Студентська ліга: попереду - фінальні іспити

18:55 | 10 марта 2015

Минулого тижня завершилися змагання основного етапу у вищій студентській лізі серед чоловічих та серед жіночих команд. За підсумком цієї частини турніру визначилися четвірки фіналістів.

 

Сто відсотків Кам’янець-Подільського

У чоловічих змаганнях останні матчі проводилися у двох групах – у Тернополі та в Житомирі. Після цього остаточно сформувався квартет, що надалі вестиме боротьбу за призові місця чемпіонату. До фінального раунду вийшли команди Кам’янець-Подільського національного університету (максимальний результат – 18 очок), Тернопільського національного педагогічного університету (13 очок), Національного університету водного господарства і природокористування м. Рівне (12 очок) та столичного Національного університету біоресурсів і природокористування (8 очок).  

Поза межами чільної четвірки залишилися колективи Житомирського національного агроекологічного університету, «Коледж-КНУХТ» (м. Вінниця) та «НТУУ КПІ» (м. Київ).

Фінальні змагання за участю перших чотирьох команд пройдуть з 4-го по 7 травня. Їхнє місце проведення буде визначене пізніше на конкурсній основі.

 

Краще за всіх – педагоги з Чернігова

Що стосується змагань у жінок, то тут розподіл перших місць виявився наступним. З 18-ма заліковими балами лідирувала команда Чернігівського національного педагогічного університету. Другим фінішував колектив Львівського державного університету фізичної культури (15 очок). По 9 очок набрали команди Миколаївського національного університету (третє місце) та Харківського національного педагогічного університету (четверте місце). Саме вони розіграють медалі на вирішальному етапі, який відбудеться 27–30 квітня у Чернігові.

Три інші колективи – Харківської державної зооветеринарної академії, Інституту фізичної культури Сумського державного педагогічного університету та Чернівецького торговельно-економічного інституту – припинили подальшу боротьбу.

 

У фінал – не з порожніми руками

Згідно регламенту змагань, чільні четвірки і у чоловічому, і у жіночому розряді змагатимуться за круговою системою, причому за підсумком першого етапу кожному колективу нараховані бонусні очки: команда, що посіла перше місце, має у своєму активі 4 бали, у скарбничці другого колективу – 3 бали, у третього – 2 бали, і у четвертої команди – 1 очко.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник