Пам’яті Олександра Бібера. Співчуття від президента ЄКВ та волейбольної громади

20:10 | 20 марта 2015

Волейбольна родина продовжує перебувати у скорботі у зв’язку з передчасною втратою одного з кращих її представників -- першого віце-президента Федерації волейболу України, голови Директорату ФВУ Олександра Бібера.

Трагічна звістка викликала велику кількість жалобних відкликів і слів співчуття не тільки в Україні, але і за кордоном. Зокрема, офіційний сайт ЄКВ присвятив Олександру Михайловичу свій матеріал.

«Олександр Бібер народився в містечку Устрики-Долішні в південно-східній частині Польщі, недалеко від кордону з Україною, -- пишуть наші колеги. -- Кваліфікований спортивний тренер, який закінчив у 1972 році Кубанський державний університет, він починав кар’єру як гравець, виступаючи у першому дивізіоні чемпіонату СРСР з 1968 по 1980 рік. Після відходу з великого спорту переключився на волейбольне суддівство, зокрема, працював арбітром у матчах першості Союзу з 1983-го по 1992 рік. Бібер двадцять років працював в якості директора спортивної школи (1972--1992), а з 1991 року почав реалізовувати свій чималий досвід на міжнародній арені, взявши на себе обов"язки технічного делегата ЄКВ у багатьох міжнародних змаганнях.

Він входив до складу Спортивної організаційної комісії EEVZA, а також працював офіційним спостерігачем ЄКВ на багатьох матчах європейських Кубків, у тому числі найелітнішого турніру -- Ліги чемпіонів.

«Ми сумуємо через раптову смерть близького друга і справжнього ентузіаста волейболу, -- відзначив президент ЄКВ Андре Мейер. – Олександра ми всі знали як надзвичайно доброзичливу, просту у спілкуванні людину, яка тим не менше мала величезний вплив на розвиток волейболу в Україні після здобуття нею незалежності у 1991 році. Його смерть стала непоправною втратою для всіх нас. Наші молитви та думки з його сім"єю і друзями, а також з усіма членами волейбольної спільноти України».

…Співчуття продовжують надходити з різних країн – від керівництва Федерації волейболу Латвії, Білоруської федерації волейболу, Федерації волейболу Азербайджану та департаменту пляжного волейболу азербайджанської федерації

Особливо важко переживають втрату колеги Олександра Михайловича в Україні. Свої глибокі співчуття висловили Арбітражна комісія ФВУ, члени Директорату ФВУ, обласні федерації волейболу Одещини та Вінничини, волейбольний клуб «Фаворит» та багато інших організацій та персон.  

Нагадаємо, що церемонія прощання з Олександром Бібером розпочнеться у суботу, 21 березня, о 12.00 у Львові за адресою вул. Пекарська, 52.

Світла та вічна пам’ять…

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник