Суперліга (чоловіки). Другий фінальний тур. Думки тренерів

13:11 | 02 апреля 2015

Сьогодні, 2 квітня, матчем «Хімпром» -- «Юракадемія» розпочнуться ігри другого фінального туру серед чоловічих команд Суперліги.

З календарем поєдинків можна ознайомитися тут. Напередодні своїми думками щодо підготовки своїх команд та перебігу змагань з нами поділилися головні тренери усіх чотирьох колективів, які ведуть боротьбу за нагороди чемпіонату України.

 

Юрій ФІЛІПОВ (головний тренер «Локомотива»):

- Кадрових поблем у нас немає, всі хлопці здорові, прибули до Вінниці з хорошим настроєм. Скоріше за все, склад команд буде майже той самий, що і в першому турі. Звичайно, перерва між двома турами невелика, але всі команди знаходяться у рівних умовах. У деяких поєдинках ми можемо задіяти деяку ротацію складу, якщо виникне така потреба.

Умови в залі Вінниці не можуть задовольняти повністю – вони могли би бути і кращими. Але маємо те, що маємо. До то ж, всі команди виступають в рівних умовах, тож ніхто не шукає собі виправдань.

Завдання перед нами залишається тим самим – перемагати у кожній грі, набирати максимальну кількість очок. Задля цього концентрація має бути завжди високою.

 

Микола ПАСАЖИН (головний тренер «Хімпром-СумДУ»):

- У гравців було мало часу на відновлення після матчів першого фінального туру, який завершився минулої суботи. У неділю я дав їм вихідний, у понеділок ми звону тренувалися, а у вівторок виїхали до Вінниці. На щастя, всі здорові. Можу сказати про те, що на сьогоднішній момент ми маємо практично оптимальний склад виконавців.

У середу ми випробували зал – звичайно, умови в ньому бажають бути кращими. У залі погане освітлення, є й цілий ряд інших нарікань. Але такі наші реалії, і ми їх приймаємо такими, якими вони є.

Нашими головними конкурентами є «Юракадемія» та «Вінниця». Після першого фінального туру всі, здається, остаточно переконалися, що з «Локомотивом» іншим командам боротися практично нереально.

Перша гра у четвер буде дуже важливою, адже з «Юракадемією» ведемо боротьбу за медалі, поки не знаємо які – бронзові чи срібні. В принципі, і ми, і «Вінниця», і «юристи» -- команди приблизно однакового рівня, і боротьба між нами, як я очікую, буде дуже гострою і непередбачуваною аж до останнього ігрового дня останнього туру. Хто буде більш витривалим на цій дистанції, і хто буде сильнішим з технічної, тактичної, фізичної точки зору – той і випередить конкурентів. Для вболівальників така інтрига – саме те, що треба, а для тренерів – втрачені нерви. Але іншого виходу, як боротися, в нас немає.  

 

Володимир РОМАНЦОВ (головний тренер «Юракадемії»):

- З огляду на те, якими драматичними були матчі першого туру, то боротьба буде надзвичайно принциповою і, мабуть, йтиме до останнього ігрового дня. Видно, що суперники гідні один одного, і ми побачимо багато змістовних поєдинків. Для нашої команди головне завдання було – відновитися, тому що дуже короткою була перерва між першим і другим туром. На тренуваннях бачив, що хлопці «наїлися» волейболу. Але у другому турі ми дамо суперникам бій, не сумнівайтесь!

 

Олександр БОНДАРЕНКО (головний тренер ВК «Вінниця»):

- Порівняно з першим фінальним туром ми внесли деякі кадрові зміни – запросили до своїх лав досвідченого ліберо Сергія Середу, за допомогою якого, сподіваємося, зміниться у кращий бік і наша гра біля сітки.

У другому турі ми перебуватимемо в ролі господарів, тож сподіваємося набирати очки. Щоб претендувати на одне з призових місць, у кожному турі бажано набирати не менше трьох-чотирьох очок.

У нашому місті гарні волейбольні традиції, і я знаю, що жителі Вінниці люблять і розуміються на волейболі. Хотів би, щоб прихильників цієї гри прийшло якомога більше на матчі другого туру. На щастя, реклами і на телебаченні, і на радіо достатньо. Ажіотаж має бути високим. Останній раз команда з Вінниці виходила до четвірки кращих команд України у далекому 1999 році. Тож наш виступ у цьому сезоні в деякій мірі є знаковим.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник