Вища ліга. Підсумки 1-го етапу. «ОСДЮСШ-45 ЕМЗ» (Вінниця)

10:55 | 26 февраля 2015

Продовжуємо підбивати підсумки 1-го етапу чемпіонату України серед команд вищої ліги. На черзі представник групи А «ОСДЮСШ-45 ЕМЗ» - дочірня команда ВК «Вінниця». Цей колектив виграв два матчі з дванадцяти та замкнув турнірну таблицю. На питання нашої анкети відповідає головний тренер команди Олександр ФРОЛОВ:

 

1. Ваші враження за підсумками 4-го туру – від виступу своєї команди, взагалі від змагань.

Залишився незадоволеним грою команди. Очікував від хлопців більшого, розраховував, що перед своїми вболівальниками вони покажуть, чого вони коштують, що вони недарма є найближчим резервом ВК «Вінниця», адже п’ять гравців, які виступали в цьому турі – це саме «лава» команди Суперліги. Але серед них можу відзначити лише Максима Ніколайчука, який відіграв як лідер, вів партнерів за собою. Але реальної допомоги від них не дочекався. Слід також відзначити, що ми грали без основного діагонального - через проблеми з фінансуванням залишив професіональний волейбол Олег Олійніченко. Також був відсутній Ілля Ковальов, який, відігравши два тури, зламав ногу, до цих пір ще не відновився. Не було настрою на боротьбу у хлопців, хоча ніяких турнірних задач перед ними не стояло.

Що стосується самого туру, то інтрига в ньому приказала довго жити вже в перший день. Перед початком туру ще мав шанси потрапити у двійку кращих «Колос-Роднічок», але для того, щоб шанси ці збереглися, необхідно було, щоб ми обіграли «Новатор», але хмельничани добре налаштувалися та не дали нам шансів, та й «Колос» сам програв другому «Баркому». Після цього команди просто догравали турнір.

2. Як оцінюєте виступ команди на першому етапі змагань? Кого з гравців можете відзначити?

В Хмельницькому відіграли непогано, в інших – наш виступ залишав бажати кращого. Але вважаю, що у хлопців все попереду, адже вони тільки розпочинають свій шлях у великому волейболі. Можу відзначити Владислава Тищенка, ліберо Владислава Кошельника. Непогано відіграв один з турів Олександр Мітла – у нього є хороша перспектива. Чекали лідерської гри від Іллі Ковальова, але поки що він не готовий до цього цієї ролі – це все приходить з досвідом, з ігровою практикою.

3. Що скажете про організацію турів в окремих містах?

Як на мене, все пройшло на хорошому організаційному рівні. Матчі проходили в дружній атмосфері, ніяких ексцесів не було. Все було здорово.

4. Ваша оцінка спортивного рівня чемпіонату.

Троєчка з мінусом за п’ятибальною системою. Рівень з кожним роком, нажаль, падає у зв’язку з фінансовим положенням в країні. Тож пробуємо утриматися на тому рівні, що є – щоб не було гірше.

5. Які висновки зробили за підсумками виступу на першому етапі чемпіонату?

Хлопцям треба більше над блоком попрацювати, треба більше ігрової практики волейболістам, які «сидять» на лавці команди Суперліги. Вони мають мало практики, адже ВК «Вінниця» бореться за високі місця. Наша задача – виховати гравця для виступів на рівні елітного дивізіону. Є перспективні хлопці, але вони повинні самі вирішити для себе, що вони хочуть в цьому житті. А якщо визначаться, працювати, працювати та ще раз працювати. Все залежить від їхнього бажання. Звісно, є фінансові труднощі. Намагаємося хлопцям якесь питання зробити, намагаємося якось втримати їх.

6. Назвіть трійку кращих гравців змагань у вашій групі.

Можу виділити гравця першого темпу «Баркому-2» Георгія Клепка 1997 року народження. У своїй команді назву Владислава Тищенка, який порадував своєю грою.

В «Колосі» та «Новаторі» в основному досвідчені гравці, деякі пройшли навіть Суперлігу, але на майбутнє нікого виділити. Хмельницька команда взагалі взяла своє загальною грою.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник