«Хімік» - «Сєвєродончанка». Післямова

15:48 | 28 января 2015

Представники «Хіміка» та «Северодончанки» - команд, які зійшлися у центральній дуелі 9-го туру, відповіли на запитання журналістів на післяматчевій конференції. Господарів майданчика представляли Сергій ГОЛОТОВ та Алла ПОЛІТАНСЬКА, гостей - Гарій ЄГІАЗАРОВ та Інна ДЕНІНА.

 

Інна ДЕНІНА, гравець ВК «Сєвєродончанка»:

- Враження хороші - однозначно. Так як ми тільки вчимося боротися і показувати гідну гру з гідним суперником.

- Друга гра у «Северодончанки» вийшла кращою, ніж перша...

- У другий день вже знаєш, що робити, і трохи спокійніше виходиш на матч, віддаєш собі звіт у своїх діях.

- Як ви вважаєте, були шанси зачепитися за першу партію?

- Так, шанси були, але допустили багато браку.

- У чому поступилися «Хіміку»?

- В якості гри. Ще дуже багато бруду в грі, над цим працюємо і працюватимемо.

- Яка з команд-конкурентів у боротьбі за друге місце в регулярному чемпіонаті - напевно, так вже можна поставити питання, вважаєте більш серйозним суперником для «Сєвєродончанки»?

- На мою думку, «Орбіта». Хоча обидві команди гідні суперники. «Орбіта» здається мені більш незручною командою для нас.

 

Алла ПОЛІТАНСЬКА, гравець ВК «Хімік»:

­- Алло, ви вперше з кінця листопаду відіграли увесь матч. Які враження?

- Враження найкращі. Грати - це завжди «Вау!». Дівчата допомагали, десь підказував тренер, в якій ситуації, що потрібно робити.

- Наскільки вдалася вам гра?

- Щось виходило, щось ні, були і помилки в простих ситуаціях. Виправлятимемо в тренувальному процесі.

- У другому матчі боротьба була більш напруженою. Чому, як ви вважаєте?

- У другий день завжди важче грати. Плюс переїзди - дівчата втомилися. В принципі, результат був позитивний, все інше - неважливо.

- Наскільки ці переїзди позначилися на якості гри?

- Складно сказати. Просто була фізична втома, а з настроєм було все нормально - ми завжди налаштовані на перемогу. Які б не було переїздів-перельотів, як би не було складно, мета завжди одна.

- Слідом за матчами з «Сєвєродончанка» чекають ігри з іншими претендентами на медалі - спочатку вдома з «Орбітою», потім в гостях «Галичанкою». З ким доведеться складніше, як ви вважаєте?

- Суперника не можна недооцінювати, тим більше що це жіночий волейбол. Це команди-претенденти на потрапляння в «четвірку», вони націлені в неї потрапити, хтось може краще зіграти, у когось вдасться гра, у когось - ні, але це ми вже побачимо на майданчику. Сильні обидві команди.

 

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер «Северодончанки» і збірної України:

- Вітаю «Хімік» з двома перемогами. У першому колі і «Фіналі чотирьох» Кубка України наш нинішній суперник показав, що стоїть дещо відокремлено від інших команд. А наше завдання на цьому етапі - потрапляння в «четвірку», а потім вже боротьба за медалі на другому етапі. Думаю, що по тому, як все складається, все йде до того, що за медалі, окрім «Хіміка», будемо боротися ми, «Орбіта» і «Галичанка». Для нас останні дві команди - основні суперники.

Ігри з «Хіміком» ми розглядали в першу чергу як етап виховання гравців, намагаюся виховувати бійцівські якості. У нас великі втрати в порівнянні з минулим сезоном, тому доводиться налагоджувати взаємодії. Багатьом не вистачає ще досвіду. Наприклад, зв’язуюча Ольга Балабанова тільки перший рік грає, в минулому сезоні вона практично не виходила на майданчик - пасувала Марина Дегтярьова. Є моменти, є, над чим працювати. І ці ігри нам, в принципі, приносять велику користь.

- Які висновки були зроблені після першого матчу з «Хіміком», за рахунок чого у другому матчі «Сєвєродончанці» вдавалося вести більш-менш рівну гру?

- У перший день ми дуже і дуже слабо зіграли в нападі, особливо наш лідер Аня Лісєєнкова. Сьогодні набагато краще результативність, а напередодні командна атака дуже сильно кульгала - з показником нижче 30% ефективності в атаці нам нічого робити проти «Хіміка». І в цілому на сітці ми не впоралися. У другий день виглядали краще в атаці і, природно, отримали дещо інший результат в партіях.

- У другому матчі в «старті» вийшла Тетяна Литвиновська. Це виправдало себе?

- Так. Все-таки Карина Юрченко ще занадто молода і такий суперник як «Хімік» - це додатковий прес для неї, і вона не завжди з цим справляється. А Литвиновська все-таки досвідченіша і в загальній грі сильніше, хоча дещо слабше Юрченко в атаці. Думаю, що її вихід виправдав себе.

- Ваші прямі конкуренти зараз «Орбіта» і «Галичанка». Який з цих суперників, може, більш незручний?

- Складно сказати. Як на мене, так це приблизно рівні команди. Все буде залежати від того, наскільки відновляться травмовані гравці «Галичанки» - Рева і Чернецька. Природно, з цими гравцями тернопільська команда посилиться і з нею буде складніше. Посилення у складі «Орбіти» я не бачу, і ми вже більш-менш її вивчили. А ось Тернопіль ще може посилиться.

- Коли відновиться травмована центральна блокуюча «Северодончанки» Таїсія Хорольська?

- Мені складно сказати, адже я не лікар. Але, думаю, їй потрібен ще мінімум місяць на відновлення. А головне - подолати психологічний бар"єр після операції, так як в цьому найбільша біда може бути.

- Враховуючи те, що ви продовжуєте грати на виїзді і з цим є складнощі, які матчі у вас наступні за календарем?

- У 10-му турі ми повинні були грати у Вінниці, але, наскільки я знаю, «Білозгар-Медуніверситет» надіслав лист про те, що вони не будуть проводити ці матчі. Таким чином, наступні свої матчі ми зіграємо з «Орбітою».

- А «Орбіта» готова вас прийняти?

- Поки не знаю. Вестимемо переговори. Якщо запорожці не готові нас прийняти, це їхні проблеми.

 

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»:

- Чесно кажучи, думав, що у другий день буде ще гірше, тому що на гравців дуже велике навантаження лягає. З початку року ігри, переїзди, перельоти, тренувального процесу практично немає, є ігровий процес. Ми тільки й робимо, що граємо.

Є матчі, на які настроюєшся по-особливому, є - поточні. З «Сєвєродончанка» ми провели поточні матчі. Не скажу, що в другий день суперник грав краще, просто втомилися дівчата. Подивитися на тих же Кодолу, Трушкіну. Вони в нормальних кондиціях, просто їм треба морально відпочити. Їм треба пару днів, щоб вони відволіклися від усього. Втомилися небагато.

- Відомо, що у вас підвищені вимоги до звязуючих, завжди є до них претензії, але, тим не менше, питання. Що ви скажете про дії Алли Політанської?

- Так, дійсно, до звязуючого гравця у мене завжди підвищені вимоги. Думаю, що сьогодні вона зіграла відсотків на п"ятдесят від того, що може, навіть відштовхуючись від тренувального процесу. Але «Сєвєродончанка» не така вже проста команда, тому, не маючи ігрової практики, вона трохи загубилася. Але навіть такий її гри вистачило, щоб виграти. Величезних претензій до неї і вони, швидше тактичного характеру, ніж технічного.

- По найближчим планам. «Хіміку» належить незабаром зіграти з претендентами на медалі в особі запорізької «Орбітою» і тернопільської «Галичанкою», не за горами і чвертьфінал Кубку виклику ЄКВ. Як буде побудована подальша підготовка, які будуть пріоритети?

- Маючи хороший запас очок у чемпіонаті, ми можемо вже спокійно готуватися до єврокубків, тим більше що інформація по норвезької команді є. Відразу скажу: до «Орбіті» спеціальної підготовки не буде. Нам треба буде провести невеликий збір із ЗФП, щоб люди увійшли в кондиції.

Єврокубки на даному етапі - це першочергове завдання. Так як чемпіонат довгий, плюс, повторюся, є великий запас очок.

- Напевно непростим очікується виїзд до Тернополя в середині лютого?

- Так, виїзд до Тернополя завжди непростий, тому що, по-перше, трохи вбиває дорога, по-друге, зал. Як на мене, це самий незручний зал в чемпіонаті України. Але ми зобов"язані їхати і вигравати. У нас є заміни, є кому грати. Ми не поїдемо програвати, поїдемо вигравати.

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник