Суперліга (жінки). 13-й тур. Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ: «Вважаю, що помилки арбітра вплинули на результат першої гри»

14:25 | 09 марта 2015

Нажаль, центральні матчі 13-го туру жіночої Суперліги між «Галичанкою-ТНЕУ» та «Орбітою-ЗТМК-ЗНУ» побачити не довелося, судячи з всього вони вийшли наднапруженими. Емоції, що називається, били через край. Як ми вже повідомляли, головний тренер «Орбіти» Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ навіть був видалений з майданчику. Сам наставник зателефонував в прес-службу ФВУ та висказав точку зору на ці матчі. 

- Маючи майже тридцятирічний тренерський досвід, а також чималий ігровий (як зв"язуючий гравець співпрацював з Платоновим) я, напевно можу стверджувати де є помилка в другій передачі, а де – ні.

На мій погляд, перший арбітр нашої першої зустрічі Валерій Самодай тенденційно трактує оцінювання другої передачі, і таких помилок з його боку вже в першій партії було вдосталь. Коли наш капітан запитала в нього чому він не фіксує очевидну для всіх помилку? Він їй відповів , що сам буде вирішувати коли вона є, а коли ні. В цю мить я зрозумів - попадаємо в біду... Матчі доленосні - від них залежить результат праці команди в цілому сезоні... Прийшлось вмішуватись - вже в першому сеті заробив жовту. В наступному сеті, який закінчився на більше-менше, прискіпливо трактуючи своє бачення перебігу подій пов"язаних з другою передачею, пан Самодай нагородив мене повним комплектом карток, відібравши на користь супротивника очко і відсторонивши мене від керування командою в сеті.

Можливо, треба було щось робити по-іншому? Скласти рученьки і сидіти тихенько... Може й так і було, як би ми програвали в одні ворота. Але ж дівчата бились, і як би я змирився з такою ситуацією, мої гравці не зрозуміли б мене. Їх працю хтось повинен був спробувати захистити...

Головний суддя туру Святослав Козачук замість того що зняти  напругу та вплинути на таке суддівство, порахував що особисто я провокую ситуацію. На погляд всього керівництва нашої команди арбітр поплив, напомилявся, що докорінно вплинуло на результат матчу. Ось така точка зору «Орбіти» на перебіг подій   

Не думаю, що все що відбувалось, робилось спеціально для «Галичанки». На наш погляд, Самодай не впорався з напругою матчу, підійшов до нього непідготовленим - якість його роботи в перший день не відповідала вимогам, які диктувала гра. Підкреслю - нічого особистого. Я поважаю Валерія Самодая як спеціаліста, особливо в пляжному волейболі, але плутати один вид спорту з іншим не треба. Гравці команди кажуть може він недобачає, я так не вважаю.

Керівництву ФВУ, відповідальному за призначення арбітражу, не завадило б враховувати, хто з ким грає, та хоч трішечки передбачати значимість можливих наслідків невдалих дій арбітрів.

А в цілому матчі були якісними та інтригуючими. В другий день ми знайшли засоби щоб переконливо перемогти. 

Прес-служба ФВУ

 

Источник