Суперліга (жінки). 12-й тур. «Галичанка-ТНЕУ»: серйозна заявка на другу сходинку

23:26 | 23 февраля 2015

В 12-му турі чоловічої Суперліги тернопільська «Галичанка-ТНЕУ», двічі обігравши «Сєвєродончанку», зробила серйозну заявку на другу сходинку за підсумками регулярного чемпіонату. Багато чого в цій боротьбі вирішиться вже в наступному турі, коли до Тернополя приїде «Орбіта», яка зараз йде другою, випереджаючи «Галичанку» на два очки (52-50).

 

 

ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ - СЄВЄРОДОНЧАНКА - 3:0, 3:0

 

«Галичанка-ТНЕУ» - «Сєвєродончанка» - 3:0 (25:23, 25:21, 25:20)

Галичанка: Дуб’янська, Дудник, Мадзар, Єфременко, Палій, Туркула (к); Вік.Дельрос (л),Чернецька. Тренер – Андрій Романович.

Сєвєродончанка: Дорсман, Балабанова, Лісєєнкова (к), Афанасьєвська, Юрченко, Деніна; Хорольська, Літвіновська. Тренер – Гарій Єгіазаров.

Судді: М.Мельник (Івано-Франковськ), О.Скібіцький (Львів).

Тривалість матчу: 70 хв. (25+24+21)

Кращі гравці (версія ФВУ): Палій – Балабанова.

21 лютого. Тернопіль. СК ТНЕУ. 180 глядачів.

 

«Галичанка-ТНЕУ» - «Сєвєродончанка» - 3:0 (25:23, 25:19, 27:25)

Галичанка: Дуб’янська, Дудник, Мадзар, Єфременко, Палій, Туркула (к); Вік.Дельрос (л),Чернецька, Вер.Дельрос. Тренер – Андрій Романович.

Сєвєродончанка: Дорсман, Балабанова, Лісєєнкова (к), Афанасьєвська, Літвіновська, Деніна; Юрченко, Хорольська. Тренер – Гарій Єгіазаров.

Судді: О.Скібіцький (Львів), М.Мельник (Івано-Франковськ).

Тривалість матчу: 71 хв. (23+21+27)

Кращі гравці (версія ФВУ): Вік.Дельрос – Балабанова.

22 лютого. Тернопіль. СК ТНЕУ. 150 глядачів.

 

 

ХІМІК - КОНТИНІУМ-ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ – 3:0, 3:0

«Хімік» - «Континіум-Волинь-Університет» - 3:0 (25:15, 25:15, 25:22). ВІДЕО

Хімік: Трушкіна, Чернуха, Герасимова, Томіч, Кодола  (к), Перетятько; Степанчук (л), Нємцева (л), Політанська, Расточило, Карпушина. Тренер – Сергій Голотов.

Волинь: Житовоз (к), Тищенко, Ужва, Яцків, Ю.Молодцова, Степанюк; Карасьова (л), Осачук, Скрипник. Тренер – Богуслав Галицький.

Судді: В.Самодай (Суми), А.Осадчий (Чернігів).

Тривалість матчу: 58 хв. (17+18+23).

Кращі гравці (версія ФВУ): Чернуха – н/визначений.

21 лютого. Южне. ФСК «Олімп». 159 глядачів.

 

 

Після стартових 0:2 Надія Кодола ударом від блоку заробила перше очко команди, а потім ускладнила супернику прийом. Після простого перекидання волейболістки «Хіміка» на «раз-два-три» розіграли комбінацію, яку завершила Ірина Трушкіна, встромив м"яч в майданчик. 3:2. А потім вже сама Трушкина вибила луцьку команду з прийому - 7:3. До технічної перерви - 12:8. Аналогічним чином «Хімік» подвоїв перевагу - 17: 9. Ніяк приймаючі «Волині» не могли впоратися з подачами южненської блокуючої. А ось Юлія Герасимова «зачохлила» лідера юніорської збірної Тетяну Яцків і довела відрив до двозначного. В цей же час у складі «Хіміка» вперше в Южному вийшла напарниця Яцків по збірній ліберо Христина Немцева. З гри не випадала. Співвідношення сил на фініші не змінилося - 25:15. Контрольний м"яч справа рук Кодоли.

За таким же сценарієм, як і перша, розвивалася друга партія - і за рахунком майже один в один, і за змістом. 7:3, 11:5 - добре спрацювала Анастасія Чернуха, що зробила ейс, а потім закрила на блоці Любов Ужву. Блок-аут Герасимової відправив команди на перерву. 12: 7. Два бали від Кодоли - атака плюс ейс. 17:9. Далі - 20:9. У кінцівці луцькі волейболістки зусиллями свого лідера Анни Степанюк кілька підсолодили гірку пігулку - 21:14. Але в підсумку все ті ж «+10» - 25:15. Поставила крапку Чернуха чітким «блок-аутом».

Мабуть, заспокоєні легким перебігом матчу, в дебюті третьої партії волейболістки «Хіміка» відпустили суперника - 0:3, 2:5, 5:8 - затяжний розіграш завершила Степанюк, що знайшла все-таки пролом в оборонних порядках «Хіміку». Але саме в цей момент підопічні Сергія Голотова зупинили суперника. Цьому сприяла подача Герасимової і суперниці, що почали помилятися. 10:8. Втім, «Волинь» грати не кинула і боролася до кінця, знову таки кинувши на амбразуру Степанюк. 12:11, 15:15, 18:18. У такій напруженій кінцівці наставник «Хіміка» замість лідера команди Надії Кодоли кинув у бій малодосвідчену Тетяну Карпушина. Гарна перевірка для молодого гравця. Тим більше, що закінчилося все перемогою. 25:22 - переможне очко з подачі принесла Олена Расточило, що змусила помилитися Марину Скрипник. 3:0 - впевнена перемога «Хіміка» в першій грі туру.

 

Анастасія ЧЕРНУХА, гравець ВК «Хімік»:

- Які враження? Звичайна гра. Тільки в третій партії щось перестало виходити. А так - жодних незвичайних відчуттів.

- З чим, як ви вважаєте, пов"язаний спад в третій партії?

- Складно сказати. Напевно, розслабилися трохи й не пішла гра. Добре, що в кінцівці ми все-таки реабілітувалися.

- У цьому сезоні ви несете серйозне навантаження в атаці. Наскільки складно справлятися з нею?

- Мені не складно. Навпаки, подобається, коли мене завантажують в атаці (посміхається).

- Як вважаєте, чи є у вас прогрес в прийомі? Або тренери особливо не задіюють в цьому елементі?

- Я думаю, що в порівнянні з початком сезону, прогрес є. На тренуванні багато працюю над цим елементом, ось в цьому матчі з «Волинню» приймала, а також у недавніх іграх з «Орбітою» і «Регіною». Так що потроху підпускають мене до прийому.

- Всі ми живемо в очікуванні чвертьфінальних матчів єврокубку. Думки про це не відволікають від ігор чемпіонату України?

- Ні, не відволікають, але все одно ухил у підготовці йде на єврокубок. Ну і відповідно на шляху до нього граємо матчі чемпіонату України. Але більше все ж думаємо і готуємося до міжнародних матчів.

 

Інтерв’ю Анастасії ЧЕРНУХИ (ВІДЕО)

 

«Хімік» - «Континіум-Волинь-Університет» - 3:0 (25:20, 25:22, 25:18). ВІДЕО, ФОТО

Хімік: Расточило, Трушкіна, Чернуха, Герасимова, Кодола  (к), Перетятько; Степанчук (л), Карпушина, Нємцева, Політанська. Тренер – Сергій Голотов.

Волинь: Житовоз (к), Тищенко, Ужва, Яцків, Ю.Молодцова, Степанюк; Карасьова (л), Скрипник, Рудик. Тренер – Богуслав Галицький.

Судді: А.Осадчий (Чернігів), В.Самодай (Суми).

Тривалість матчу: 66 хв. (21+23+22).

Кращі гравці (версія ФВУ): Кодола – Степанюк.

22 лютого. Южне. ФСК «Олімп». 132 глядача.

 

 

 

У порівнянні з першим матчем у складі «Хіміка» відбулося дві зміни. Замість Міни Томич в діагоналі вийшла Олена Расточило, а новачок команди Христина Нємцева була заявлена

Источник