Суперліга (чоловіки). Сіквел фіналу Кубка України-2014

16:47 | 21 января 2015

У середу та четвер на майданчику спортивного комплексу Національної юридичної академії України в Харкові відбудуться перенесені матчі 7-го туру чемпіонату України в Суперлізі між земляками – «Юракадемією» та «Локомотивом». Цікаво, що в рамках національної першості ці команди не зустрічалися між собою вже майже чотири роки – з 27 лютого 2011-го. Та дуже свіжими є спогади від недавнього фіналу Кубку України-2014. Нагадаємо, наприкінці грудня в Харкові і юристи, і залізничники здобули право грати у вирішальному матчі. «Локомотив» прогнозовано переміг – 3:0 (28:26, 25:22, 25:12), та як мінімум у двох партіях відчув гідну конкуренцію з боку опонентів.

Напередодні поєдинків у чемпіонаті своїми думками з прес-службою ФВУ поділилися капітани команд – Володимир Татарінцев та Владислав Діденко.

 

Володимир ТАТАРІНЦЕВ (капітан «Локомотива»): «Після травми про 100-відсоткову готовність не може бути й мова»

-- Володимире, в першу чергу хвилює стан твого здоровя, адже через травму ти пропустив перші матчі «Локо» в цьому році…

-- В мене ще старе пошкодження тазостегнового суглоба, яке час від часу дає про себе знати. Деякий час на початку року я не тренувався, відновив заняття буквально два дні тому. Само собою, про 100-відсоткову боєздатність не може бути й мова, і я напевно не знаю, чи довірить мені тренер місце у старті. Та якщо вийду на майданчик, звичайно, спробую допомогти партнерам.    

-- Без твоєї участі у минулому турі «Локомотиву» довелося не так-то і просто протистояти волейбольному клубу «Вінниця». Ваша команда вперше в чемпіонаті втратила очки…

-- Мені важко коментувати ці ігри, адже я не їздив разом з колективом до Вінниці. Та судячи з рахунку поєдинки дійсно були дуже важкими. Як би там не було, втрачати лідерські позиції ми не збираємося, і, як і раніше, намагатимемося лише перемагати.

-- Які попередні матчі з «Юракадемією» найперше спадають на думку і якої ти думки взагалі про нинішнього суперника?

-- Юристи не грали у Суперлізі кілька останніх років, тому, можна сказати, це відносно новий для нас опонент. Але фінальний матч Кубку України довів, що це досить міцний горішок.

-- Як гадаєш, у таких матчах відчувається смак справжнього дербі?

-- Грають дві харківські команди – тож це і є дербі. У кожного клубу є свої віддані вболівальники, які хочуть подивитися на гарну принципову гру. Тепер справа за волейболістами. Маємо не розчарувати власних фанатів!..

 

Владислав ДІДЕНКО (капітан «Юракадемії»): «Ветерани «Локо» старішають, а наша молодь росте»

-- Владиславе, більш сильного подразника, ніж «Локомотив», напевно годі й представити для вашої команди?

-- У деякій мірі так. Звичайно, залізничники грають на дещо іншому, більш високому рівні, ніж ми. Але саме це надихає нас прогресувати. «Локомотив» -- це справжній виклик, і наш колектив намагатиметься дати бій супернику. В якій мірі це нам вдасться, сказати важко. Якщо опонент дасть якусь слабину, думаю, в нас з’являться шанси поборотися за результат.  

-- Як це зробила «Вінниця» у минулому турі?

-- Саме так. Хоча два п’ятисетових поєдинки з вінничанами можуть, навпаки, мобілізувати залізничників, і це піде нам не на користь. Можливо, гравці «Локомотива» отримали прочухана за свої дії, і ми потрапимо під їх гарячу руку. Як буде насправді – покаже лише гра.

-- Що стосується «Юракадемії», то ви також пройшли нелегке випробування «Хімпромом», але в обох зустрічах здобули перемоги. Це додало моральних сил?

-- З точки зору психологічної та емоційної складової ми можемо бути задоволені. А ось фізичні кондиції, на мій погляд, далеко не найкращі. Можливо, ще дає про себе знати новорічна перерва, коли певний час ми не проводили офіційних матчів, а можливо -- щось інше. Гадаю, що ані ми, а ні Суми не показали впевненого волейболу, обидва колективи приспускалися помилок. Сподіваюся, наша команда набере форму вже найближчим часом.  

-- Глядачі можуть сподіватися побачити справжнє дербі?

-- Нещодавній фінал Кубку, в якому ми змогли дати бій «Локомотиву» у двох партіях, довів, що відстань у рівні гри між нами та залізничниками потроху скорочується. Ветерани «Локомотива» старішають, а наша молодь росте і набирається досвіду. Якщо ми потрапимо до четвірки найсильніших в чемпіонаті, то і у фінальній пульці легкого життя суперникам не обіцяємо.

 

СТАТИСТИКА ІГОР В ЧЕМПІОНАТАХ УКРАЇНИ

81 матч: +22-59, партії - 104-196, очки - 68-175.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник