи, судячи з перебігу подій, були повністю виснажені (в останній партії їхнє відставання у деяких відрізках складало 11 пунктів). Тож, сумським волейболістам вдалося взяти реванш за поразку у першому фінальному турі і відірватися від конкурентів за срібло.

 

«Локомотив» -- «Вінниця» -- 3:2 (25:19, 15:25, 22:25, 25:23, 15:10)

«Локомотив»: Єрещенко, Рудницький, Томін, Сухінін, Жилінський, Ковальчук; Фомін (л), Гармаш (л), Гуменюк, Татарінцев (к), Стаценко, Дрозд. Тренер – Юрій Філіпов.

«Вінниця»: Мельник (к), Слинчук, Николайчук, Сидоренко, Ковальов, Калініченко; Середа (л), Патратій (л), Краєвський, Галюк, Поліщук. Тренер – Олександр Бондаренко.

Судді: С.Гулька (Тернопіль), М.Мельник (Івано-Франківськ).

Тривалість матчу: 107 хв. (21+20+25+25+16).

Кращі гравці (версія ФВУ): Татарінцев -- Слинчук.

2 квітня. Вінниця. Зал ВДПУ. 320 глядачів.

Більше 300 глядачів стали свідками захоплюючої битви, в якій гості – гравці харківського «Локомотива» -- ледь не зазнали поразки від команди господарів. Що й казати, вінницьким уболівальникам має бути не соромно за своїх земляків!.. 

Щодо ходу цього поєдинку достатньо зазначити, що у кожній партії, хіба що за винятком останньої -- п’ятої – вінничани протягом довгої дистанції вели у рахунку! Так, зокрема, було і в першому сеті, в якому підопічні Олександра Бондаренка спочатку мали перевагу – 11:8, та потім зілізничники не лише відновили статус-кво – 14:14, але й швидко вирвалися вперед. У підсумку – 25:19.

Здавалося, друга партія піде за тим же сценарієм. На технічний тайм-аут вінничани пішли лідерами – 12:8. Та всі очікували, що гості після цього підкинуть дров у топку. Однак події почали розгортатися за зовсім непередбачуваним сценарієм: перевага «Вінниці» зростала як на дріжжах і в підсумку досягла майже непристойної для «Локомотива» відстані. 15:25 – з таким рахунком діючі чемпіони програли другий сет, що стало антирекордом для залізничників у цьому сезоні!

У третій партії глядачі мали змогу спостерігати гойдалки. У першій частині сету кращими були господарі, які вигравали 10:6, але «Локомотив», у складі якого сталася зміна (на місце догравальника Дмитра Сухініна вийшов набагато більш досвідченіший капітан команди Володимир Татарінцев) зробив потужний випад, і ось уже – 15:11 на користь фаворитів. Але «Вінниця» знову здивувала, вкотре у цей вечір… Господарі першими досягли позначки «20», і, не відкладаючи справу в довгий ящик, відправили противника в нокдаун – 25:22! По партіях – 2:1!..     

Вінничанам залишалося виграти лише одну партію, аби завдати «Локомотиву» історичної – першої – поразки у цьому сезоні. І вони були близькі до цього, адже лідирували протягом переважної більшості часу у четвертому сеті. Хтозна, що відчули залізничники, програючи 16:19 і знаходячись на межі невдачі, та саме в цей момент вони нарешті взяли себе в руки. Підопічні Юрія Філіпова вирівняли становище в партії – 22:22, 23:23, а потім і в матчі – 2:2.

На тай-брек вінничанам, скоріше за все, не вистачило ані фізичних, ані моральних сил. Та й досвід залізничників в такі важливі моменти дається взнаки. 15:10, і 3:2 по сетах – надскладна перемога харківської команди.

 

 

Прес-служба ФВУ

 

Источник