«Хімік» вийшов в 1/4 фіналу Кубку виклику ЄКВ

12:18 | 22 января 2015

Южненський «Хімік» переміг швейцарський «Канті» у матчі-відповіді 1/8 фіналу Кубку виклику ЄКВ з рахунком 3:0 та вийшов у 1/4 фіналу розіграшу. Діючі чемпіонки України втричі поспіль вийшли у чвертьфінал єврокубку.

 

«Канті» (Шаффхаузен, Швейцарія) - «Хімік»(Южне, Україна) - 0:3 (17:25, 17:25, 15:25)

Канті: Міддлборн 9 очок (4 – атака, 4 – блок, 1 - подача), Кваде 10 (9,1,0), Ридвалова 4 (3,0,1), Кіжакова 4 (4,0,0), Корна 3 (1,2,0), Сіручек (к) 7 (5,1,1); Паулі (л), Відмер, Цаугг 1 (1,0,0). Тренер – Дірк Гросс.

Хімік: Кальченко 8 (5,1,2), Трушкіна 6 (4,2,2), Чернуха 12 (9,2,1), Томіч 12 (11,0,1), Кодола (к) 10 (7,3,0), Перетятько; Степанчук (л), Расточило 1 (1,0,0), Политанська 1 (1,0,0). Тренер – Сергій Голотов.

Судді: Ф.Моратілья (Іспанія), А.Багде (Туреччина).

Тривалість матчу: 75 хв. (26+24+25)

Набрані очки: 50-75 (27-38 – атака, 8-8 – блок, 3-4 – подача, 12-25 – помилки суперника)

Позитивний прийом: 49%-50%.

21 січня. Шаффхаузен. «BBC Arena». 312 глядачів.

«Хімік» прибув у Швейцарію у вівторок у своєму сильнішому складі. Через туман в Одесі прийшлося вилітати із Києва. Проте це на плани української команди це ажніяк не вплинуло. Наші волейболістки встигли провести обидва тренування в залі «ВВС-Arena», де відбувався матч.

Що стосується «Канті», то напередодні матчу-відповіді швейцарський клуб заявив в якості ліберо досвідчену Мелані Паулі – вона грала на цій позиції в останніх матчах національних змагань. Таким чином, Анн-Крістін Кваде, яка грала ліберо в першому матчі з «Хіміком», тепер зіграє на своїй номінальній позицій – в четвертій зоні. Втім, таку зміну передбачав головний тренер южненської команди Сергій Голотов на прес-конференції після матчу №1.

Цікаво, що саме в цей день Кваде несла основне навантаження в атаці і стала кращим снайпером своєї команди. Втім, «Хімік», як показав розвиток подій, це не збентежило.

Южненські волейболістки відразу захопили ініціативу і після удару Надії Кодоли повели 4:1. Анастасія Чернуха з Міною Томич закріпили перевагу - 8:3. Ще дві атаки сербської діагональної - 14:9. На подачі Лаури Сіручек зусиллями Стефанії Карні (на блоці) і Анн-Крістін Кваде – ліберо в першому матчі, а тут гравця четвертої зони, скоротили відставання до мінімуму - 13:14 на табло. Сергію Голотову навіть довелося брати тайм-аут. На другий технічний тайм-аут суперники пішли все ж з перевагою української команди - 16:14. Зроблені правильні висновки - і в цій партії без інтриги. На подачі Катерини Кальченко ще «+2» в скарбничку «Хіміка» - 19:15. Кінцівка під контролем «Хіміка» - 5:0. Успіх приніс безпомилковий напад. 25:17.

Друга партія - останній шанс для «Канті» переломити хід двоматчевої дуелі, в іншому для швейцарської команди випадку в чвертьфінал виходив «Хімік». Южненські волейболістки теж цілком розуміли цінність цієї партії, а тому не дали супернику жодних шансу зачепитися за соломинку.

Рівність тут спостерігалося лише спочатку, та й тут про двосічну грі не йшлося. Судіть самі. Старт за «Хіміком» - 6:3 після удару Томич. Відповідь «Канті» включила атаки Сіручек і Кіжакової, а також блок Міддлборн на Чернусі. 6:6. До речі, американка була не так ефективна в атаці, як завжди - всього чотири точних удари з 13-ти, але взяла своє на блоці - також чотири очки. До речі, саме після її блокування гра повністю перейшла під контроль «Хіміка». Спочатку пішли вперед на подачі Томич - 10: 6, до другої перерви ще збільшили перевагу - 16:10. Суперниці не знайшли чим відповісти, більше того, почали помилятися. 20:12. І нехай «Канті» скоротив відставання до п"яти балів, принципово це нічого не змінювало. Завершила зусилля партнерок Надія Кодола, вивівши тим самим «Хімік» в наступний раунд єврокубку - 25:18.

Сергій Голотов зберіг бойовий склад і в третій партії, незважаючи на виконану задачу. Втім, незабаром заміни вже диктувалися ходом самої гри. У хорошому сенсі слова. З тієї простої причини, що до половині партії відрив збільшився вдвічі. 12:6 - після атаки Кодоли. Тут же Міну Томич змінила Олена Расточило, а трохи згодом, Ірину Трушкіну - Юлія Герасимова. А рокіровка на позиції сполучною мала місце на самому початку партії - замість Олександри Перетятько вийшла Алла Політанська. Ця трансформація складу жодним чином не вплинула на характер гри. 16: 7, 20:12 і 25:15 - фінальну крапку поставила Політанська.

3:0 - «Хімік» переміг на виїзді «Канті» з таким же рахунком, як і вдома. Ця перемога, а разом з нею і вихід у чвертьфінал єврокубку, стала чудовим подарунком до дня народження президенту ВК «Хімік» Нусрету Аблямітову, яке він відзначає 22 січня.

Виконавши локальну задачу в єврокубках, «Хімік» тепер переключиться на чемпіонат України - у найближчих трьох турах южненських волейболісток чекають суцільно претенденти на медалі: «Сєвєродончанка», «Орбіта» і «Галичанка». А до боротьби за Кубок виклику ЄКВ діючі чемпіонки України повернуться вже в березні - матчі 1/4 фіналу відбудуться в першій декаді першого весняного місяця. Суперник стане відомий ввечері в четвер, коли свій матч зіграють «Азеррейл» (Баку) і «Стод» (Норвегія).

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік». Фото сайту ВК «Канті»

Источник