Суперліга (чоловіки). «Юристи» двічі здолали «Хімпром»

10:47 | 19 января 2015

Центральні поєдинки 9-го туру Суперліги виправдали сподівання прихильників волейболу. Харківська «Юракадемія» та сумський «Хімпром» виявилися гідними один одного -- результати їхніх обох зустрічей неможливо було передбачити аж до кінцевих розиграшів у п’ятих сетах. Користуючись мовою спринтерів, відзначимо, що дві перемоги підопічних Володимира Романцова сталися на фотофініші…

 

«Юракадемія» -- «Хімпром-СумДУ» -- 3:2 (23:25, 25:16, 14:25, 25:20, 15:11)

«Юракадемія»: Брова, Грюк, Шаповал, Шевченко, Рогожин Діденко (к); Луговий, Калініченко, Русін, Камінський, Канаєв (л). Тренер – Володимир Романцов.

«Хімпром-СумДУ»: Мороз, Богдан, Гребенюк, Шоркін, Цепков, Синиця; Зуй (л), Антоненко (л), Маринченко, Кісілюк. Тренер – Микола Пасажин.

Судді: С.Овчарук (Миколаїв), П.Касай (Запоріжжя).

Кращі гравці (версія ФВУ): Шаповал – Гребенюк.

Тривалість матчу: 102 хв. (25+20+20+22+15).

16 січня. Харків. Зал СК НЮАУ. 250 глядачів.

Співвідношення сил на майданчику було приблизно рівним, і це яскраво засвідчив вже перший сет першого матчу. Справа ледь не дійшла до з’ясування стосунків на «більше-менше». Трохи вдалішими тут виявилися гості. Відігравшись від блоку на вирішальному м’ячі, сумчани виграли партію – 25:23.

Що стосується другої і третьої партій, то вони були дуже схожими, з тією лише різницею, що спочатку повна перевага була на боці «юристів» -- 25:16, а потім сумчан -- 14:25.

Четвертий сет міг стати останнім у цьому матчі, якщо б його виграв «Хімпром-СумДУ». Сумчани спробували нав’язати боротьбу в середині партії, але початок і фінальна частина сету були за господарями, у складі яких досить впевнено в цей день діяли Віктор Шаповал, Андрій Рогожин та Олег Шевченко.

Отже, доля матчу вирішувалася на тай-брейку. Гості почали жваво, повівши в рахунку 3:0. Але вже до середини партії гра вирівнялася, і на зміну сторін суперники пішли за рахунку 8:7 на користь харків"ян. Далі волейболісти «Юракадемії» лише збільшили свою перевагу, домігшись перемоги -- 15:11.

 

«Юракадемія» -- «Хімпром-СумДУ» -- 3:2 (27:25, 15:25, 25:17, 23:25, 15:10)

«Юракадемія»: Брова, Грюк, Шаповал, Шевченко, Рогожин Діденко (к); Луговий, Калініченко, Русін, Камінський, Канаєв (л), Щолоков, Нікончук. Тренер – Володимир Романцов.

«Хімпром-СумДУ»: Мороз, Богдан, Гребенюк, Шоркін, Цепков, Синиця; Антоненко (л), Нев’ядомський Маринченко, Кісілюк, А.Пасажин, Жуков. Тренер – Микола Пасажин.

Судді: П.Касай (Запоріжжя), С.Овчарук (Миколаїв).

Кращі гравці (версія ФВУ): Шевченко – Мороз.

Тривалість матчу: 105 хв. (27+20+21+25+12).

17 січня. Харків. Зал СК НЮАУ. 200 глядачів.

У другому поєдинку знову одним з найдраматичніших вийшов перший сет. Краща диспозиція була у «Хімпрома», який лідирував і підійшов до сет-болу за рахунку 25:24 на свою користь. Та три вдало розіграні комбінації поспіль дозволили «юристам» вкрасти перемогу, як-то кажуть, з-під носа у суперника – 27:25.

Другий сет майже без боротьби взяв «Хімпром» -- 25:15, а потім з великою перевагою третю партію виграла «Юракадемія».

У четвертому сеті гра знову стала рівною – втім, з ледь вловимою перевагою гостей, які виграли – 25:23. І знову – тай-брейк…

Підопічні Володимира Романцова здійснили вражаючий спурт у п’ятій партії, дійшовши до рахунку 11:3 на свою користь! У грі сумчан у ці моменти відчувалися серйозні проблеми з прийомом. Микола Пасажин взяв тайм-аут, який пішов його підопічним на користь, і вони ледь не наздогнали суперників. Та врятувати гру вже не змогли. 15:10, і 3:2 по партіях на користь «Юракадемії».  

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник