Кубок виклику ЄКВ. «Хімік» - «Уралочка-НТМК». Післямова

07:55 | 31 марта 2015

Головні тренери та капітани «Хіміку» та «Уралочки-НТМК» прокоментували другий півфінальний матч Кубку виклику ЄКВ.

 

Надія КОДОЛА, капітан ВК «Хімік»

- Ми налаштовувалися на перемогу, але не впоралися ані з прийомом, ані з подачею. Нападали ще більш-менш, а от прийом-подачу програли.

- У першій партії вели шість очок, але в підсумку програли. Чому, на ваш погляд?

- Наробили своїх помилок і пропустили ривок суперника.

- У другій партії могли виграти, або занадто великим було відставання?

- Могли, але не вистачило кінцівки.

- Така гра на прийомі типова для команди?

- Ні. Раніше ми грали краще на прийомі.

- Як ви вважаєте, це головна причина того, що все швидко так закінчилася?

- Так. Наші подача і прийом - ось основні причини поразки.

 

Анна МАТІЄНКО, капітан ВК «Уралочка-НТМК»:

- Ми дуже задоволені результатом матчу - для нас вкрай важливо було сьогодні перемогти, але не задоволені чистотою наших дій. Треба віддати належне супернику, який, маючи відео першого матчу, краще підготувався до нашої гри.

У першій партії «Хімік» показав, що зробив хороший розбір. За рахунок цього суперник подав хорошу подачу, більш організовано діяв на блоці і в захисті вийшов у ті точки, де порахував, що ми частіше атакуємо. Але за рахунок переваги в зрості та мощі, ми зуміли заблокувати потрібні м"ячі та добити атаки першим темпом. Думаю, що саме з цим пов"язано те, що ми зуміли переломити хід гри. У другій партії супернику в моральному плані було складніше. А нашим завданням, як ви знаєте, було виграти дві партії. Зробивши це, ми вже грали тренувальним складом, «Хімік» також використовував найближчий резерв.

- Перемога «Уралочки» у першій партії визначила результат боротьби?

- Так. Було видно позамежний настрій суперниць, але ми також готувалися серйозно - і фізично, і морально. І в підсумку змогли вистояти.

- Ви були на майданчику в кінцівці другої партії. На ваш погляд, було торкання блоку при ударі волейболістки «Хіміка» в одному із спірних епізодів?

- Я не брала участь у блокуванні в той момент, тому не можу точно сказати. Якщо говорити про суддівство, то і в третій партії були моменти, коли кутові показали «дотик», а головний арбітр скасував їх рішення. Але з суддями сперечатися марно. Відеоперегляду в цьому єврокубку немає, значить, як він вирішив, так, значить, і є.

- Було видні очевидні переваги «Уралочки» у першому темпі і блоці. А в якому компоненті, ви вважаєте, «Хімік» перевершив вашу команду, або хоча б не програв?

- У першій партії «Хімік» дав хорошу подачу, і це трохи вибило нас із колії, так як наша гра зав"язана на хорошому прийомі. Але потім ми впоралися зі своїм прийомом, налагодили гру і виграли кінцівку.

 

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»:

- Ми дуже хотіли виграти. Розуміли, що граємо з серйозною командою - з командою такого рівня в цьому сезоні ще не грали. Правильно сказала капітан «Уралочки» Анна Матієнко, готувалися ми дуже ретельно - розбирали, робили все, щоб добитися перемоги сьогодні. На жаль, гравцям не вистачило майстерності, просто майстерності. Основний елемент, який ми програли - це прийом. Чи то у «Уралочки» така сильна подача, чи то у нас такий слабкий прийом. Хоча по сезону такого прийому раніше не було. Ось і весь коментар.

- У другій партії могли переламати хід матчу?

- Що значить, могли-не могли? Результат на табло - значить, не змогли. Треба було вигравати першу партію.

 Микола КАРПОЛЬ, головний тренер ВК «Уралочка-НТМК»

- Ну що ж, справа йде до фіналу, кожна гра - це серйозна гра. Хоча й до півфіналу у нас були нормальні противники, за винятком австрійської команди. У чемпіонаті країни у нас також час серйозних матчів. І вони вимагають від гравців дуже хорошої функціональної та фізичної підготовки. На жаль, перебуваючи в поїздці - в Мінську, тут, цей тиждень пройшов без реабілітації. Тому у команди відчувається деяка втома.

Грою команди сьогодні незадоволений, зокрема, у нас не було такої переваги в першому темпі, як і в першому матчі. Неважно зіграла наша центральна Заряжко, хоча Джек зіграла добре. Допускали помилки і зв’язуючи - і одна, і друга. Ось такі прорахунки у нас були в грі, у веденні гри. Сьогодні була вибита з гри Заряжко, а от у першому матчі першим темпом було зіграно 44% всіх наших атак. «Хімік» перегравав нас в захисті, особливо на початку матчу. Ми з захистом не справлялися. Потім якось увійшли в гру, стало краще. Але це жінки. Навіть ведучи в другій партії з відривом, кінцівку могли і програти.

- За рахунку 2: 0 команди, як правило, заощаджують сили. Ви ж, склалося таке враження, в світлі майбутніх важливих матчів, хотіли швидше закінчити гру. Так?

- Так, попереду у нас дійсно дуже важливі матчі: фінальні ігри єврокубку з «Бурсою», матчі плей-офф чемпіонату з московським «Динамо». Це все складні ігри. І знову їхати далеко, а поїздки вибивають з колії. Ми їхали з Мінська тринадцять годин, «Хімік» - дванадцять. Дороги тут в Любліні неважливі: якщо там від Варшави на північ дороги хороші, то тут - ні. Їхати довго, тому краще швидше закінчувати (посміхається).

 Прес-служба ФВУ за матеріалами сайту ВК «Хімік»

Источник