Микола БЛАГОДАРНИЙ: «У другий день програли і на блоці, і в нападі»

00:02 | 23 января 2015

Головний тренер ВК «Буревісник-ШВСМ» Микола БЛАГОДАРНИЙ відповів на питання прес-служби за підсумками матчів команди проти «Баркому-Кажани» в 9-му турі чемпіонату України.

 

- Миколо Петровичу, чи задоволені ви результатами виступу команди у Львові, де «Буревісник-ШВСМ» завоював два очки?

- Задоволений на 33%, рівно на показник відсотка завойованих очок. В першій грі хлопці проявили бійцівські якості та, незважаючи на те, що ми поступаємося Львову за кадровим складом, видали добру гру та перемогли. При цьому у нас був відсутній приймаючий ліберо Андрій Педора,а гравець, яким я хотів його замінив, відмовився це зробити. До речі, ми з ним вже розсталися. А з прийомом ми впоралися. 51% позитивного прийому – для нашої команди більш, ніж достатньо. Богдан Татаренко дав 64% «позитиву», Андрій Чмірьов – 72%, а ліберо-захисник Олександр Старченко – 50%. В цьому елементі ми «Барком» ми переграли. Не поступилися ми і на блоці, і в загальній грі. Програли тільки в нападі. А ось у другий день ми програли і на блоці, і в нападі, що позначилося на результаті. У суперника блок міцніше, особливо за рахунок екс-гравця «Буревісника» Володимира Тевкуна та екс-гравця «Кримсода» Ігоря Ковалікова.

В перший день добре діяв Олександр Гладенко – 20 очок, чотири з яких на блоці. На рівні зіграли доігровщики – Татаренко з Чмірьовим, які також блиснули і в захисті.

Але на другий матч нас, як звичайно, не вистачило. Команда скинула оберти. Так, Гладенко, набрав 12 очок, причому всі в нападі. Провалили гру обидва діагональщики – Павло Дикун та Георгій Яловенко, в результаті чого прийшлося задіяти на цій позиції Олексія Прохоренка, який раніше на ній не грав. Але це, скоріш за все, був жест відчаю.

Але хлопці боролися. Якщо в перший день було двадцять захисних дій в п’яти партіях, то в другий – двадцять два в чотирьох.

- В другому матчі виграли першу партію, але розвити успіх не вдалося. Чому, на ваш погляд?

- Підсіли. Доігровщики, а найголовніше – діагональні. Крім того, набагато гірше зіграли на блоці.

- Якщо «Барком» краще зіграв в нападі, це означає, що «Буревісник» гірше діяв на подачі?

- Ні. Прийом-подачу ми у другий день теж виграли. А ось на блоці зіграли погано.

І ще хотілось би додати декілька слів за підсумками цих матчів. Вважаю, що не на користь волейболу пішли зміни в правилах, що стосуються торкання сітки. В перший нам свиснули два рази «сітку», і це було по ділу, в другому – вісім, і тут були питання. За це, як відомо, відповідає другий суддя. Але поки системи визначення спірних моментів за ім’ям «Соколине око», у нас немає, я більше довіряю своїм гравцям. У мене гравці так виховані, якщо була сітка, вони піднімуть руку угору – гравець відчуває, був він у сітці, чи ні.

На мій погляд, це правило розв’язує руки суддям, які хочуть допомогти тій, чи іншій команді. Волейболісти знають, коли стрибаєш поруч із сіткою, то ії тремтіння викликає як приземлення, так і проліт 100-кілограмового тіла. Це напевно можна розцінювати, як торкання сітки. І доказати тут практично нічого неможливо. Як говорив Попандопуло у фільмі «Свадьба в Маліновкє»: «Господу Богу ты будешь жаловаться».

- «Буревісник» завершив боротьбу за «четвірку»?

- Чому ж? Ми боротимемось. Ми гратимемо з повною відповідальністю, навіть якщо не будемо попадати в «четвірку». Чекайте від нас сенсації в будь-якому матчі.

Хлопці налаштовані здорово, працюють чудово, навіть незважаючи на температуру в залі, зараз зал не опалюється – п’ять-шість градусів, через економію енергоресурсів - принаймні, так було минулого тижня. Хлопці стійко переносять труднощі та готові дати бій будь-якому супернику, настільки, наскільки вони спроможні це зробити на сьогоднішній день.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник