Суперліга (чоловіки). «Юракадемія» виграла партію у «Локомотива»

15:17 | 23 января 2015

В останні дні увага любителів волейболу було прикуто до класичного харківського дербі – «Юракадемія» - «Локомотив». «Юристи» дали справжній бій «залізничникам» у фіналі Кубку України, тому і цих матчів чекали з великим інтересом. Певною мірою очікування виправдалися.

 

«Юракадемія» - «Локомотив» - 0:3 (21:25, 19:25,15:25)

Перший матч перенесеного туру пройшов, як і водитися у протистоянні «Локомотива» і «Юракадемії» за підтримки вболівальників обох команд. Але ось активніше були все ж фани «Локо», розповів офіційний сайт ВК «Локомотив»

У першому матчі перенесеного дербі лише в першому сеті до рахунку 18:18 зберігалося рівність в рахунку. Потім «Локомотив» зусиллями Яна Єрещенка та Олександра Стаценка (при відмінних передачах Володимира Ковальчука) зуміли схилити шальки терезів на свою користь. У другій партії «Юракадемія» спробувала зробити ривок зусиллями Влада Діденко та Олександра Шаповала. Але «Локомотив» не дав супернику розігратися і, перехопивши ініціативу, довів справу в партії до цілком логічного для завершення. У третьому сеті «юристи» не змогли нічого протиставити лідеру чемпіонату і без особливої боротьби поступилися в сеті і як наслідок у матчі.

 

Олександр СТАЦЕНКО, гравець ВК «Локомотив»:

- Скільки граю у волейбол, для вболівальників харківське дербі - це особливі ігри. Так склалося вже. І звичайно це виділяє їх на фоні інших матчів, але цей інтерес більше з боку вболівальників, ми ж налаштовуємось на ці поєдинки, як і на будь-яку іншу гру чемпіонату.

Якщо ми перемогли, то значить ми сьогодні були сильнішими. Але в «Юракадемії» сьогодні зібрані молоді хлопці, перспективні, і сьогодні вони показали хороший волейбол.

- За рахунок чого «Локомотиву» вдалося перемогти?

- Нам більше вдалося гра в нападі, було більше успішних доігровок, все склалося і у пасуючих «Локомотива».

 

«Юракадемія» - «Локомотив» - 1:3 (19:25,12:25,25:20, 22:25)

У другій грі знайшлося місце і волейбольної інтризі, як часто і буває в харківському дербі. Вигравши достатньо переконливо перші два сети - 25:19 і 25:12, підопічні Юрія Філіппова дещо втратили пильність і дозволили супернику провести успішний для себе сет. Багато в чому цьому посприяло те, що по ходу матчу травму руки отримав центральний блокуючий чемпіона Микола Рудницький (на щастя, за запевненням медслужби харківського «Локомотива» травма у Миколи не відноситься до розряду серйозних, але період на відновлення все ж блокуючого знадобитися). «Юракадемія» змогла вичавити максимум зі сформованої ситуації і на куражі провела кінцівку третій партії. Також на позитивних емоціях господарі майданчика вийшли і на четверту партію. І «Локомотиву» довелося додати обертів, щоб зломити опір суперника. Але досвід є досвід і вдалі атаки Яна Єрещенко, Юрія Томіна і надійна гра в обороні (відзначимо дії по ходу всього матчу двох ліберо «Локомотива» - Дениса Фоміна і Філіпа Гармаша) не дали інтризі подальшого розвитку. Четвертий сет за «Локомотивом» і перемога в матчі, яка дозволила «Локомотиву» впевнено перевалити за «полтинник» набраних очок в чемпіонаті. На сьогодні у чемпіона країни 55 пунктів, а в активі найближчого переслідувача - ВК «Вінниця» на п"ятнадцять менше.

 

Юрій ФІЛІППОВ, головний тренер ВК «Локомотив»:

- Ми взяли шість очок з шести можливих - це була наша задача. У другий день дали трохи більше пограти іншим хлопцям. Те, що програли одну партію - нічого страшного. Працюватимемо далі.

- Четверта партія у другому матчі була непростою. За рахунок чого вдалося знову повернути гру у вигідне для себе русло?

- Думаю, в третій партії була втрата концентрації уваги. Після двох досить легко виграних партій волею-неволею настає якесь самозаспокоєння. Справа, швидше за все, саме в цьому психологічному моменті. Але хлопці все таки зібралися, і в кінцівці зіграли так, як потрібно було зіграти.

- У цьому матчі травму отримав Микола Рудницький. Як його стан?

- За попередніми даними нічого особливо страшного немає. Сьогодні зроблять знімок пошкодженого пальця на руці. Подивимося, що там за травма.

- У календарі змін немає?

- Наступного тижня у нас виїзд до Сум, до «Хімпрому» в рамках чергового туру, а далі все за планом.

- Як все ж вам вдається мотивувати гравців «Локомотива» на ігри регулярного чемпіонату?

- Волейбол не закінчується в цьому сезоні. Всі хлопці в нашій команді - професіонали. Не знаю, у кого як складеться подальша спортивна кар"єра, але вони повинні виходити і віддаватися грі на всі сто відсотків. Зрозуміло, що сьогодні чемпіонат України, поклавши руку на серце, з ряду причин здав свої позиції. Але у кожного нашого волейболіста є розуміння ситуації, є почуття відповідальності і на тренуваннях. Кожен гравець команди повинен максимально віддаватися процесу, показуючи всі свої вміння та можливості. Так вони продовжують своє спортивне життя, насамперед. Тому, я думаю, особливого психологічного настрою команді не треба.

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Локомотив»

Источник