Вища ліга. Підсумки 1-го етапу. «Альтера» (Донецьк)

14:55 | 09 марта 2015

 

Продовжуємо підбивати підсумки 1-го етапу чемпіонату України серед команд вищої ліги. На черзі представник групи В донецька «Альтера». Цей колектив пропустив два тури з чотирьох турів змагань та замкнув турнірну таблицю. Але сам факт виступу команди, яка знаходиться беспосередньо в зоні АТО, заслуговує на велику повагу. На питання анкети відповів головний тренер «Альтери» Іван ВІШНЕВСЬКИЙ.

1. Як оцінюєте виступ команди на першому етапі змагань? Кого з гравців можете відзначити?

Через це, що ми зі труднощами заявлялися в чемпіонат України і пропустили перший тур, реально розуміли, що наздогнати конкурентів було важко. У зв’язку з воєнними діями підготовку складно назвати планомірною, то ж результат – три перемоги, оцінюю як нормальний. Відбивалося на результаті і те, що команду не вистачало фізично на п’ять днів поспіль, упродовж яких відбувається тур. Ми їздимо у складі шести-семи чоловік, і такий графік не може не позначатися на стані гравців. Хотілось, звісно, виступити краще, але як є, так є. Якщо б не було б воєнних дій ми виступили б сильніше.

Виділю Івана Білянського, який був заявлений як зв’язуючий, але добре проявив себе як догравальник, а також гравців першого темпу – «міжнароднику», нашу легенду Сергія Звягінцева, який, незважаючи на травми, нам допомагав, та Євгена Бобровнікова, який повернувся у волейбол після великої перерви та горить бажанням ще пограти. Взагалі-то всі молодці, але без двох перших темпів та догравальника було б дуже важко.

2. Що скажете про організацію турів в окремих містах?

«Альтера» приймала участь в двох турах, на першому – ми були присутні разом з начальником команди – все на хорошому організаційному рівні. Суддівство в цьому сезоні, на мій погляд, на належному рівні. Що стосується суддівства, то в минулому та позаминулому сезонах траплялися деякі зриви, а в цьому, бачу, судді піднабралися досвіду. З нашого боку, ніяких зауважень немає.

3. Ваша оцінка спортивного рівня чемпіонату.

Якщо порівнювати з минулим сезоном, то він підвищився, я би сказав підрівнявся. Чемпіонат нікого не втратив, а тільки придбав у відношенні складу волейболістів. Зберегли свої склади «Локо-Експрес» та «Дніпро», судячи з всього, теж, «Бахмут» додавав з кожним туром, «Педуніверситет» - це, ви знаєте, дочірня команда суперлігового «Буревіснику».

В минулому сезоні був водорозділ - перша трійка-четвірка та решта команд, які поступалися класом. В цьому сезоні, зрозуміло, «Дніпро» та «Локо-Експрес» виділялися, але в принципі не набагато – з ними можна було боротися. Тож в цілому ігри виходили більш-менш цікавими. Однозначно, цей чемпіонат цікавішій, ніж попередній.

4. Які висновки зробили за підсумками виступу на першому етапі чемпіонату?

Нашій команді, з відомих причин, складно робити якісь виводи, адже нам важко щось планувати. Але ми сподіваємося, що у нас і в подальшому вийде брати участь у чемпіонаті країни. 

5. Назвіть трійку кращих гравців змагань у вашій групі.

Можу назвати кращих, на мій погляд, в окремих командах. В «Бахмуті» це, як на мене, зв’язуючий Ілля Корнієнко – на ньому і тримається команда. В «Дніпрі» складно когось виділити. Зв’язуючий Олександр Фурман, судячи з всього, за установкою тренера, задіє всіх нападників рівномірно, тому яскравовираженого лідера в цій команді я не бачу – або всі помиляються, або всі грають. В «Педуніверситеті» також складно виділити лідера, але за іншими причинами – Микола Благодарний, трапляється, робить по шість замін в партії, хоче всіх перевірити, всіх відчути. В «Локо-Експресі» виділяється діагональний – «пляжник» Олег Плотницький. Перспективний парень, поки що нестабільний, але зробимо скидку на молодість.

6. Які цілі стоять перед командою на другому етапі?

Зараз всі здорові, тренувальний процес йде за планом. Тож в турнірі за п’яте-дев’яте місця, який запланований в Чернігові, націлюємося боротися за найвищу сходинку, адже своїх суперників в цьому турнірі, які грали в нашій групі, ми вже обігравали. Щоправда, не знаю, який рівень команд групи А.

Прес-служба ФВУ 

 

 

Источник