11-й тур. Післямова. Микола БЛАГОДАРНИЙ: «Юракадемія» сильніше, але в першій грі ми могли перемогти»

12:48 | 11 февраля 2015

Головний тренер СВК «Буревісник-ШВСМ» Микола БЛАГОДАРНИЙ розповів прес-службі ФВУ про матчі з «Юракадемією» в 11-му турі Суперліги. Чернігівці, нагадаємо, двічі програли та втратили останні шанси на продовження боротьби за потрапляння в «четвірку». Досвідчений наставник вважає, що в першому матчі з харків’янами його підопічні могли перемагати, приділивши більшу частину інтерв’ю суддівству.

 

- На жаль, розмовляти про волейбол, не торкаючись теми суддівства, стає неможливо, - з гіркотою в голосі зазначив Микола Петрович на початку бесіди. - В третій партії при рахунку 22:22 перший суддя Андрій Ковальчук свиснув помилку передачу у нашого зв’язуючого Борисенка, а за кілька розіграшів не свиснув таку ж помилку у діагонального «Юракадемії» Шаповала. Гра йшла очко в очко, і це, на мій погляд, вплинуло на перебіг подій – рахунок міг би стати 2:1 на користь «Буревісника», а так – повів суперник. Зрозуміло, що «Юракадемія» сильніше, ніж чернігівська команда, зрозуміло, що вона зіграніша, гравці пройшли ДЮСШ, юнацькі збірні команд України, але…

В четвертій партії ми повели 12:8. Але згодом трапилися ще два епізоди, які теж, на мій погляд, вплинули на результат. Спочатку перший арбітр не побачив торкання м’ячем сітки, яке напевно можна було побачити і з літака – гравець потрапив в трос, а не в блок, як було зафіксовано. А потім, в іншому моменті, під тиском другого арбітра Касая, який визначив «перехід середньої лінії» у нашого блокуючого після зіткнення двох гравців у сітки – м’яч до того часу вже давно впав, поміняв свою думку, знов на користь суперника. Ці епізоді остаточно зламали як партію, і гру, і команду. «Буревісник», зібраний по крихтах, ще не може тримати таких ударів. Кваліфікація цих епізодів, на мій професіональний погляд, була помилковою.

Одна відома волейболістка, дружина відомого волейбольного тренера, цитую: «Для того, щоб вирішити долю складної гри одного свистка може бути замало, а двох – цілком достатньо». Тут саме так і відбулося.

У другий день, мабуть, після втручання головного судді туру Геннадія Кондакова арбітраж було бездоганним, але команда вже не грала. Повторюся, «Юракадемія» і так сильніше, але в цій грі ми могли перемогти, якщо б не...

- Що скажете про рівень гри «Буревісника» в цьому матчі?

- Команда добре грала. Але з часом поплив діагональний Георгій Яловенко, який блискуче першу партію та половину другої, та загального запасу не вистачило. У другий день, незважаючи на те, що було набрано 22 та 23 очки у окремих, на мою оцінку гри це ніяк не вплинуло.

- Команда втратила шанси на потрапляння в «четвірку». Які задачі стоятимуть зараз?

- Підвищення рівня майстерності гравців, рівня гри команди. Ми боротимемося за перемогу в кожному матчі, тож чекайте від нас сюрпризів.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник