Суперліга. 12-й тур. «Галичанка-ТНЕУ» - «Сєвєродончанка». Коментарі тренерів

22:40 | 25 февраля 2015

Тренери «Галичанки-ТНЕУ» та «Сєвєродончанки» прокоментували очні матчі команд в Тернополі в 12-му турі чемпіонату України. В них, нагадаємо, господарки одержали дві перемоги з однаковим рахунком 3:0, обігнавши, таким чином, конкурента в турнірній таблиці. 

Андрій РОМАНОВИЧ, головний тренер ВК «Галичанка-ТНЕУ»:

- Відразу хочу зазначити, що загальний рахунок - 6-0, не відображає всього накалу. В кожному сеті точилася дуже щільна боротьба, зі змінним успіхом. Ми просто вирвали всі кінцівки. Десь суперник помилився, десь ми зіграли впевненіше. Взагалі, ігри вийшли на славу, глядачі були у захваті.

- Зробить, будь ласка, елементарний розбір?

- Що стосується елементів, то переграючи «Сєвєродончанку» на сітці, справляючись з блоком суперника, ми іноді не могли добити до підлоги навіть на розірваному блоці. Не добивали тому, що суперник здорово грав у захисті.

Як не дивно, як не сумно, ми дуже багато помилялися на подачі. Щоправда, помилялися тому що ризикували. І взагалі-то цей ризик виправдався, адже ми лишили суперника можливості атакувати першим темпом. Плюс доволі непогано ми вибудувалися на краях сітки. Це напевно стало і ключем до успіху. В цілому, «сітка» все й вирішила.

В кінцівці сєвєродонецькі волейболістки помилялися, зокрема Лісєєнкова, можливо через це, що зал був не дуже зручним для них. А ми в той же час в кінцівках успішно зіграли на блоці.

- Яку оцінку за п’ятибальною системою ви би поставили команді за ці матчі?

- Гадаю, що четвірочку команда заслужила. Чому «чотири»? Тому що не було рівномірної гри, все рівно було гойдалки. При тому, що в деяких моментах здорово зіграв суперник, але ми дозволили їм це робити. Через свої помилки, через незібраність ми дали супернику розігратися. Начебто відрив, начебто все добре, і тут – о-па: заспокоїлися, і «Сєвєродончанка», яка є командою хорошого класу, користалася цим – такі моменти суперник ловив на ходу. Після цього вимагалося багато зусиль, щоб повернути гру в свою колію.

- Після цього «Галичанка» випередила «Сєвєродончанку» та має тепер непогані шанси на друге місце в регулярному чемпіонаті.

- Так, ці ігри нам дали шанс. Але все визначать матчі з «Орбітою». У підсумку ми можемо бути як другими, як третіми, так і четвертими. Може вийти закрутка, але я в ці підрахунки не лізу. Нам тепер просто треба відпрацювати по максимуму з «Орбітою», щоб потім, як говорив класик руської літератури, «не было мучительно больно».

 Дмитро ЮРЧЕНКО, тренер ВК «Сєвєродончанка»:

- Ми не добили в кінцівках, тому й програли – так стисло можна резюмувати підсумок цих  двох матчів. Визначальними, як на мене, були перші партії, які саме так і програли – по 23:25. Якщо б ми перемогли в них, а всі шанси для цього були – в перший день ми, наприклад, вели 23:22, то й матчі могли завершитися з прямо протилежними результатом. Не впоралися наші крайні гравці з догравальними м’ячами. Програли «сітку» - програли матч. Так передбачав Гарій Шамоєвич напередодні туру, так воно і вийшло.

- В першому колі «Сєвєродончанка» взяла в Тернополі чотири очки, зараз – жодного. Що не вийшло?

- По-перше, хочу відзначити потужний настрой тернопільської команди. Взагалі, господарки здорово провели обидва матчі, здорово відподавали. Ми ж не впоралися з прийомом та, повторюсь, програли напад.

- «Галичанка» чимось здивувала?

- Напевно, саме цим неймовірним настроєм. Суперник був дуже заряджений на перемогу, їх було дуже важко зупинити. Будь-яка наша помилка наказувалася подвійно, а той і утричі. Нам треба було грати з ними набагато чіткіше, ніж грали вони.

- Стратегічно «Сєвєродончанку» влаштувало і три очки, чи не так?

- Як мінімум. А їхали ми, звісно, за двома перемогами. Після матчів в Рівному ми перейшли на друге місце, але в турнірній ситуації не все залежить від нас, а точніше залежить, як зіграють в очних матчах наші конкуренти - «Галичанка» та «Орбіта».

 

Прес-служба ФВУ

 

Источник