Суперліга (чоловіки). 12-й тур. «Барком» проти «Юракадемії». Битва за «четвірку»

16:56 | 19 февраля 2015

Центральний двобій 12-го туру, а може, й другого кола – «Барком-Кажани» - «Юракадемія». В цьому протистоянні має визначитися володар путівки у фінальну «четвірку», і тому цей двобій ми виділяємо серед інших та приділимо йому кілька матеріалів. В першому – думки представників львівської команди.

 

Владислав ЛАЗАРЧУК, головний тренер ВК «Барком-Кажани»:

- Настрой перед матчами робочий. Звісно, дуже хочемо взяти максимум очок. В ігровому залі закінчили трибуну, то ж дуже розраховуємо, що вболівальники його заповнять та будуть міцно підтримувати команду. Це, сподіваюсь, позитивно вплине на хлопців, і вони покажуть добру гру.

- «Юракадемія» пропустила перший етап, але, незважаючи на це, йде в першій «четвірці», маючи тільки чотири поразки. В чому секрет успішного виступу харків’ян, як ви гадаєте?

- Скоріш за все, в стабільності складу – він практично незмінний останні три-чотири роки. Харків’яни пробували доукомплектовуватися досвідченими гравцями, але кістяк у вигляді талановитої молоді зберігся, завдяки цьому команда успішно виступає.

- Матчі першого кола «Барком» двічі програв «Юракадемії», причому другий матч в дуже напруженій боротьбі…

- Ми вели в тій грі 2:1 та 20:15 та мали вигравати. Тоді, підбиваючи підсумки туру, я казав, що не вистачило позитивних емоцій. Не змінилася моя оцінка і зараз. Гравцям треба було в якійсь моменти на один одного крикнути, підтримати. Не можу сказати, що ми в чомусь конкретно програвали.

- Зараз емоцій, гадаю, вистачає, адже «Барком» ніколи раніше не боровся за медалі, а зараз такий шанс?

- Так і є. В перший день, гадаю, буде більш емоційна гра, а в другий день, хто буле краще фізично готовий, той і переможе. Подвійні ігри тим і складні, що приходиться два рази з одним і тим же суперником грати, двічі на нього настроюватися.

 

Юрій ФЛЮНТ, гравець ВК «Барком-Кажани» (з моменту заснування):

- Зайвий раз про важливість цих матчів говорити не приходиться. Від результатів цих матчів для нас залежить все. Настрой, звичайно, бойовий, ми готові боротися за кожний м’яч, а наскільки ми готові перемагати, покаже вже сама гра.

Так, в першому колі ми не змогли виграти в Харкові, хоча в другому матчі у нас були відмінні шанси це зробити. Тоді ми зарано повірили в успіх і на своїх помилках віддали супернику два очки, яких нам зараз дуже не вистачає.

- Чим небезпечна «Юракадемія», на вашу думку?

- Не можу сказати, що «юристи» мають якусь особливо небезпечну зброю. Якщо ми покажемо таку ж гру, як у другий день в Харкові, то ми реально можемо виграти два матчі. Все залежить тільки від нас.

- Ви виступали за «Барком» ще з моменту заснування, з часів першої ліги. Для вас вихід в «четвірку» може стати дуже знаковою подією, чи не так?

- Звісно, я відчуваю той шлях, що ми пройшли з нижчого дивізіону, і звісно дуже хочеться поборотися за медалі. Впевнений, вболівальники заповнять трибуни і підтримки нам замало не буде. Тим більше, що для нас «Юракадемія» принциповий суперник, адже саме в перехідних матчах з цією командою ми завоювали путівку у Суперлігу. Вболівальники пам’ятають ті ігри.

Тож є велике бажання зробити великий крок вперед, а для цього треба взяти максимум очок. А вже для цього треба просто зіграти так, як ми відпрацьовували на тренуваннях, менше помилятися. Ми зможемо все це зробити, головне, справитися психологічно. І тоді ми візьмемо максимум. Ми цього хочемо, ми до цього прагнемо.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник