Жіноча Суперліга – в Харкові

17:59 | 03 марта 2015

Як вже повідомлялося, матчі 13-го туру жіночої Суперліги між «Сєвєродончанкою» та «Волинню» пройдуть в Харкові. Це відбудеться вперше в цьому чемпіонаті, до цього фіналісти Кубку всі свої матчі грали на майданчику суперника. Про причини такого рішення ми поспілкувалися з директором ВК «Сєвєродончанка» Любов’ю АФАНАСЬЄВСЬКОЮ. 

 

- Любове Борисівно, чому ВК «Сєвєродончанка» вирішив грати на нейтральному полі?

- Команда вже знаходиться на межі у зв’язку з постійними переїздами країною, адже ми, як відомо граємо всі матчі на виїзді - в інших залах, в інших містах. Ми тільки приїхали з довготривалого виїзду по маршруту Тернопіль – Рівне, а це 1400 кілометрів. Переносити такі відстані дівчаткам дуже важко. А переїзд в Луцьк це майже така відстань. Тому ми вирішили запросити «Волинь» до Харкова. Тут і відстань ближче, та й фінансово нам набагато дешевше прийняти тур на нейтральній території, ніж в Луцьку, враховуючи нинішню ціну дизпалива. Перед усім це зроблено для гравців, які дуже втомлені – і фізично, і моральні через постійні переїзди.  Все ж таки є різниця – 300, чи 1400 кілометрів, погодьтеся.

- З ким спілкувалися в Харкові стосовно матчів в цьому місті?

- З президентом «Локомотиву» Євгеном Щербиною, і він із зрозумінням відкликнувся на наше прохання. Ми гратимемо в малому залі СК «Локомотив». Ми беремо на себе оплату суддівства, а зал представляється безкоштовно. І це дуже велика підмога для нас, особливо в ці часи. Хочу подякувати за це керівництву ВК «Локомотив» та спорткомплексу.

- Коли Сєвєродончанка» виїжджає до Харкова?

- Зранку в день опробування, 5 березня. В цей день о третій годині тренується «Волинь», а в 16.30 – наша команда. Матчі заплановані 6 березня о 17.00 і наступного дня об одинадцятій годині.

- Чи буде Інтернет-трансляція?

- На цей час поки це поки що невідомо.

 

Прес-служба ФВУ

Источник