Кубок виклику ЄКВ. 1/4 фіналу. Матч-відповідь. «Хімік» - «Стод Воллей». Прес-конференція

07:40 | 12 марта 2015

Представники ВК «Хімік» і ВК «Стод Воллей» прокоментували події історичного для южненської команди матчу. Український клуб представляли головний тренер Сергій ГОЛОТО і капітан Надія КОДОЛА, норвезький - головний тренер Андре СА і ліберо Еліна БАЙ.

 

Андре СА, головний тренер ВК «Стод Воллей»:

- По-перше, гра була не такою, як ми очікували. Ми грали не в нормальному складі - два наших гравця залишилися в аеропорту (проблеми з візою. - прес-служба). Тому були складнощі у підготовці. Тим не менш, ми намагалися показати свій найкращий волейбол, зіграти якомога краще. Я вітаю «Хімік» з кваліфікацією в півфінал, але в той же час я дуже пишаюся своєю командою, тому що ми вперше вийшли в чвертьфінал. Це фантастика для Норвегії. Ще раз вітаю суперника, він заслужив вихід у півфінал.

Чи під силу «Хіміку» завоювати єврокубок? На цю хвилину поки невідомі всі команди, які вийшли до півфіналу. Швидше за все, «Хімік» гратиме з «Уралочкою». І в цілому, вважаю, «Хімік» має такі ж шанси, як і решта три учасники і, звичайно, може стати переможцем. Ми пишатимемось, якщо програли тільки володарю Кубка виклику. Бажаю «Хіміку» стати кращим.

 

Еліна БАЙ, гравець ВК «Стод Воллей»:

- Сьогодні ми грали проти дуже сильної команди - з хорошою подачею, з хорошою атакою. Я вітаю «Хімік» з перемогою - команда дійсно грала добре. Хочу побажати южненський команді вийти у фінал турніру.

 

 

Надія КОДОЛА, капітан ВК «Хімік»:

- Ми виграли за рахунок подачі, а також виконання всіх установок. Ми впоралися з подачею, вибили суперника з прийому, тому нам було набагато легше грати.

З настроєм на другий матч проблем не було, так як чекали від суперника сюрпризів, тому що  «Стод» - непередбачувана команда. Вони могли в Южному зіграти набагато краще, ніж удома.

Коли повели 2:0, звичайно, раділи тому, що вийшли в півфінал, як ми і хотіли. Які відчуття зараз, поки не можу точно сказати.

 

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»:

- Хочу привітати вболівальників, керівництво, команду. Все-таки півфінал єврокубку - це вже якийсь крок вперед. Ми, звичайно, налаштовувалися, але думаю, що всі питання ми вирішили ще на виїзді. Суперник міг дійсно піднести безліч сюрпризів, так як в складі є і бразилійки, і кубинка, і полячки - склад інтернаціональний, і грати ці волейболістки вміють. Але вдома ми не могли програвати.

Наскільки вдалося поліпшити гру в порівнянні з першим матчем? Ми тут можемо говорити тільки про дві партії. В цілому дуже багато виконали по блоку, по прийому, але претензії до гравців є - треба йти вперед, а не зупинятися на досягнутому.

На 99,9% нашим суперником стане «Уралочка». Сильний клуб, який зараз дуже добре виглядає. Ми за ним стежимо, є вже у нас інформація. І ми будемо боротися - однозначно. Ми будемо серйозно налаштовуватися на цього суперника.

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник