Сергій ГОЛОТОВ: «Ми відпрацьовували схеми з прицілом на єврокубки»

14:46 | 16 февраля 2015

Головний тренер ВК «Хімік» Сергій ГОЛОТОВ прокоментував виступ команди в 11-му турі чемпіонату України, де на виїзді двічі була обіграна тернопільська «Галичанка-ТНЕУ» (3:0, 3:1).

 

- Я вже говорив, що ми планово готуємося до чвертьфіналу єврокубку і до матчів із «Галичанкою» спеціально не підводилися. Саме з такою поправкою слід їх оцінювати. Не вистачало гравцям мотивації, вони уже зараз думають про єврокубок, і з цим нічого не поробиш. Плюс ми відпрацьовували певні схеми з прицілом саме на європейські матчі. Звісно, до гравців є певні претензії в різних елементах.

- Другий матч вийшов більш складним, ніж перший…

- «Галичанка» завжди добре грає на своєму майданчику. Як відомо, в Тернополі зал доволі складний для команд, що приїжджають, зокрема, м’ячі, оброблені в захисті, трапляється, відлітають в балки, які низько знаходяться. І розігнатися особливо неможна, адже простір обмежений, а гравці в нас достатньо крупні. Плюс у тернопільських волейболісток в своєму залі полетіла складна подача. Таким чином сукупно суперник створив нам проблеми в перших двох партіях.

- В цих матчах не грала основна ліберо Аліна Степанчук...

- У Аліни певні проблеми зі здоров’ям, і ми вирішили, що зараз якраз той період, коли вона може їм зайнятися. У вівторок закінчується курс лікування і планується, що в четвер Аліна приступить до роботи з командою.

- Як оціните гру Крістіни Нємцевої, яка знаходиться на оглядинах, і діяла на позиції ліберо в Тернополі?

- Не стоїть їй співати дифірамби. Але в перший день вона показала 60% позитивного прийому, у другий – 50%. Безумовно, їй не вистачає досвіду, немає ще розуміння тактичних схем, але є велике бажання вчитися, є і талант, є і вміння, яке їй привили тренери, у котрих вона займалася.

- В майбутньому вона могла би бути корисною «Хіміку»?

- Впевнений в цьому, адже бачу в неї велику перспективу.

- Тепер «Хіміку» належить зіграти з «Регіною». В них напевно чимало часу отримають гравці найближчого резерву?

- Більше того, основні гравці команди в цих матчах задіяні не будуть, як би вони не складалися. В такому залі, в таких умовах у мене рука не підійметься їх випустити. В залі холодно, в залі брудно, просто потворно (з обуренням). В таких умовах ані бігати, ані падати, ані грати неможна (бесіду проходила у неділю, коли «Хімік» вже провів опробування. - прес-служба).

Ані дві зв’язуючи, ані Трушкіна, ані Томіч, ані Кодола на майданчик не вийдуть. Нам це дозволяє зробити наше турнірне положення, і ми  це зробимо. Нехай навіть програємо. Таке рішення я прийняв. У нас є більш важливі задачі в цьому сезоні, ніж дві перемоги над «Регіною». 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник