Кубок виклику ЄКВ. «Хімік» налаштований на вихід у фінал та розраховує на підтримку вболівальників

16:10 | 24 марта 2015

 

25 березня о 15.00 у Мінську южненський «Хімік» зіграє з «Уралочкою-НТМК» перший півфінальний матч Кубку виклику ЄКВ. Напередодні історичного протистояння з іменитим суперником волейболістки «Хіміку» поділилися своїми думками стосовно найближчих матчів.

 

Анастасія ЧЕРНУХА, гравець ВК «Хімік»:

- Хвилювання завжди присутнє. А що стосується настрою, то ми налаштовані на боротьбу. Настрій хороший.

- «Уралочка», можна сказати, легендарна команда, нехай і найбільші перемоги у неї позаду. Є якась боязнь, або більшою мірою повага?

- Боязні - ні, повагу - так, тим більше там тренер досить-таки відомий. Але непереможних команд, ні, тим більше що у «Уралочки» зараз більш молодіжний склад, а тому ми налаштовані на боротьбу.

- Ви дивилися відео «Уралочки». Хто вам запам"ятався, яке враження справила команда?

- Хороший колектив з високими центральними блокуючим+и. Гра цих волейболісток найбільше і запам"яталася. В принципі теж молоді гравці - та ж Джек 1993 року народження, хоча по ній і не скажеш.

- На ваш погляд, одного з основних нападників, який ключ до перемоги в матчах з «Уралочка»?

- Як завжди говорить Сергій Іванович, якщо ми дамо хорошу подачу, позбавимо суперника можливості вести швидку гри, зокрема «забігів», і тоді він буде грати просто в «чотири», і там ми вже повинні впоратися із захистом і з блоком.

- Ваша задача більше забивати, або на блоці також будете працювати, як належить?

- Моє завдання і на блоці працювати, і в нападі забивати. Все, як завжди.

- Той факт, що ігри пройдуть на нейтральних майданчиках, за межами Южного, якось вплине на хід подій?

- Складно сказати - раніше не грала на нейтральній території. Але незалежно від цього, ми повинні грати, тим більше що, наскільки я знаю, ми матимемо підтримку в Білорусії. У будь-якому разі, настрій бойовий. Незважаючи на те, що наш суперник «Уралочка», «Хімік» налаштований на перемогу і вихід у фінал.

 

Надія КОДОЛА, капітан ВК «Хімік»:

- Налаштовуємося на перемогу, як завжди. Добре розібрали суперника. Вважаю, що нам все під силу. Їдемо вигравати.

- Що скажете про готовність на даному етапі?

- У нас завжди підхід до матчів продуманий. Ми і фізично, і психологічно підходимо до них правильно. Переїзд, тренування, гра, а там вже подивимося, як ми підготувалися.

- Хто на вас справив враження в уральській команді?

- Суперник - високоросла, добре зіграна команда, яка виступає в дуже серйозному чемпіонаті. Мабуть, виділяється Ірина Заряжко - з нею буде важко, таких високих волейболісток в чемпіонаті України практично немає. Ну що ж, будемо шукати методи протидії.

- У першому чвертьфінальному матчі чемпіонату Росії «Уралочка» показала найвищий рівень прийому - близько 70%, причому в матчі з одним з фаворитів - краснодарським «Динамо»%. Як з цим боротися?

- З будь-якою командою можна боротися. Немає такої команди, у якої неможливо виграти. Треба виходити і боротися. Крім гарного прийому, у «Уралочки» ще й центральні гравці на рівні - набрали чимало очок у цьому матчі. Там є, з ким змагатися.

- Ви як капітан відчуваєте настрій всередині колективу. Дівчата готові?

- Нормальний, ігровий настрій. Ніхто не допускає думки, що ми щось не зможемо, щось не вийде. Всі налаштовуються на перемогу.

- Які складові успіху в двохматчевої дуелі з «Уралочка»?

- Думаю, як в кожній грі - подача-прийом. Якою у нас буде подача, яким буде прийом - від цього ми будемо будувати свою схему гри, щоб нав"язати її супернику, щоб суперник не нав"язував нам свою. Ось і все.

- На жаль, у матчі-відповіді ми залишимося без підтримки вболівальників ...

- Думаю, що за нас стільки людей буде вболівати, що ми будемо це відчувати і за кордоном. Підтримка вболівальників для нас завжди важлива. Ми відчуватимемо підтримку вболівальників і там. І відповідно докладемо всіх зусиль, щоб добитися позитивного результату.

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник