Кубок виклику ЄКВ. «Хімік» - «Стод Воллєй». Матч за вихід у півфінал

10:25 | 10 марта 2015

Сьогодні о 18.00 «Хімік» проведе в Южному матч-відповідь 1/4 фіналу Кубку виклику ЄКВ з норвезьким клубом «Стод Воллєй». Статус матчу – боротьба за вихід у півфінал. Жоден з суперників раніше в цю стадію єврокубків.  Нагадаємо, що в першому матчі діючі чемпіонки України перемогли 3:0. За регламентом підопічним Сергія Голотова достатньо виграти дві партії, щоб оформити путівку у четвірку кращих.

 

«Хімік» прилетів з Норвегії ввечері в четвер і вже наступного дня приступив до підготовки до другого поєдинку. «Стод» ще в неділю зіграв матч чемпіонату Норвегії з «Рандабергом», який йде третім, в якому добився впевненої перемоги – 3:0 (25:15, 25:20, 25:14), після чого відправився до України.

 

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»:

- Що стосується першого матчу, то «Стод», як я і говорив, виявилася непростою командою. Дуже непростою, до того ж грала вдома. Суперник був заряджений на гру, хотів виграти, напевно. Все, що ми задумали, ми частково виконали. Переконливо за рахунком, але досить нервово, рахунок не відображає ту атмосферу, яка була в залі. Величезне скупчення вболівальників, з боку яких була серйозна підтримка. Добре, що все закінчилося нашою перемогою.

- Наскільки вдалося втілити на майданчику, що ви планували? Ви говорили, що будете робити ставку на подачу

- І вона виправдала себе абсолютно. Ми подали п"ятнадцять ейсів, суперник - два. Те, що планували в цьому відношенні, зробили. Трохи недопрацювали в інших елементах. Але час є - встигнемо доопрацювати ці моменти до матчу.

- Були невеликі збої в грі нашої команди, і це цілком природно, тому що суперник досить серйозний. Перший - на самому початку матчу...

- Початок матчу - це початок матчу. Я ніколи не турбуюся, коли на початку гравці припускаються помилок. Такі помилки - наслідок стартового мандражу, а з часом цей стан проходить, головне - вигравати кінцівки. До таких моментів я спокійно ставлюся.

- Ваша підопічна Олександра Перетятько на питання про те, чи показав суперник свій потенціал, відповіла, що «Хімік» не дав цього зробити. Як ви вважаєте?

- Я з нею погоджуся на сто відсотків. Ми їм не дали грати - це точно: вибили їх з прийому, поблокували і дістали всі в захисті. Подавали б слабкіше, було б дуже складно грати.

- Судячи зі статистики, у «Хіміку» є резерв у нападі на майбутній матч ...

- Звичайно, є. Є об"єктивна проблема, яка перешкодила реалізувати атакуючий потенціал в Норвегії - одна з основних нападників Анастасія Чернуха грала з травмованим плечем. Кололи знеболювальне, але больові відчуття залишилися, тому вона страхувалася в грі. Є претензії і до інших гравців, і вони будуть пред"явлені на зборах.

- Тобто, незважаючи на позитивний результат, претензії є?

- Думаю, що не знайдеться хоч один тренер, який повністю задоволений грою. Результатом - так, але не грою. Немає межі вдосконаленню.

- Які корективи плануєте внести в гру команди?

- Корективи дійсно будуть. Отримаємо додаткову інформацію про перший матч, розберемо, де були упущення. Зокрема, вони були в грі зв’язуючої. У тому числі і з цієї причини було багато нерезультативних атак. Візьмемо до уваги і встигнемо підробити.

- Суперник напевно теж щось підготувати, можливі й сюрпризи ...

- Не думаю. Але знаю, що ми можемо дуже багато додати у своїй грі в порівнянні з першим матчем. У Норвегії ми дали тільки подачу, але не дали потужного нападу - і в цьому наш резерв.

- Чи допоможуть домашні стіни в матчі з таким серйозним суперником? Чи психологічний фактор, який в цьому плані допомагає команді?

- Звичайно. Виходячи з досвіду участі в єврокубках, можуть сказати, що вдома набагато легше грати: вдома і в гостях команди по-різному грають. Сподіваюся, що ми в своєму залі при своїх уболівальниках покажемо себе з кращого боку.  Гадаю, це буде знаковий матч в історії команди.

 


Андре СА, головний тренер ВК «Стод Воллєй» (Норвегія):

- Андре, які, на ваш погляд, причини поразки «Стод» в першому матчі?

- Ну по-перше, «Хімік» сама по собі сильна команда. Але головне - ми грали не дуже добре - насамперед, у передачі. А крім того, в подачі. Ми намагалися добре починати партії, але «Хімік» продовжував контролювати ситуацію.

- Після першого матчу «Стод» грав ще й у чемпіонаті країни. Встигли провести роботу над помилками?

- Так, звичайно, адже вдома ми зіграли дійсно погано. Не знаю, чи зуміємо ми реалізувати наші задуми, але в будь-якому випадку ми боротимемося за перемогу.

- Чи є шанси для цього?

- Шанси, безумовно, є. І ми дійсно хочемо перемогти, але це буде дуже важко зробити. Ми завжди боремося за перемогу - в спорті по-іншому неможна.

 

Кубок виклику ЄКВ. 1/4 фіналу. Матч-відповідь.

АФІША МАТЧУ

 

«Хімік» - «Стод Воллєй» (Стейнхьєр, Норвегія). Южне. ФСК «Олімп». 10 березня.

Судді: Кіріл СТОЯНОВ (Болгарія), Предраг БАЛАНДЖІЧ (Сербія).

Трансляції: відео 1, відео 2, відео 3, текст.

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник