Вища ліга. Підсумки 1-го етапу. «Педуніверситет-ШВСМ» (Чернігів)

13:40 | 17 марта 2015

Продовжуємо підбивати підсумки 1-го етапу чемпіонату України серед команд вищої ліги. На черзі ще один представник групи В – фарм-клуб чернігівського «Буревіснику-ШВСМ» «Педуніверситет-ШВСМ», який зайняв третє місце, обігравши по ходу сезону «Дніпро» - переможця групи. На питання анкети відповів головний тренер першої команди Микола БЛАГОДАРНИЙ:

 

1. Як оцінюєте виступ команди на першому етапі змагань? Кого з гравців можете відзначити?

Ми зайняли своє місце. Із гравців виділю звязуючого Денис Копича – капітана команди, який суттєво додав у цьому чемпіонаті. Нажаль, у нього зріст невеликий для сучасного волейболу. Тим не менш, якщо він віддаватиме передачі, як Георгій Мондзолевський – знаменитий радянський пасуючий зростом 1,71 см, всі забудуть про зріст Дениса.

2. Що скажете про організацію турів в окремих містах?

–.

3. Ваша оцінка спортивного рівня чемпіонату.

Трієчка за п’ятибальною шкалою. Він впав, як і рівень волейболу взагалі в Україні. Більше шістдесяти команд грало в чемпіонатах України наприкінці 90-х років – чотири повноцінних ліги. Зараз – всього лише чотирнадцять команд залишилося від українського чоловічого волейболу.

4. Які висновки зробили за підсумками виступу на першому етапі чемпіонату?

Виступ в цих змаганнях був дуже корисним для волейболістів «Педуніверситету», враховуючи те, що гравців ми готуємо собі самі, адже готові гравці до нас не йдуть в силу самих різних причин.

Взагалі я розглядаю ці дві команди як єдине ціле. Було зіграно шість хороших матчів, в одному з яких досягнута п’ятисетова перемога над «Дніпром», який посів перше місце – хлопці продемонстрували характер та трохи майстерності з майбутнього.

Ми практично одним складом зіграли і Суперлігу, і «вишку». І для хлопців, які мали небагато практики в першій команді, матчі вищої ліги були в саму жилу, дуже корисні. Вдалося якісно поставити роботу по обкатці як ближнього та дальнього резерву основної команди.

5. Назвіть трійку кращих гравців змагань у вашій групі.

В «Дніпрі» сподобався догравальник Олександр Спаський, який у порівнянні з минулим сезоном помітно додав в майстерності. Цікаво виглядає діагональний «Локо-Експресу» Олег Плотницький. Обіцяє вирости в хорошого волейболіста кримський самоучка Олексій Прохоренко, граючий в нашій команді.

6. Які цілі стоять перед командою на другому етапі?

Перемога в турнірі за п’яте-сьоме місця, який відбудеться в Чернігові. Постараємося взяти верх над своїми суперниками по групі В – «Бахмутом» та «Альтерою». Нажаль, на братимуть участь в змаганнях команді групи А. 

Прес-служба ФВУ 

 

 

Источник