Вища ліга (чол.). Підсумки I етапу. «Новатор» (Хмельницький)

12:10 | 24 февраля 2015

Завершився I етап змагань у вищій лізі, за підсумком якого визначилися чотири колективи, які продовжать боротьбу у фінальному раунді. У групі «А», зокрема, лідирували «Барком-Кажани-2» (Львів) та «Новатор» (Хмельницький), з групи «Б» до вирішального етапу кваліфікувалися дніпропетровський «Дніпро» і «Локо-Експрес» (Харків). З повним розподілом місць і результатами усіх матчів можна ознайомитися тут.  

Підводячи підсумки I етапу, ми запропонували представникам команд вищої ліги відповісти на запитання анкети. Сьогодні надаємо слово начальнику команди «Новатор» (Хмельницький) і водночас одному з гравців цього клубу Івану ТЕРЕЩУКУ.

 

1. Ваші враження за підсумками 4-го туру – від виступу своєї команди, взагалі від змагань.

-- Ми задоволені тим, що врешті-решт виконали своє завдання і потрапили до четвірки найкращих команд вищої ліги. Враження від четвертого туру трошки зіпсоване тим, що ми поступилися нашому головному конкуренту за перше місце – львівському «Баркому-2». Та все ж кінцевий розподіл місць у турнірній таблиці нашої групи можна назвати справедливим, адже волейболісти зі Львова виглядали напевно найсильніше за всіх у квартеті. На їхньому боці молодість, а також те, що команда постійно тренується – проводить по два заняття на день. А ось наш колектив складений з вікових гравців, які до того ж приділяють волейболу не основний час, адже працюють на підприємствах і у держструктурах. Однак на вирішальному етапі у нас, гадаю, будуть непогані шанси на високе підсумкове місце.  

 

2. Як оцінюєте виступ команди на першому етапі змагань? Кого з гравців можете відзначити?

-- Турнір ми проводили нерівно: розпочали змагання з двох поразок – від «Родничка-Колоса» з Новоселиці і від того ж таки «Баркома-2», а потім поступово почали набирати оберти. Потрібен був час на те, щоб зібрати склад, а потім ще й визначитися з основною ланкою. Наразі можна казати про те, що цей процес завершено, хоча перед початком наступного сезону плануємо запросити ще пару виконавців, які, сподіваюся, нас ще більше підсилять.

 

3. Що скажете про організацію турів в окремих містах?

-- В принципі, у всіх містах змагання пройшли на досить високому організаційному рівні – учасники були забезпечені проживанням, харчуванням. Не скаржилися ми і на суддівство – воно було адекватним. Єдиний мінус можна відзначити у Вінниці: місцевий зал був дуже холодним, і грати в ньому було зовсім некомфортно.

 

4. Ваша оцінка спортивного рівня чемпіонату.

-- Кілька років тому вища ліга була значно сильніша, ніж зараз. Спортивний рівень, на жаль, впав. Хотілося б, щоб волейбол в Україні не вмирав. Бо якщо інші країни підтримують спорт на законодавчому рівні, звільняють клуби від сплати багатьох податків, то у нас, на жаль, цього немає. Волейбол в тому чи іншому місті існує лише завдяки окремим меценатам. Вони фактично є спортивними волонтерами, адже не отримують від своєї допомоги жодного зиску.  

 

5. Які висновки зробили за підсумками виступу на першому етапі чемпіонату?

-- Ми побачили та усвідомили свої помилки: в якихось моментах наші гравці не допрацьовували на прийомі, десь були прогалини в блокуванні. До початку фінального етапу сподіваємося ці помилки виправити. Проти таких сильних команд, як «Дніпро», «Локо-Експрес» та «Барком-2» хочемо виглядати достойно.

 

6. Назвіть трійку кращих гравців змагань у вашій групі.

-- У «Баркомі-2» мені подобаються місцеві догравальники -- на жаль, не запам’ятав їхні прізвища. Ці хлопці однозначно гідні того, щоб претендувати на звання кращих гравців групи «А». В команді Вінниці вирізнявся яскравою грою та лідерськими якостями Ілля Ковальов, який відомий своїми виступами на міжнародних турнірах по пляжному волейболу в парі з Олегом Плотницьким і минулого року став срібним призером юніорського чемпіонату світу. На жаль, Ілля травмувався і у двох останніх турах участі не брав.... Що ж до нашого колективу, то відзначу гравця першого темпу Андрія Перепадю.  

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник