Суперліга (чоловіки). Головна страва 9-го туру

13:03 | 16 января 2015

Центральною парою 9-го туру чоловічої Суперліги, бузумовно, є протистояння харківської «Юракадемії» та сумського «Хімпрому-СумДУ». Саме ці суперники відкриють у п’ятницю о 16.00 програму чергового туру і ще раз зустрінуться у суботу опівдні. Сказати, що матчі мають бути цікавими – значить не сказати нічого. Достатньо зазначити, що в рамках 2-го туру поточної першості ці колективи зустрічалися у Сумах, і дві дуелі завершилися з різними результатами (перемога «Юракадемії» -- 3:0, і реванш «хіміків» -- 3:1). Як буде цього разу, побачимо. А поки – пропонуємо вашій увазі передстартові слова головних тренерів візаві – Миколи Пасажина («Хімпром») і Володимира Романцова («Юракадемія»).

 

-- Це будуть перші матчі нашої команди після участі у «Фіналу чотирьох» Кубку України, де ми посіли лише четверте місце, – відзначив Микола ПАСАЖИН. -- Звичайно, результат був для нас невтішний, та Кубок -- вже у минулому. Головне – зробити правильні висновки. Тому ми з нетерпінням очікуємо перших поєдинків у 2015 році. Вони мають дати відповідь на те, в якому стані знаходиться команда. Це буде маленький іспит для хлопців – чи сприйняли вони ту інформацію, яку я намагався їм довести в ці останні тижні.

З огляду на тренувальний процес проблем під час новорічної паузи у нас не було. Після Кубку у хлопців був тиждень відпустки. Потім особливу увагу приділили загально-фізичній підготовці, заняттям у тренажерному залі, які поєднували з роботою з м’ячами.

-- В якому стані повернулися з табору молодіжної збірної України ваші четверо виконавців?

-- Хлопці знаходяться у нормальному тонусі – ігрова практика пішла їм лише на користь. Євген Кісілюк (догравальник), Юрій Цепков та Андрій Маринченко (обидва – перші темпи) відіграли весь турнір у Бельгії майже без замін. Всі троє – практично найрезультативніші гравці збірної. Борис Жуков виходив на майданчик рідше, але також отримав досвід. Впевнений, що він знадобиться йому у майбутньому.  

-- «Юракадемія» наприкінці минулого року демонструвала сильну гру і є одним з прихованих фаворитів національної першості. Ваші очні зустрічі -- це, так би мовити, матчі за шість очок?

-- Харків’яни в останні місяці набрали гарний хід. Звичайно, у кожної команди є свої злети і падіння. На падіння «юристів» ми не сподіваємося. Ми сподіваємося лише на свою власну гру. Якщо вдасться виконати свій план, то перемога буде за нами.  

 

Наставник «юристів» Володимир РОМАНЦОВ:

-- Значна частина наших гравців також була задіяна у матчах юніорської та молодіжної збірних України. Я так само був у відрядженні в Сербії, де працював з нашими юніорами. В цей час тренування в «Юракадемії» проходили під керівництвом мого помічника Олексія Володіна. За його словами, у робочому процесі проблем не було. Ми готові дати бій «Хімпрому»!

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник