Владислав ЛАЗАРЧУК: «Ми не добрали очок в домашніх матчах з «Буревісником» та «Хімпромом»

16:55 | 03 марта 2015

Головний тренер ВК «Барком-Кажани» Владислав ЛАЗАРЧУК прокоментував гру команди в 13-му турі чемпіонату України, де львів’яни двічі програли «Локомотиву».  Нагадаємо, що за підсумками туру вони поступилися в заочній боротьбі за путівку в фінальний квартет «Юракадемії», який паралельно грав вдома з «Вінницею».

 

 - Зрозуміло, що з «Локомотивом» складно боротися, тим не менш, в двох партіях першого матчу, та упродовж всього другого матчу ми чинили гідний опір супернику, показували непогану гру - за рахунок великого бажання, підтримки трибун і взагалі хорошій атмосфері в залі. Нажаль, це поки що максимум нашої команди.

Були проблеми з прийомом – і в перший день, і в другий, але основна причина поразок - більш досвідчені волейболісти «Локомотиву», які менше помилялися, і в складні моменти відіграли краще.

- У другий день після перемоги у другій партії «Барком» лідирував на старті третьої – 6:0…

- 10:5, 12:7, 15:10…

- Не повірили, що можуть перемогти, чи включився «Локомотив»?

- Другий фактор. Треба віддати належне харків’янам, котрі розпочали показувати волейбол, які заслуговує на овації. Вони увімкнули і подачу, і краще стали відіграватися на сітці на складних м’ячах. Одним словом показали клас. Хоча я попереджав хлопців на початку третьої партії, що «Локомотив» запустить подачу. Але, тим не менш, ми примудрялися вести 6:0 та 15:10. Поки на подачу не вийшов Юрій Томін.

- Все ж таки прийом…

- Не тільки. В другий день ми, взагалі, показали однаковий рівень прийому з «Локомотивом». Але на догравальних м’ячах, на зніманні, на блоці суперник був краще. Харків’яни виграли весь напад - і з хорошої доводки, і з поганої, і після захисту, хоча більше м’ячів підібрали саме ми.

- В команду повернувся Андрій Шиманський, з яким розпрощалися в листопаді…

- Так. У мене була розмова на цю тему з президентом клубу Олегом Бараном. Я як тренер хотів використати будь-яку можливість допомогти команді потрапити в «четвірку». І Шиманський достойно себе проявив в цих матчах.

- Він повернувся в команду на постійній основі, чи тимчасово…

- Скажемо так, він знаходиться на випробувальному терміні.

- З «Локомотивом» було складно розраховувати на позитивний результат – це, так би мовити, «не свої очки». А де «Барком» не добрав своїх очок?

- В домашніх матчах - з «Буревісником», де ми втратили два очки і, звичайно ж, з «Хімпромом», де ми взяли всього один балл.

- Тож ігрові проблеми, пов’язані з уходом в першому колі Шиманського та Пришляка, далися взнаки?

- Так. Новим волейболістам, які стали в основу – Андрію Удоду та Юрію Флюнту, який замінив травмованого Олександра Мірошниченка, було необхідно два місяці, щоб запрацював командний механізм. Були моменти, коли показували хорошу гру, але це були тільки моменти. Нажаль,  тільки зараз, коли сезон майже закінчився, хлопці почали показувати непоганий волейбол.

 

Прес-служба ФВУ

 

 

Источник