Суперліга (чоловіки). «Хімпром» двічі обіграв «Кажанів» у Львові

16:02 | 26 января 2015

У п’ятницю та суботу у Львові відбулися перенесені поєдинки 8-го туру чемпіонату України в Суперлізі серед чоловіків. Місцевий «Барком» приймав срібного призера минулої першості – сумський «Хімпром». Обидві команди до цього часу сміливо можна було назвати прямими конкурентами у боротьбі за місце у фінальній четвірці сезону-2014/2015. Адже у турнірній таблиці їх розділяли лише вісім очок – у випадку 100-відсоткового успіху львів’ян в цих матчах «Барком» практично впритул зміг би наблизитися до конкурента…

 

«Барком-Кажани» -- «Хімпром-СумДУ» -- 1:3 (25:17, 18:25, 24:26, 21:25)

«Барком-Кажани»: Кадюк, Коваліков, Удод, Пилипів, Хомич, Флюнт; Бокшман (л), Тевкун (к), Резніков. Тренер – Владислав Лазарчук.

«Хімпром-СумДУ»: Мороз, Богдан, Гребенюк, Шоркін (к), Цепков, Синиця; Кісілюк, Антоненко (л). Тренер – Микола Пасажин.

Судді: С.Гулька (Тернопіль), В.Козловський (Рівне).

Тривалість матчу: 95 хв. (21+21+26+27)

23 січня. Львів. ПС «Галичина». 210 глядачів.

…І вже дебютна партія першого матчу підтвердила обґрунтованість намірів «кажанів». Із самого початку господарі захопили ініціативу, лідирували по ходу всього сету і у підсумку здобули у ньому перемогу – 25:17.

Здавалося би, невдала смуга сумчан (п’ять поразок у п’яти офіційних зустрічах) може мати продовження, та підопічні Миколи Пасажина цього разу швидко взяли себе в руки. У другій партії львів’яни чинили опір в першій половині сету, та починаючи з рахунку 15:16 віддали суперникам багато розиграшів, що зумовило чималий розрив – 18:25.

У третій та четвертій партіях боротьба йшла за кожен м"яч. Лише мінімальна перевага дозволила сумчанам вийти вперед у третьому сеті – 26:24. Бійцівські якості суперники показали і в завершальній частині гри. Галичани лідирували у рахунку в четвертій партії – 17:16, та вдалі дії гостей, зокрема діагонального Олександра Гребенюка дозволили підопічним Миколи Пасажина святкувати перемогу. Вирішальне очко сумчанам принесли продуктивні дії в блоці. 25:21, і підсумкові 3:1 на їхню користь!

 

«Барком-Кажани» -- «Хімпром-СумДУ» -- 2:3 (15:25, 25:20, 25:22, 21:25, 16:18)

«Барком-Кажани»: Кадюк, Тевкун (к), Коваліков, Удод, Пилипів, Флюнт; Бокшман (л), Клепко, Резніков, Хомич, Мірошниченко, Оліщук. Тренер – Владислав Лазарчук.

«Хімпром-СумДУ»: Мороз, Богдан, Нев’ядомський, Шоркін (к), Цепков, Синиця; А.Пасажин, Гребенюк, Антоненко (л), Кісілюк. Тренер – Микола Пасажин.

Судді: В.Козловський (Рівне), С.Гулька (Тернопіль).

Тривалість матчу: 110 хв. (18+23+25+24+20)

24 січня. Львів. ПС «Галичина». 180 глядачів.

По-різному складалася гра і в другий день. Цього разу гості, навпаки, почали краще і дуже впевнено взяли першу партію – 25:15.

У наступній львів’яни взяли реванш, а потім закріпили свою перевагу у третьому сеті. Підопічні Владислава Лазарчука протягом цієї частини зустрічі віддалялися від суперника на відстань у шість очок. І хоча кінцева перевага виявилася більш скромна – 25:22, саме «кажани» отримали головні козирі в боротьбі за успіх у всій зустрічі.

Тим не менше, четверта партія знову пройшла під диктовку волейболістів із Сум. Лідери гостей – Дмитро Шоркін, Дмитро Богдан і той же Олександр Гребенюк – взяли ініціативу на себе, і «Хімпром» виграв – 25:21, зрівнявши рахунок по сетах – 2:2.

Тай-брейк, як і годиться, вийшов дуже напруженим. Львів’яни мали шанси на успіх, та все ж постійно на крок ближче до мети перебували сумчани. Вони не використали аж три сетболи, та у четвертому їм нарешті посміхнулася фортуна, а вона, як відомо, благоволить сильнішим.

Отож, «Барком» втратив свій шанс наблизитися до кола головних претендентів до потрапляння в топ-четвірку, а ось «Хімпром», взявши у двох зустрічах п’ять очок із шести можливих, зміцнив своє турнірне становище.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник