Вища ліга. Підсумки 1-го етапу. «Родничок-Колос» (Новоселиця)

22:11 | 18 марта 2015

Ми продовжуємо підбивати підсумки I етапу вищої ліги. Нині розбираємо виступ у цьому сезоні новачка дивізіону – команди з Чернівецької області «Родничок-Колос» (місто Новоселиця). Її головний тренер В’ячеслав ГРИНЬОВ відповів на запитання нашої анкети.

 

1. Ваші враження від виступу своєї команди, взагалі від змагань.

-- Сезон був важкий. Ситуація в країні така, що волейбол існує лише завдяки зусиллям ентузіастів. Наша команда винятком не була. Допомоги нашому виду спорту від держави ми, на жаль, ми не відчуваємо.

2. Як оцінюєте результат вашої команди (третє місце у групі «А»)? Кого з гравців можете відзначити?

-- Ми розпочали турнір досить непогано – трьома перемогами у першому турі. Та після цього втратили важливі очки у Львові в рамках другого туру. Зокрема, у поєдинку з хмельницьким «Новатором» вели в рахунку по партіях 2:0, та потім розслабились і втратили перемогу. Були неприємні моменти і потім. Серед них – невдача з вінницьким клубом «ОСДЮСШ-45 ЕМЗ». Там виграли першу партію – 25:12, після чого поступилися у трьох сетах поспіль. Шанси на вихід до фінальної четвірки ми зберігали до останнього туру, та, на жаль, це завдання нам виявилося не по силах…

Що стосується виконавців, то всі зіграли на рівні – від когось чекав, можливо, трішки більшого, та зрештою всі хлопці молодці.

3. Що скажете про організацію турів в окремих містах?

-- Особливих претензій немає, все було організовано чітко – прийом команд, проживання, харчування. Єдине зауваження висловив би спортивному залу в Вінниці, де ігри проходили при низькій температурі повітря. Що ж до суддівства, то воно було цілком об’єктивним.

4. Ваша оцінка спортивного рівня чемпіонату.

-- На жаль, треба визнати, що цей рівень є низьким – він, можливо, трохи вище, ніж любительський. Гравців-професіоналів у командах вищої ліги можна перелічити на пальцях рук, а дитячо-юнацькі спортивні школи не дають талановиту молодь через те, що держава дуже мало уваги приділяє розвитку дитячого волейболу. У нас немає хороших спортивних баз. Немає звідки черпати людські ресурси…

5. Які висновки зробили за підсумками виступу на чемпіонаті?

-- Хочеться сподіватися, що це була не остання наша участь у вищій лізі, і наступного сезону наш колектив знайде можливості заявитися на турнір знову. Ми станемо більш досвідчинішими, і тоді, можливо, нам таки вдасться зачепитися за одне з перших чотирьох місць. Звичайно, для цього нам треба трохи укріпитися – будемо шукати потенціальних новачків хорошого рівня.

6. Назвіть трійку кращих гравців змагань у вашій групі.

-- У «Баркомі-2» грають багато моїх вихованців, які перші кроки у волейболі робили на Буковині. Відзначу серед них догравальника Олександра Буздугана, який проводив свої перші змагання такого рівня і показав себе найкращим чином. У «Новаторі» сподобався Михайло Главчук, який взяв на себе обов’язки лідера колективу і чудово з ними справився. В команді Вінниці не можливо не відзначити Іллю Ковальова – нашого відомого «пляжника», який вже прославляє нашу країну на міжнародних турнірах. Було б не правильно не включити до списку кращих і гравця моєї команди. Гадаю, найбільше за усіх на це заслуговує Олександр Омаров, який вирізняється дуже зрілою грою і дає гарний приклад своїм партнерам по команді.  

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник