Суперліга (чоловіки). 8-й тур. Чергова битва за дванадцять очок

15:33 | 23 января 2015

Через участь гравців команди «Барком-Кажани» та «Хімпрому-СумДУ» у відбіркових матчах молодіжної збірної України очні зустрічі цих команд були винесені за межі будь-якого із турів – таким чином, вболівальники можуть зосередитися на цьому цікавому суперництві, не відволікаючись на інші поєдинки. Поєдинки між тим дуже важливі, особливо для «Баркому», який відстає від конкурентів.

 

ТУРНІРНИЙ РОЗКЛАД

Характер матчів у Львові, безумовно, буде продиктований задачами, які стоять перед суперниками, а задачі у них співпадають – потрапляння у «четвірку». В разі двох перемог, бажано повноцінних, «кажани» скоротять відставання до сумчан до двох очок. Прямо протилежний результат суттєво понизить свої шанси – відрив виросте до чотирнадцяти балів. Тому маємо битву за дванадцять очок.

Але підопічним Миколи Пасажіна є, що втрачати, тим більше, що вони поступилися в матчах попереднього туру і, таким чином, будуть надмотивовані. Можливо, вони націлюватимуться вирішити стратегічну задачу для виїзду – взяти три очки, вже в першому поєдинку.

 

Турнірне положення

М

Команди

МАТЧІ

О

С/П

С/М

I

В

П

3:0

3:1

3:2

2:3

1:3

0:3

3

«Хімпром-СумДУ»

19

10

9

5

4

1

3

2

4

32

38-33

1416-1549

5

«Барком-Кажани»

19

7

12

3

3

1

4

5

3

24

24-34

1404-1450

 

ТРЕНЕРИ

 

Владислав ЛАЗАРЧУК, головний тренер ВК «Барком-Кажани»:

- Матчі з «Хімпром» для нас настільки ж важливі, як із «Буревісником». Скажу більше, це основні наші ігри – з прямим конкурентом. Якщо хлопці виконають установки, покажуть свою гру, а не гратимуть так, як дозволяє суперник, думаю, що особливих проблем виникнути не повинно. А якщо гратимемо другим номером, то вони явно будуть. У складі «Хімпрому» є досвідчені гравці, команда, як на мене, стабільніша, ніж наша. Але ми постараємося показати свої найкращі якості.

- Кого б виділили у складі суперника?

- Лідери команди доігровщик Дмитро Шоркін та центральний блокуючий Дмитро Богдан. Напевно через цих волейболістів будуватиметься гра. Хоча, наприклад, на передсезонному турнірі у Львові здорово зіграли Євген Кіселюк та Станіслав Нев’ядомський. Крім того, «Хімпром» володіє доброю подачею та непоганим блоком. Зо всім цим ми повинні впоратися, щоб добитися перемоги.

 

Микола ПАСАЖІН, головний тренер ВК «Хімпром-СумДУ»:

- Спочатку про попередні ігри – з «Юракадемією». Капітан харків’ян Владислав Диденко, характеризуючи матчі, сказав, що вийшли неякісними, адже суперники допускали багато помилок. Як на вашу думку?

- Абсолютно згоден. Це було видно і за рахунком: одну партію одна команда грає нормально, іншу – друга, не було стабільності в діях. На це, гадаю, вплинула перерва в чемпіонаті, команди не в тому стані, якому хотілось би тренерам. Добре, що ми зіграли по повній програмі – всі десять партій, через ці ігри ми набирали ігрову практику, шукали свою гру. Принаймні, малюнок гри був – це найважливіше. А помилки зникатимуть з покращенням форми.

- Тобто в іграх з «Баркомом» ви очкуєте більш якісної гри?

- Сподіваюсь на це. Хоча було небагато часу на відновлення, плюс переїзд, все ж таки 1000 кілометрів – ми приїхали в четвер зранку. Але у Львові нам потрібен позитивний результат, і це абсолютно реально. Але в тому випадку, якщо показуватимемо свою гру.

- Що скажете про суперника?

- Команда-то зібрана добра, але упродовж чемпіонату у неї виникають кадрові труднощі – то травми, то ухід основних доігровщиків. На той момент, коли «Барком» був в повному складі, він претендував на потрапляння в «четвірку». Проте й на даний момент його ніхто не скидає з рахунку. Наскільки знаю, вони взяли Андрія Удода, але, чесно кажучи, я років п’ять не бачив його в ділі. Ще є інформація, що «поламався» Олександр Мірошниченко. Тобто з доігровщиків, по суті, залишився тільки Юрій Флюнт.

Наскільки я розумію, основна ударна сила «Барком» - це Володимир Тевкун. Також у суперника хорошого рівня зв’язуючий – Ігор Коваліков. Перші темпи? Їх гра, звісно, залежатиме від прийому. А значить, і від нашої подачі. Якщо добре подаватимемо, то виб’ємо їх з прийому та переведемо їх в стаціонар.

У суперника є шанси «зачепитися» за «четвірку», тож львів’яне напевно постараються по максимум використати фактор свого майданчика і битимуться з першого і до останнього м’яча.

- Виходячи з турнірної ситуації «Хімпрому» треба взяти принаймні одну перемогу у Львові, щоб зберегти перевагу, чи не так?

- Так. Але одна перемого добре, але дві – краще. Для того, що спокійніше себе відчувати у подальшому.

 

СТАТИСТИКА ІГОР

7 матчів:+2-5, партії – 8-16, очки – 6-15.

Суперліга-2014/15 – 3 матчі:+1-2, партії – 4-7, очки – 3-6. Харків – 3:1. Суми – 0:3, 1:3.

Суперліга-2013/14 – 4 матчі:+1-3, партії – 4-9, очки – 3-9. Суми – 0:3, 1:3. Львів – 0:3, 3:0.

Раніше команди між собою не грали.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник