Cуперліга (чоловіки). 9-й тур. «Кажани» проти «буревісників»

15:17 | 16 января 2015

Для львівського клубу «Баркому-Кажани» та чернігівського «Буревісником-ШВСМ», які борються за потрапляння в «четвірки», зараз кожний матч принциповий, а матч з прямим конкурентом – подвійно.

 

РОЗКЛАД

Для «Баркому», безумовно, важливим є фактор свого поля, де за визначенням господарі повинні брати очки, а в даній турнірній ситуації й поготів. Взагалі, враховуючи, що всі зустрічі з найближчими конкурентами «кажани» грають у Львові, їх шанси на потрапляння в «четвірку» розглядаються як доволі високі. Інше питання, як львів’яни їх використають, враховуючи втрату двох основних других темпів – Пришляка та Шиманського.

В разі подвійної перемоги на домашньому майданчику, «кажани», які за втраченими очками випереджають чернігівців на п’ять балів, можуть суттєво відірватися від конкурента, та при певних умовах вийти на четверте місце. Підопічним же Миколи Благодарного, щоб нівелювати відставання за втраченими очками, також треба перемагати. Три рази з чотирьох в цьому сезоні та сім з восьми за два сезони вони це зробили

І ще один доволі цікавий фактор. Як зіграє лідер нападу «кажанів» Володимир Тевкун. Він несе у Львові серйозне навантаження. Але до цього сезону був центральною фігурою в чернігівській команді, і його манера гри достатньо знайома Миколі Благодарному.

 

«Барком» - «Буревісник-ШВСМ». Турнірна ситуація

М

Команди

МАТЧІ

О

С/П

I

В

П

3:0

3:1

3:2

2:3

1:3

0:3

5

«Буревісник-ШВСМ»

19

8

11

3

2

3

4

7

4

21

28-40

6

«Барком-Кажани»

17

6

11

3

2

1

3

5

3

20

29-37

 

ТРЕНЕРИ

 

Владислав ЛАЗАРЧУК, головний тренер ВК «Барком-Кажани»:

- «Барком» провів останні матчі майже місяць тому. В якому режимі працювала команда, як оцінюєте ії готовність напередодні дуже важливих зустрічей?

- В цей період ми практично не відпочивали – вже 3 січня команда у повному складі, за виключенням збірників, розпочала тренування. В цілому «Барком» працював в нормальному режимі і на сьогоднішній день виглядає добре. Постараємося порадувати глядачів добрим волейболом.

- Відсутність основного зв’язуючого Ігоря Ковалікова, який був задіяний в молодіжній збірній, не позначилося на тренувальному процесі?

- Ні. В моєму розпорядженні був повний комплект зв’язуючих – підключили гравців з другої команди.

- В грудні «Барком» залишили два кутових нападника. Якось компенсували ці втрати?

- Так, наші ряди поповнив досвідчений 28-річний Андрій Удод, який у свій час виступав у хмельницькому «Новаторі». Він, щоправда, довго не грав, але знаходиться в добрій фізичній формі, та, гадаю, допоможе команді.

- До матчів з «Буревісником». В цьому сезоні «Барком» програв чернігівській команди три з чотирьох матчів. Чи можна в такому випадку назвати цю команду незручним суперником для «кажанів»?

- Ні, це не так. На першому етапі Кубку, можливо, вийшла недооцінка, плюс нам була перемога лише з рахунком 3:0, тому була деяка напруга в діях команди. А два матчі в Чернігові… Ви знаєте, що на своєму майданчику «Буревісник» незручний для багатьох. Тоді ми двічі програли на тай-брейку, обидва рази лідируючи - 8:2 та 8:4 відповідно. Мабуть, не вистачило нам тоді позитивних емоцій.

- Гадаю, зараз з емоціями все в порядку?

- Так. Звісно, вболівальники вже зачекалися волейболу, та й команда теж. Останні матчі року ми проводили в тренувальному залі, з «Буревісником» гратимемо в «Галичині», тож глядачів буде набагато більше. Тож, хочемо порадувати їх і грою, і результатом. Я хлопцям завжди говорю: «Виберіть собі на трибуні вболівальника та грайте для нього».

 

Микола БЛАГОДАРНИЙ, головний тренер СВК «Буревісник-ШВСМ»:

- В період місячної перерви, яка у нас була в грудні-січні, ми, гадаю, непогано попрацювали. Про це говорять і недавні матчі з «Фаворитом»: в першому колі ми виграли 3:1 та 3:2, а в Чернігові – питань взагалі не виникало.

Чи готові ми конкурувати з «Баркомом», складно сказати. Все залежить від того, в якому стані зараз суперник. Просто так львівська команда не могла виграти партію у «Локомотива», але з іншого боку, львівський колектив поніс кадрові втрати.

Нам же говорити про стабільну гру, поки що не приходиться. Так що можуть різні варіанти: від перемоги в трьох партіях, до такої ж поразки. Будь-яку домашню команду в будь-якому стані неможна недооцінювати.

- Чи можна сказати, що матчі у Львові в деякій мірі визначальні для «Буревісника», враховуючи п’ятиочкове відставання від «Баркому» за втраченими баллами?

- Визначальними вони були б, якщо б «Барком» займав четверту позицію, а п’яте, чи шосте – особливої різниці немає. Набагато серйозніше упаковані команди, наприклад, «Юракадемія», яка вже не один рік грає в одному складі, явно мають перевагу над нами.

- Наявність у складі «Баркому» вашого вихованця Володимира Тевкуна - це плюс для вас, враховуючи що ви знаєте його можливості, чи мінус, враховуючи, що проти своїх колишніх команд гравці зазвичай діють з підвищеною мотивацією?

- Володя уходив з «Буревісника» зі скандалом, але хлопці на нього зла не тримають та бажають йому успіху - Бог йому суддя. Але протистояння в цьому відношенні буде цікавим. З одного боку ми його знаємо, з іншого – коли людині платять серйозні кошти, то вона викладається трохи не так, як в практично безплатній команді. Гадаю, що хлопці спробують доказати Володі, що він дарма залишив колектив, і зіграти проти нього якомога краще, тим більше, що на нього, за моїми даними, випадає в «Баркомі» основне навантаження в нападі.

- Які ігрові фактори матимуть значення для «Буревісника» для досягнення успіху в доволі просторому залі, де відбудуться матчі з «Баркомом»?

- Загальнокомандна гра та загальна гра окремих гравців, тобто їх спроможність виконати необхідну кількість тактико-технічних дій в рамках завдання, яке дав тренер.

Хлопці дуже хочуть перемогти, адже перемоги залишають хоча б ефемерні шанси поборотися за «четвірку». «Бовтатися» в турнірі за 5-7-е місця досвідчені гравці, які є в команді, не мають ніякого бажання. Але щоб потрапити в квартет, треба обігравати і «Вінницю», і «Юракадемію», і «Хімпром», але для початку треба перемогти «Барком» - як пропуск до тих ігор.

 

СТАТИСТИКА ІГОР (останні чотири сезони)

9 матчів: +1-8, партії – 10-25, очки – 6-21

Суперліга-2014/15 – 3 матчі:+1-2, партії – 7-7, очки – 5-4. Харків – 3:1. Чернігів – 2:3, 2:3

Кубок-2014/15 – 1 матч:+0-1, партії – 2-3, очки – 1-2. Харків – 2:3.

Суперліга-2013/14 – 4 матчі: +0-4, партії – 1-12, очки – 0-12. Львів – 1:3, 1:3. Чернігів – 0:3, 0:3.

Кубок-2011/12 – 1 матч:+0-1, партії – 0-3, очки – 0-3. Чернігів – 0:3.

В сезоні-2012/13 команди між собою не грали

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник