Олександра ПЕРЕТЯТЬКО: «Потенційно «Хімік» може перемогти в єврокубку»

21:56 | 09 марта 2015

Зв’язуюча «Хіміка» Олександра ПЕРЕТЯТЬКО розповіла про перипетії першого матчу Кубка виклику ЄКВ, зазначивши, що боротьба в цій парі ще не закінчена, і команда дуже серйозно налаштовується на другий матч, який відбудеться у вівторок в Южному

 

- Сашо, вітаємо вас з успішною поїздкою до Норвегії. 3:0 - непоганий заділ для виходу в півфінал. Але стартували не дуже вдало 1:5. Не увійшли до гру?

- Напевно, позначилося хвилювання. Навколо матчу був ажіотаж. Суперник налаштовувався, і це було видно. Та й дорога кілька позначилася. Але, на мій погляд, краще з початку програвати, а не вигравати, це відразу якось стимулює наздоганяти, а потім вже по накатаній йдеш. Принаймні, такий висновок я для себе зробила.

- Якою була установка на матч?

- Установка була ризикувати на подачі, щоб послабити прийом супернику і позбавити його тим самим можливості вести швидку гру. Але, природно, ми готувалися до швидкої грі суперника, розбирали як блокувати. В цілому думаю, все, що ми готували, у нас вийшло. За рахунок цього ми і перемогли.

- «Хімік» напевно готувалися до певною схемою гри з боку «Стод». Здивував чимось суперник?

- Знаєте, думаю, що ми не дали йому зіграти, не дали нас здивувати. І ми очікували від нього більшого, чесно кажучи. Напевно, через те, що нам вдалося вибити з прийому, вони не показали своєї гри.

До домашнього матчу будемо готуватися ще серйозніше, тому це дуже важливий, вирішальний для нас матч. Оступатися не можна і розслаблятися не можна. Тому повинні зіграти з таким же напором.

- На початку третьої партії знову стався збій - «Хімік» програвав 4:8...

- Можливо, суперник адаптувався до нашої гри і тому зумів скласти опір. Але нічого - ми впоралися.

- Якою була атмосфера в ігровому залі?

- Зал був заповнений уболівальниками. Починаючи з розминки, грала музика, наживо співали пісні. Спеціальна людина заводила публіку, глядачі його підхоплювали, підтримуючи команду. Загалом, атмосфера була веселою. Коли суперник починав вести, трибуни заводилися до межі, шум стояв неймовірний. Але коли була перевага у нас, вболівальники затихали - принаймні, ми один одного чули.

- «Хімік» пройшов вже кілька раундів, і поки не зіграна найближча гра, ще рано говорити про півфіналі. Але, тим не менше, питання такий: як вважаєш, южненській команді під силу боротися за трофей в принципі? У вас вже є переможний досвід саме в цьому єврокубку, вам легше судити.

- Звичайно, по силам. Взагалі, вважаю, що турнірна сітка у нас позитивна, і ми здатні завоювати трофей. Справа за нами. Потенційно «Хімік» може перемогти в єврокубку.

- Як вважаєте, наскільки підтримка вболівальників у домашньому матчі буде вагомим фактором для досягнення успіху?

- Я бажаю, щоб якомога уболівальників прийшли, приїхали підтримати нас. Ми всім своїм друзям розповіли, що цей дуже важливий для нас матч. Підтримка вболівальників нам дуже допомагає, це нас заводить, і ми намагаємося якомога краще зіграти. Коли є емоції, і гра виходить, і задоволення від гри більше.

Источник