Суперліга (чоловіки). Перший фінальний тур. Слово – капітанам

13:25 | 26 марта 2015

 

Сьогодні, о 15.00 у спортивному комплексі Національної юридичної академії України в Харкові розпочнуться ігри 1-го туру фінального етапу чоловічої Суперліги. За підсумком двох попередніх раундів до вирішальної частини сезону-2014/2015 пробилися чотири кращі колективи – харківські «Локомотив» та «Юракадемія», сумський «Хімпром-СумДУ» та ВК «Вінниця».

Як ми вже повідомляли, чотири фінальних тури відбудуться на майданчиках кожної з команд. Таким чином, вирішальний етап розпочнеться у Харкові і завершиться … теж у Харкові, але вже у рідних стінах «Локомотива», який спробує в сьомий раз поспіль здобути звання чемпіонів України.

Напередодні підсумкової частини сезону ми поспілкувалися з квартетом капітанів кращих клубів і поцікавилися їхніми настроями і очікуваннями від вирішальних матчів.

 

Владислав ДІДЕНКО («Юракадемія»): «Медаль за четверте місце не дають, чи не так?»  

-- Наша команда підійшла до цих матчів у гарному настрої. Усі хлопці готові битися за перемогу! Ніхто не думає про те, що «Юракадемія» досягла свого максимуму, вийшовши до четвірки найкращих. Медаль за четверте місце не дають, чи не так? Перед нами є ціль – посісти одне з трьох призових місць. Будемо робити все для її виконання. Тим більше, що травмованих немає – усі гравці, наскільки знаю, почувають себе нормально. 

Якихось особливих тактичних ноу-хау для суперників ми не готували. Волейбол – гра досить проста: подача – прийом – атака – захист. Все по класиці.

Найскладнішою грою у першому турі буде матч в суботу з «Хімпромом». Протягом регулярної першості поєдинки з сумчанами складалися для нас дуже непросто, а тут ще доведеться грати на тлі втоми після двох попередніх ігрових днів! Головне питання – чи вистачить нам сил. Тішить, що гратимемо вдома, де і стіни, як відомо, допомагають…

 

Володимир ТАТАРІНЦЕВ («Локомотив»): «Перед нами стоїть та сама ціль, що і завжди»

-- В моїй кар’єрі було чимало змагань високого рівня, тому хвилювання я не відчуваю. Нам все одно, з ким грати і на якому майданчику. Єдине, що трошки несподівано до складу фінальної четвірки не потрапили львів’яни. Їхнє місце посіла «Юракадемія» -- теж цікава команда, яку ми непогано вивчили, втім, як і вона вивчила нас. Але нам обирати, проти кого грати, як ви розумієте, не доводиться, тоже будемо виходити і перемагати. Ціль перед нами стоїть та сама – чемпіонське звання.

 

Дмитро МЕЛЬНИК («Вінниця»): «Змагатимемося за срібло і вболіватимемо за українських футболістів!»

-- Ми добре підготувалися і намагатимемося посісти якомога вище місце. Звичайно, спортсмен завжди прагне бути найкращим, але зараз всі розуміють, що між харківським «Локомотивом» і іншими клубами є велика різниця у класі…

Дуже цікавою буде перша гра з «Хімпромом» у четвер. З цією командою ми сперечалися в останньому турі основного етапу, і тоді  був зафіксований паритет – наша поразка 1:3 і перемога з тим же рахунком. Сумчани для нас – надзвичайно сильний подразник… Як, до речі, і «Юракадемія». Щоб досягти своєї цілі, цих суперників ми маємо перемагати.

У розпал першого туру, у п’ятницю, обов’язково знайдемо час і повболіваємо за нашу футбольну збірну, яка зіграє важливий матч відбору до Євро-2016 в Іспанії. Спортсмени, гадаю, мають підтримувати один одного. Нехай нашим футболістам щастить!

 

Дмитро ШОРКІН («Хімпром-СумДУ»): «У кожному турі буде своя родзинка!»

-- Підготовка до першого туру пройшла за планом – бігали кроси, працювали з м’ячами… Травм, тьфу-тьфу, у нашій команді немає, тож будемо виходити на майданчик, щоб дати бій конкурентам.

До фінальної четвірки потрапили усі найсильніші. Особливо вражає успіх «Юракадемії», яка почала сезон з запізненням, та це не завадило їй випередити «Барком» та інші команди. Що й казати, хлопці – молодці!

Перед нами стоїть завдання здобути як мінімум срібло. Звичайно, краще прогресувати (минулого сезону «Хімпром-СумДУ» також посів друге місце. – Прим.ред.), але якщо ми повторимо своє досягнення 2014 року, думаю, ніхто з уболівальників не буде проти.

Добре, що починаємо проти «Вінниці», адже цю команду досконало вивчили ще напередодні останнього туру основного етапу. Але попереду ще довгий шлях – чотири тури, у кожному буде своя родзинка. Тож буде цікаво!..

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник