«Барком» - «Юракадемія». Післямова. Коментарі тренерів

18:10 | 24 февраля 2015

Головні тренери ВК «Барком-Кажани» Владислав ЛАЗАРЧУК та СВК «Юракадемія» Володимир РОМАНЦОВ прокоментували результати очних матчів команд у Львові в 12-му турі чемпіонату України. Нагадаємо, господарі взяли максимум, не програвши при цьому жодної партії, та скоротили відставання від харків’ян до чотирьох очок. 

Владислав ЛАЗАРЧУК, головний тренер ВК «Барком-Кажани»:

- Нам деякою мірою пощастило, що «юристи» приїхали без свого основного зв’язуючого Владислава Діденка, і це внесло корективи у гру суперника – це було видно. Тим не менш, хлопці обидві зустрічі провели з відміннім настроєм. Крім того, вперше за останній час вони повністю виконали установку на гру. Хлопці нарешті показали те, чого я добивався.

- Що стало запорукою успіху?

- Прийом та захист. Ми підняли в два рази більше м’ячів, ніж суперник. Виставили грамотний блок, підняли та забили. Наприклад, в першій день по подачі та прийому ми були приблизно на одному рівні з «Юракадемією», а ось «сітку» виграли. А в другий день ми добре відподавали.

- Кількість піднятих м’ячів в захисті – запорука настрою, чи не так?

- Однозначно. Волейболісти чітко розуміли важливість цих матчів, нікого не треба було зайвий раз мотивувати. 

- Але і цих двох перемог може виявитися замало для виходу в «четвірку». Треба брати очки у «Локомотиву».

- Як написав відносно цього сайт ФВУ, «дива іноді трапляються». Тож побачимо. А поки у нас є кілька днів, щоб добре підготуватися та показати якісну гру.

Володимир РОМАНЦОВ, головний тренер ВСК «Юракадемія»:

- Справа в тому, що все ж таки на хлопців вплинула смерть одноклубника Олександра Мартиненка на Донбасі. Потім похорони. Хлопці провели сім років пліч-о-пліч з ним. Вони живі люди… Все те дуже вплинуло на них психологічно. Це відчувалося по грі.

Позначилися і кадрові проблеми – ряд гравців захворіли. Але це не робить честі команді, яка на щось претендує.  Сказати, що не поїхав Діденко і через це програли? Навіщо тоді команда, якщо все тримається на одному гравці. Так малюнок гри можна було поміняти, повинно було бути важче. Але вся команда відстояла. Не лише в нападі не зіграли, а й на прийомі та і в інших елементах. Я не бачив елементів, де команда показала хоча б сімдесят відсотків своєї гри…

Сказати, що чимось здивував суперник? Ні. А в підсумку ці були найгірші ігри в цьому сезоні. Хоча думав, що спад вже мінував – з «Буревісником» нормально зіграли. Але горювати у нас немає часу - вже за кілька днів домашні матчі з «Вінницею». Після цих ігор у нас повинно бути на сім очок більше, ніж у «Баркому», інакше ми не потрапимо ні в яку «четвірку». 

Прес-служба ФВУ

 

 

Источник