У Полтаві стартував ювілейний Меморіал Андрія Кузнєцова

09:47 | 30 января 2015

29 січня у спортзалі Полтавської СДЮШОР-2 розпочався 20-й Меморіал Андрія Кузнєцова — легендарного вихованця полтавського волейболу, призера Олімпійських ігор 1988 року, чемпіонату світу (1990), Кубка світу (1989), Світової ліги (1991, 1993), чемпіона Європи (1987, 1991), п’ятиразового володаря Кубка європейських чемпіонів.

Цьогорічний турнір вирішено провести паралельно з другим туром чемпіонату Дитячої ліги України серед юнаків двох вікових категорій — 2000 і 1998 років народження, - зазначає сайт «Полтавщина спорт». - До Полтави прибули юнацькі команди з Харкова, Києва, Дніпропетровська, Ужгорода, Чернігова, Теребовлі (Тернопільська обл.). У перший день турніру обидві команди Полтавської СДЮШОР-2 здобули перемоги: юнаки 2000 року народження — над КСЛІ (Київ) — 3:1, юнаки 1998 року народження — над ровесниками з Ужгорода — 3:0.

 

Анатолій ОФАТ, заслужений тренер України:

— Цього року через усім відомі труднощі в Україні ми вирішили об’єднати два турніри — другий тур чемпіонату Дитячої ліги країни і Меморіал Андрія Кузнєцова. Звісно, головним став ігровий розклад Дитячої ліги, в якій в Полтаві команди двох підгруп гратимуть за схемою «стінка на стінку», тобто — представники однієї з груп гратимуть з командами іншої групи. За цією схемою у Полтаві, дійсно, не відбудеться протистояння «всіх проти всіх». Але, нагадаю, це вже другий тур. За його результатами буде відома підсумкова турнірна таблиця кваліфікації Дитячої ліги, принаймні серед старших юнаків. Тож, напевно, переможцями та призерами Меморіалу Андрія Кузнєцова стануть кращі команди кваліфікації Дитячої ліги. Але потім відбудуться ще й фінальні турніри у різних вікових номінаціях волейбольної Дитячої ліги.

- А як ви «викрутитеся» з тим, що у складі старших юнаків грають хлопці, яким 30 і 31 січня треба у складі «Фаворита» (Лубни) вже грати в Полтаві два матчі волейбольної Суперліги — з харківською «Юракадемією»?

- Кожному зрозуміло, що виникла унікальна ситуація. Тому старша команда Полтавської СДЮШОР-2 взяла обумовлений дводенний тайм-аут у Меморіалі Андрія Кузнєцова та Дитячій лізі і продовжить грати у турнірах вже після матчів у Суперлізі. Тут останню гру СДЮШОР-2 планує зіграти в останній відведений термінами ігровий день (3 лютого) — з юнаками харківського «Локомотива». Втім ситуація може змінитися й, можливо, доведеться завершувати Меморіал Андрія Кузнєцова у прискореному режимі.

Напевно, цього разу на трибунах ПЗМС під час матчів Суперліги буде аншлаг, враховуючи те, що всі учасники Меморіалу Андрія Кузнєцова захочуть підтримати своїх суперників-ровесників з Полтавської СДЮШОР-2, які виступатимуть на своєму «другому фронті» — у складі «Фаворита».

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами сайту «Полтавщина спорт»

Источник