«Хімік» налаштований на перемогу в Кубку виклику ЄКВ

11:02 | 27 января 2015

Представники южненського «Хіміка», який днями вийшов у чвертьфінал Кубку виклику ЄКВ, поспілкувалися с місцевою пресою за підсумками матчу-відповіді зі швейцарським «Канті». Вашій увазі матеріал офіційного сайту клубу

 

Аліна СТЕПАНЧУК: «Ми налаштовуємося на перемогу в єврокубку»

Ліберо «Хіміка» Аліна СТЕПАНЧУК зазначила, що в матчі було чимало важких моментів, а також заявила про серйозні претензії «Хіміка» на єврокубок.

 

- Аліна, вітаємо з виходом у чвертьфінал єврокубка. Розкажіть, як складалася гра, наскільки вона відрізнялася від тієї, що ми бачили в Южному?

- Набагато відрізнялася. Ми зіграли добре, достойно, допустивши менше своїх помилок. Як кажуть, результат очевидний.

- Суперник щось інше запропонував щодо першого матчу?

- Волейболістка, яка грала ліберо в першій грі, у другій - діяла в четвертій зоні. В цілому, не можу сказати, що суперниці чимось відзначилися, вони допустили багато своїх помилок, в тому числі через це ми отримали таку перевагу.

- Наскільки вам як гравцю ліберо було складніше у прийомі та захисті у порівнянні з першим матчем?

- Не можу сказати, що було важче, так як подавали в мене дуже мало, в основному подача йшла в Надію Кодолу. В цілому, думаю, що зіграла краще, ніж у Южному, але не можу сказати, що було «Вау!».

- Якийсь найбільш складний момент у матчі можеш відзначити?

- Було моментів п"ять важких, коли ніхто не могли знятися, м"яч туди-сюди перелітав. Але перевага в таких розіграшах було на нашому боці, ми більше таких м"ячів добивали.

- Якою була атмосфера матчу?

- На уболівальників я якось особливо не звертала уваги - я в принципі цього ніколи не роблю. А в цілому сподобалося, атмосфера позитивна. Були і вболівальники з України, які нас підтримували, за що ми їм дуже вдячні.

- «Хімік» вже третій рік поспіль вийшов до чвертьфіналу. Напевно, є сенс вже замахнутися за євротрофей, як вважаєте?

- Звичайно, до цього ми і прагнемо. Є завдання, які ми повинні досягати. Боротимемось.

- Як гадаєте, по силам «Хіміку» завоювати єврокубок?

- Це під силу всім командам-учасницям. Все залежить від нас, як ми налаштуємося, як ми зіграємо.

 

Сергій ГОЛОТОВ: «У єврокубку треба до кожного матчу готуватися як до останнього»

Головний тренер ВК «Хімік» Сергій ГОЛОТОВ дав позитивну оцінку поєдинку і запевнив, що команда має намір продовжити боротьбу за єврокубок, більше того, націлена на його завоювання.

 

- Ви знаєте, матч-відповідь був легше, ніж домашній, тому що команда дуже серйозно налаштувалася. Вивчили добре суперника і нормально зіграли. Думаю, що всі волейболістки більш-менш зіграли в свою гру.

- Були готові до того, що гравець-ліберо вийде в четвертій зоні?

- Так. Це не було секретом для нас. Ми готувалися до цього.

- Через неї багато в чому і йшла гра в нападі.

- Це нормальна ситуація для цього сезону, вона - одна з лідерів нападу. Не скажу, що вона нам піднесла сюрприз. Думаю, що з нею ми теж впоралися.

- Чи можна відзначити якийсь ключовий момент матчу?

- Початок першої партії. Ми настільки впевнено почали грати, що суперник напевно відразу зрозумів, за чим ми туди приїхали.

- У другій партії був невеликий збій. «Хімік» вів 6:3, потім суперник наздогнав - 6:6...

- Чому ні? Якщо ми можемо набрати три очки поспіль, чому суперник не може. Головне, щоб вперед не йшли.

- Після другої партії, коли завдання було вирішено, ви продовжили грати основний шісткою і не задіяли гравців найближчого резерву ...

- Просто гравці попросили ще трохи пограти, бо не їм не вистачало практики. Це було прохання підопічних, але я недовго на це піддавався. У підсумку були задіяні всі волейболістки, заявлені на матч.

- Що скажете про атмосферу матчу?

- Хороша дружня атмосфера, доброзичлива публіка, яка аплодувала за красиві моменти і нашій команді, і своєю.

- Буває, коли гра складається легко, або перевага очевидно, у команди йде спад…

- Ви знаєте, я ніколи не любив і не люблю легко виграних перших партій. Після такого чекай спаду - гравці розслабляються, слідують помилки, а після цього налаштовуватися ще важче. Виходять такі партії, як третя в першому матчі з «Канті». Добре, що не було такого в Швейцарії.

- Що знаєте про суперника в 1/4 фіналу- норвезький «Стод» (ця команда обіграла в Баку в «золотому сеті» «Азеррейл» з рахунком 18:16. – пресс-служба)?

- Знаємо ми його досить непогано - двічі грали на турнірах у Польщі. Двічі виграли, але це не говорить про те, що ця команда таким же чином буде грати і в єврокубках. У складі бразилійки, кубинка, польки. Жодного місцевого гравця в основному складі.

- Виникає питання. Як тримати команду в тонусі? Кубок виграний, в чемпіонаті велика перевага .

- Чемпіонат ще далеко не закінчився, все ще попереду. Все буде вирішуватися в чотирьох фінальних турах, а там все починається з нуля. Як в тонусі тримати? Ми хочемо далі пройти в єврокубку. У нас такі плани.

- Команда все ближче до вирішальної стадії єврокубку. Думаєте про це, або все йде поступально?

- Ні в якому разі не можна думати про те, що ми будемо грати фінал. Треба до кожного матчу готуватися як до останнього. Дай Бог, щоб дійти до фіналу. Це буде просто чудово.

- Команді це під силу, як ви вважаєте?

- Тут справа не тільки в силі гравців, велике значення має і настрій команди. У нас гравці налаштовані. Налаштовані на виграш.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник